13.2 C
İstanbul
KategorilerAksiyonHalo 2. Sezon 3. Bölüm Anlatımı

Halo 2. Sezon 3. Bölüm Anlatımı

Halo hiç şüphesiz ki son zamanların en güzel bilimkurgu dizilerinden birisi. Halo 2. Sezonda heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Bu yazıda Halo 2. sezon 3. bölümde yaşananları ve olası teorileri konuşabiliriz. Bu arada Halo 2. sezonda The Originals dizisinden Klaus Mikaelson’ı (Joseph Morgan) seyretmek bir harika. Oynadığı rol onun kapasitesinin çok altında olsa da varlığı diziye değer katmış.

Orijinal Adı: Halo
Tür: Aksiyon, macera, bilim-kurgu
Yapımcılar: Steven Kane, Kyle Killen
Ülke: Amerika
Türkiye Gösterim Tarihi: 25 Mart 2022
Oyuncular: Pablo Schreiber, Yerin Ha, Natascha McElhone, Shabana Azmi, Bokeem Woodbine, Jen Taylor, Olive Gray, Charlie Murphy
Süre: 55 dakika (ortalama)
IMDB: 7,2
25 Kare puanı: 7,9

Halo 2. Seozn 3. Bölümde Neler Yaşandı?

Halo 2. Sezonun 3. bölümü “Visegrad” koloni dünyası Reach’te aynı isimli sektörde açılıyor. Burada Master Chief ve Silver Team, son bölümde ortadan kaybolan Cobalt Team’i aramaya başlıyorlar. Master Chief ekibine bunun izinli bir operasyon olduğunu söylüyor; ancak durum tam tersi. Reach’te görülen yoğun radyo statiği, Master Chief ‘in Kobalt’ın Covenant’a karşılaştığı yönündeki teorisini destekliyor; ancak özellikle Kai, görevleriyle ilgili bir şeylerin yanlış olduğunu seziyor.

Visegrad’ın aktarma istasyonunu araştıran Master Chief ve ekibinin varlığı burada tuhaf bir yayını tetikler. Master Chief, yayının kendisinin ve Onbaşı Perez’in (Halo 2. sezon 1. bölümde) Sanctuary’de duydukları yayınla aynı olduğunu belirtiyor. Yayın bittikten sonra yakınlarda ritmik bir gürültü başlıyor.

Kayarak açılıp kapanan bir patlama kapısı olduğu ortaya çıkar. Tam bu sırada UNSC askerlerinden oluşan bir ekip gelir ve Silver Team’e geri çekilmesini emreder. Master Chief bunu reddedince, birliklerin komutanı Silver Team’in UNSC Filo Komutanlığının izni olmadan hareket ettiğini ortaya çıkarır. Ancak Master Chief kararlı bir şekilde kapıdan içeri girer.

Master Chief’in girdiği oda boştur, ancak Master Chief yine de Kobalt Ekibinin daha önce Visegrad aktarma istasyonunu ziyaret ettiği konusunda ısrar etmektedir. Bunu kanıtlayabileceğini ekliyor ama Kai mevcut yaklaşımının sonuç vermeyeceğini söylüyor. Spartalı arkadaşlarının üzgün vücut dilini fark eden Master Chief ısrarını daha fazla sürdürmüyor.

Master Chief Zihinsel Sorunlar mı Yaşıyor?

Hayır, yaşamıyor. Üçüncü bölüm itibariyle Master Chief’in söylediği her konuda haklı olduğunu net olarak gördük. Aslında şu çakal Ackerson da Covenant’ların planlarının farkında. Hatta bölüm sonuna doğru babasına intihar hapı verdikten sonra ona söylediği gibi Reach’den ayrılıyor. Ayrıca bölüm 1 ve 2’deki Julia klonlarının Ackerson’ın ölmüş kız kardeşine dayandığını da ortaya çıktı. Ben bölümü izlerken Ackerson’ın Covenant’lara çalışan bir ajan olduğunu düşünmüştüm. Gümüş Takım’ı etkisiz hale getirmeye çalışan ve olası bir direnişin önünü almaya çalışan bir sahtekar. Ancak görünen o ki Ackerson bir ajan olmaktan ziyade üstlerinin emirlerini yerine getiren bir korkak.

Bu arada, UNSC karargahında, Yüzbaşı Jacob Keyes, Gümüş Takım’a Visegrad’da yaşananlar hakkında bilgi verir. Master Chief, operasyon izinleri de dahil olmak üzere ekinin yetkileri askıya aldığında bile Kobalt Ekibi’nin aktarma istasyonun olduğuna olan inancını yineler. Ancak Keyes, bunun aksini kanıtlayan bir uçuş planı gösterir. Chief, uçuş planının sahte olduğu söyler; ama bu bir işe yaramaz. Keyes onu aktif görevden alır. Ekibin geri kalanının da Master Chief’e olan inançlarının sarsıldığını görüyoruz. Kai, ikinci bölümde Master Chief’in kendisine Makee’yi Sanctuary’de gördüğünü söylediği andan itibaren onun akıl sağlığını sorgulamaya başlamıştır.

