11.5 C
İstanbul
KategorilerBilim KurguGodzilla vs. Kong (2021): Ne İlk Ne De Son Kapışma

Godzilla vs. Kong (2021): Ne İlk Ne De Son Kapışma

Godzilla vs. Kong (2021) Mart ayında gösterime girecek. Covid 19 sinema sektörünü de derinden etkiledi. Film şirketleri gişe başarısı bekledikleri pek çok filmin yayın tarihini sürekli ileriye atıyorlar. Ancak Godzilla ve King Kong efsanesini karşı karşıya getiren film bunun istisnası olacak.

Dev sinema şirketlerinin bile salonlarını açmadığı şu günlerde bu filmin nasıl bir gişe başarısı yakalayacağı merak konusu…

Orijinal Adı: Adam Wingard
Tür: Aksiyon, bilim-kurgu, gerilim
Yönetmen: Adam Wingard
Ülke: Amerika
Türkiye Gösterim Tarihi: 26 Mart 2021
Oyuncular: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall
Süre: ?

Filmde Godzilla ve King Kong kapışmasını seyredeceğiz. Anlaşıldığı kadarıyla Kong yaşadığı bölgeden alınarak uygarlığa getiriliyor; çünkü dünyanın ona ihtiyacı vardır. Yaklaşan tehlikeyi yani Godzilla’yı durdurabilecek tek güç odur.

Filmde muhtemelen Kong’un yaşadığı yerden gelen küçük bir kız bulunuyor. Kong’la iletişime geçebilen tek kişi o… Kong’un onu koruduğu söyleniyor.

Godzilla’nın Doğuşu ve Gelişimi

Godzilla karakteri ilk kez 1954 yapımı aynı isimli bir Japon filminde görülmüştü. Daha sonra bu karakterin çok sayıda filmi, video oyunu, romanı ve çizgi romanı yayınlandı ve dünya çapında bir ikon haline geldi. Godzilla 2019’daki filmle birlikte toplamda 34 filmde yer aldı. 

Godzilla temelde nükleer radyasyonla uyanmış ve güçlenmiş devasa, yıkıcı ve tarih öncesinden kalmış bir deniz canavarıdır. Godzilla, Hiroşima ve Nagazaki’ye yapılan nükleer bombardımanların acıları tazeyken tasarlandı. Bu nedenle onun nükleer silahların o korkunç gücünü temsil eden bir metafor olarak tasarlandığı söyleniyor. Bazılarıysa onun Amerika’yı temsil eden bir metafor olduğu görüşünde. Yıkıcı ve korkunç bir nükleer güç uyanıyor ve Japon halkına saldırıyor.

Ancak ilerleyen zamanlarda Godzilla hikayeleri daha değişik daha yumuşak alt tonlara dönüştü. Mesela o insanlığı savunan bir canavar olarak tasvir edildi. İlerleyen zamanlarda Godzilla, Fantastik Dörtlü ve Yenilmezler’le bile savaştırıldı.

Bu Onların İlk Kapışması Değil

Merakla beklenen bu film King Kong ve Godzilla’nın savaştırıldığı ilk film değil. Örneğin 1963 yılında yayınlanan Amerika ve Japonya ortak yapımı bir filmde bu iki karakter yine karşı karşıya gelmişti. Bu filmde canavarların savaşı sırasında Kong başını bir kayaya çarpıyor ve bayılıyor. Godzilla ise onu atom nefesiyle yakıyor. Ancak bir şimşek fırtınası Kong’u tekrar hayata getiriyor ve savaş yeniden başlıyor. En sonda iki canavar okyanusa düşüyorlar ve büyük bir depreme neden oluyorlar.

Kong bir süre sonra yüzeye çıkıyor ve kendi memleketine geri dönüyor. Godzilla’nın akibeti ise belirsizdir.

Bakalım bu yeni filmdeki savaş nasıl sonlanacak… Her iki karakterin de ölmeyeceğini belki muhtemelen Godzilla’nın gizemli bir şekilde ortadan kaybolacağını söyleyebiliriz.

Godzilla vs. Kong incelemesini 25. Kare Youtube kanalından seyredebilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...

Russell Crowe’ın Yeni Filmi Sleeping Dogs

0
Russell Crowe'ın başrolünde yer aldığı; suç, gerilim ve gizem etiketlerine sahip Sleeping Dogs, alzheimer hastası olan eski bir cinayet masası dedektifinin (Russell Crowe) bir...

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img