18.2 C
İstanbul
KategorilerBilim KurguJason X | En Güçlü Jason Formu

Jason X | En Güçlü Jason Formu

Bu yazıda tüm slasher-ların kâbusu olabilecek kadar güçlü ve yenilmez görülen Jason X formuna bakacağız. 13. Cuma serisinin efsanevi katili Jason, serinin bu onuncu filminde karşımıza inanılmaz bir değişim geçirerek çıkıyor.

Kristal Göl Araştırma Tesisleri

Jason Voorhees’in, 13 Haziran 1946’da dünyaya geldiği Crystal Lake- Kristal Göl kasabasında 2010 yılında bir araştırma tesisi kurulmasına karar verildi. Araştırmanın başında bilim insanı Rowan bulunuyordu. Bu tesislerde dünyada eşi benzeri olmayan ürpertici bir yaratık üzerinde araştırmalar yapılıyordu. Ona insan demek artık imkânsızdı; ancak insan değil de denemiyordu. Hükümetin üzerinde araştırma yapılması için özel fon düzenlediği bu yaratık Jason’dan başkası değildi.

Jason 200 kadar insanı öldürdükten sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Aslında Jason bu araştırma tesislerinde tutuluyordu. Yakalanmıştı; ancak bilinen hiçbir yöntem onu öldüremiyordu. Hücreleri kendisini inanılmaz bir hızla yeniliyor ve Jason hiçbir şey olmamış gibi yaşamına devam ediyordu.

Sonunda onun üzerinde araştırma yapılmaya karar verildi.

Jason, kimin sorunu?

Jason sayısız zincirle ve çeşitli kemerlerle bağlı bir şekilde, kafasından ilaç verilerek ve kısmi olarak dondurularak kriyojenik askıda tutuluyordu. Ancak bunlar bile onun çevresini algılamasına engel olamıyordu. Jason, pusuya yatmış bir ejderha gibi birisinin kendisine yaklaşmasını bekliyordu.

Ve sonunda zaman geldi. Jason’ın bakışlarından ürpen kuzu, hayatının hatasını yaptı ve kurdun alanına yaklaştı.

Aynı anda tesislere, yanında iyi silahlanmış bir grup askerle gelen kişi Dr. Wimmer’dı. Bu eşsiz deneği kendi tesislerine almak ve denek üzerinde kendisi araştırma yapmak istiyordu. Kendi sonuna doğru yaklaştığından haberi bile yoktu.

“O artık senin sorunun değil.” Evet, doktor. Jason artık senin sorunun… Az sonra göreceksin.

Düşmanı küçümsemek yapılabilecek en büyük hatadır ve düşman eğer Jason’sa bu hatanın dönüşü yoktur. Kendisine çok fazla güvenen Dr. Wimmer ve asker grubu bu hatayı canlarıyla ödeyecektir.

Jason’ın inanılmaz direnci

Tesislerdeki araştırmaların başı Rowan, aslında Jason’u tuzağa çekmeyi başarıyor. Onu tamamen donduracak kapsülün kapağını bile kapatmayı başarıyor; ancak Jason pes etmek nedir bilmez. Rowan da az önceki aptalın yaptığı hatayı yapıyor; Jason’a çok fazla yaklaşıyor.

Jason’ın palasını vücudunda hissettiğinde her şey içi çok geç… Krojenik ihlal uyarısı… Kapılar kapanıyor.

Rowan odaya yayılan dondurucu gazla birlikte saniyeler içerisinde donuyor.

Burada hemen bir durum tespiti yapmamız gerekiyor.

Rowan gazı soluduktan sonra saniyeler içerisinde donuyor. Ancak Jason’a dikkat. Jason kapsülün içerisinde dakikalardır o gazı soluyor. Hem de çok yoğun bir şekilde… Ama vücudu öylesine dirençli ki gaz uzunca bir süre ona etki edemiyor.

Artık yaşadığımız dünyaya veda ediyoruz. Bu dünyanın tamamen öldüğü ve insan ırkının 2. dünyada yaşamını sürdüğü 2455 yılına gidiyoruz.

Jason X doğuyor

Jason X’in doğumunun gerçekleşeceği transfer gemisindeyiz. Bu gemide de bir araştırma ekibi bulunuyor. Profesör, öğrencileri ve bir de Kay- Em adında bir android.  Aslında ürettebat eski dünya üzerinden kalıntılar ya da numuneler topluyorlar ve profesör çaktırmadan bunları paraya çeviriyorlar. Olay kısaca bu.

Anladığımız kadarıyla daha önce de uyuyan bazı insanlar bulmuşlar ve bunları uyandırmayı başarmışlar. Ancak ilk kez 400 yıldan fazla uyuyan bir insanla karşılaşıyorlar.

Tabii Jason başka… Onun ederi koleksiyoncular için çok daha fazla olacak… Kaptanın gözleri parlıyor…

Ancak o da aynen Kristal Göl araştırma tesislerine gelen doktor ve ekibi gibi düşmanını küçümsüyor. Karşısında durdurulamaz ve ölmeyen bir katil var. Durumun ciddiyetinin farkında olan kişi sadece Rowan. Zaten profesör en başlarda ona Jason’ı gemiye aldıklarını asla söylüyor. Rowan’ın bundan tesadüfen haberi oluyor.

Araştırma sırasında Jason’ın beyninin küçük olduğunu öğreniyoruz. Jason’ın beyni küçük evet ancak şu var ki beyninin %100’ü öldürmeye programlanmış. Bu yüzden beyni çok daha iyi çalışan avcıları bile tuzağa düşürerek öldürebiliyor. Az sonra bunu göreceğiz. Ve işte… Gelmesi kesin olan her şey yakındır. Jason uyanıyor.

Jason X incelemesinin tamamına 25. Kare Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanız bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris isimli bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...

Melissa Barrera’nın Yeni Filmi Abigail | Kafesteki Kim?

0
Abigail; kısa yoldan zengin olmak isteyen altı kişilik bir ekibin 12 yaşındaki bir kızı kaçırması sonrasında yaşananları anlatıyor. Gizemli organizatör Lambert'ten (Giancarlo Esposito= Breaking...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img