Üçüncü Bölüm Üzerine Kısa Kısa

Kwan Ha sonunda bir işe yarar. Rubble’da Laera’yi arka sokağa çeker ve ona tehlikede olduğunu söyler. Kwan, Laera’ya kocası Soren’ın mürettebatın ihanetine uğradığını söyler. Laera ona inanır ve mürettebatın eline geçmeden gezegenden kaçmaya çalışır.

Laera, Kwan ve çocuk Kessler gizlice bir gemiye biner. Bu arada Kwan, ailesinin nesiller boyunca yaptığı gibi, ana dünyası Madrigal’i koruyamamaktan duyduğu utancı itiraf eder. Üçlünün kaçış planı başarısız olur; Laera, Kwan ve Kessler’e kaçmaları için zaman kazanmak için kendini yakalatır.

Soren’in mürettebatı, Laera’yı eski kaptanlarının gizli hazinesinin yeri konusunda sorguya çeker. Laera, zulanın var olmadığını, ancak olsaydı onlara söylemeyeceğini söyler. Mürettebat ona işkence yapmak üzereyken Kwan ortalığı dağıtır ve onu kurtarır.

Aynı şekilde Reach’te de bir kaçış hikâyesi vardır. Master Chief, kendisini psikolojik testlere götüren UNSC muhafızlarını uykuya daldırır ve oradan kaçar. Master Chief, eski amiral Margaret Parangosky (Shabana Azmi) ile gizli bir buluşma yapar; ama Parangosky, Master Chief’i, şirket çizgisine ayak uydurmak adına ONI ile kafa kafaya rekabete girmemesi konusunda uyarıyor. Cevap olarak Master Chief, Parangosky’yi hâlâ ONI’nin bir parçası olmakla suçluyor. Görünüşe göre bu kısa ittifakları sona erdi.

Bu sırada Dr. Halsey’in (Natascha McElhone) hücresinde gergin bir toplantı daha yaşanıyor. Ona veda etmek için orada olduğunu söyleyen Ackerson ona bir konuğu olduğunu söyler. İçeriye Soren girer.

Bunlar olurken Kai, çakal Ackerson’ı ziyaret eder. Kai, Master Chief’in eylemlerinin yanlış olduğunu kabul ediyor ama aynı zamanda onu ve Gümüş Takım’ın geri kalanını da savunuyor. Ackerson, Master Chief’in artık kaçak durumda olduğunu söyler ve zihinsel sağlığının hiçbir zaman iyileşmeyebileceğini iddia eder. Kai bunu kabul etmez ve Ackerson’a Şefe yardım etmek için ne yapabileceğini sorar.

UNSC genel merkezinde Ackerson ve Keyes morgda cesetlere bakmaktadır. Kobalt Ekibi ölü bir şekilde masalarında üzerinde yatmaktadır. Ackerson, Cobalt’ın üyelerinin MIA olarak listeleneceğini belirtiyor yani olayı örtbas etme amacında. Keyes, bu olayı örtbas etmedeki rolü ve Master Chief’in endişelerini göz ardı etmesi konusunda Ackerson’a güvenip güvenemeyeceğini bilmek ister. Ancak Keyes’ın tepkisi beklediği gibi olmaz.

Keyes hemen sivilleri toplu halde tahliye etmeye başlama çağrısında bulunur, ancak Ackerson çakalının planı başkadır. Tahliye ve direnç yerine Covenant filosu gezegeni yok etmeye gelmeden önce “temel varlıkları” gizlice Reach’ten uzaklaştırmayı planlamaktadır. Duyduklarından dehşete düşen Keyes kalıp savaşacağını açıkladı.

Bu arada UNSC’nin üst düzey yetkililerinin Covenant’ın Reach’te olduğunu zaten bildiğini de öğreniyoruz. Yani adamlar resmen bu duyulmasın diye Master Chief’i harcamışlar.

Halo 2. sezon 3. bölüm sonunda bir kilisede Master Chief ve Perez’i görüyoruz. Master Chief, Perez’e Makee’yi Sanctuary’de görüp görmediğini sormadan önce kısaca inanç üzerine tartışıyorlar. Daha sonra Perez, Makee’nin varlığını doğruluyor ve bölümün başında dinlediği kaydı paylaşıyor. Bu aslında, Perez’in Covenant ‘ı Halo yüzüğüne yönlendirmeyi amaçlayan bir ritüel adak olarak tercüme ettiği Sanctuary yayınının temizlenmiş bir kaydı.

Bölüm sonunda Covenant’ın gelişinin sinyalini veren bir patlama kilisenin camlarını kırar. Muhtemelen Covenant saldırısı artık başlamıştır ve bu andan sonra Master Chief ve ekibi sağlam bir savaş girmek zorunda kalacaklar.

Halo 2. sezon 4. bölümü merakla bekliyoruz.

Son Eklenenler

En Popüler

Kiralık Katil Filmi Knox Goes Away ve Konusu

0
Knox Goes Away, Batman (1989) rolüyle unutulmazlar arasına giren Michael Keaton'ın hem yazıp hem yönettiği bir gerilim, macera filmi. Oldukça yetenekli ve profesyonel bir...

Şeytan’la Bir Gece Geçirmek İster misiniz?

0
1970'lerde geçen Late Night with the Devil- Şeytanla Bir Gece, gece geç saatlere kadar yayınlanan bir talk şovda yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Talk şovun...

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img