17.1 C
İstanbul
KategorilerFantastikAngelina Jolie'lı Eternals Filminin Detayları

Angelina Jolie’lı Eternals Filminin Detayları

Eternals, Türkçede ebediler anlamına geliyor; yani sonu olmayan sonsuz demek… Marvel evrenine yeni bir açılım yeni bir genişleme getireceği düşünülen ve kadrosunda Angelina Jolie’yi de barındıran film hakkında şu ana kadar neler biliyoruz? Kimdir bunlar? Kökenleri nedir? Nereye yaşıyorlar? Bu soruların cevabını aramaya başlayabiliriz.

Orijinal Adı: Eternals
Tür: Aksiyon, macera, drama
Yönetmen: Chloé Zhao
Ülke: Amerika
Türkiye Gösterim Tarihi: 05 Kasım 2021
Oyuncular: Angelina Jolie, Gemma Chan, Salma Hayek, Richard Madden, Kit Harington

Eternals’ların Kökenleri Üzerine

Eternals’lar Marvel Sinematik Evreni’ne katılacak yeni bir süper güçlü grup. Projeler pandemi dolayısıyla ertelenmemiş olsaydı onlarla çoktan tanışmış olacaktık. Şimdi 5 Kasım 2021’e kadar beklemek zorundayız.

Ebedilerin aslında 1976’ya kadar uzanan bir çizgi roman geçmişi var. Çizgi romanlarda onlar köken itibariyle insansı bir ırk olarak tanımlanıyor. Dünyayı korumak için çabalayan Ebediler, evrilmsel bir sürecin sonucu oluşmuşlar. Ayaküstü yapılan röportajda Salma Hayek’in söyledikleri aslında çizgi romanlardaki tanımlamaya uyuyor. “Dünya’yı kurtarabilecek, onu iyileştirebilecek bir dünyanın parçası olma fikrini seviyorum.”

Onların, Dünya üzerinde binlerce yıldır gizlice yaşayan kadim uzaylılar olduğu da söyleniyor. Evet, onlar hakkında bilmemiz gereken ilk şey belki de bu. Eternals Dünya üzerinde varlıklarını gizleyerek yaşamakta olan uzaylılar.

Peki, eğer gizlice yaşıyorlarsa onları ortaya çıkaran ya da ortaya çıkmalarını sağlayan sebep nedir? Şöyle ki Endgame olaylarından sonra beklenmedik bir trajedi ki bunun ne olduğunu henüz bilmiyoruz, onların gölgelerin ardından insanların dünyasına çıkmalarına neden oluyor.

Film hakkında ortalıkta dolaşan sınırlı bilgilere göre Eternals’lar Dünya üzerindeki süper kahramanları yıllar boyunca gizlice izlerken ve onlar hakkında çok şey bilirken Yenilmezler, Eternals’lar hakkında hiçbir şey bilmiyorlar.

Bu arada Avengers’ın Eternals’da görünüp görünmeyecekleri şu an için hala belirsiz.

Sprite Karakteri

Filmle alakalı ayaküstü yapılan bir röportajda küçük oyuncu Lia McHugh  Sprite adındaki karakterini anlatırken onun 12 yaşındaki bir bedende olmasına rağmen aslında 7000 yaşında olduğunu söylüyor. Sprite bildiğimiz kadarıyla yaşlı bir ruha sahip olsa da ebedi gençlik gücüne ulaşmış bir karakter.

Film hakkındaki detaylar sır gibi saklandığı için ben Eternals’ları çizgi roman evreninden aktarayım.

Eternals’ların kökeni Celestials’ların bir milyon yıl önce Dünya’yı ziyaretlerine dayanıyor. Bu arada Celestials’lar, Asgardlılardan bile daha önce var olan, sonsuzluk taşlarını kullanmalarıyla ünlü ve hem madde hem de enerji manipülasyon yetenekleriyle bilinen bir ırktır.

 İşte bu ırk Dünya’yı ziyaret ediyorlar ve ilkel insanlar üzerinde genetik deneyler yapıyorlar. Bu deneyler sonucunda da iki yeni ırk yaratıyorlar: Uzun ömürlü Eternals’lar ve genetik bağlamda dengesiz bir ırk olan Devants. Biz bu filmde muhtemelen bu kötü ırkı da seyredeceğiz…

Eternals’lara bakarsak onlar öncelikle tamamen ölümsüz bir ırk değiller. Çok uzun ömürlüler ama dış bir müdahale olmasa da sonuç olarak yaşlanarak ölebiliyorlar. Onlar aynen insanlar gibi çiftleşebiliyorlar ama ilginç olan şey bunun sonucunda doğan bebeklerin her zaman normal insan olması.

Ebediler, insan ırkını özellikle her zaman düşmanlık içerisinde oldukları Devants’lardan korumuşlardır. Ebedilerin en önemli özelliklerinden birisi son derece ileri bir teknolojiye sahip olmaları.

Ebedilerin özellikle teknoloji ve silah bağlamındaki bu üstünlükleri onların kendi içlerinde bir bölünmeye neden oldu. Bir grup insanlardan üstünüz, onları ele geçirelim ve onlara hükmedelim görüşünü savunurken diğer grup buna karşı çıktı. Çıkan iç savaş sonrasında insanlara hükmetmeyi savunan grup yenildi ve Uranüs’e giderek orada bir koloni inşa etti.

1000 yıl önce Asgard Tanrısı Thor dünya üzerindeki bazı Ebedi’lerle karşılaştı. Thor onların varlığından haberdar oldu ama Ebedi’ler onun zihninden bu bilgiyi tamamen silmeyi başardılar. Daha sonra bir grup bilim insanı Ebedilerin bazılarıyla temas kuruyorlar ve dünyayı ele geçirmek için insanüstü güçleri bulunan bir insan ırkı meydana getirmeye uğraşıyorlar.

Modern çağlara gelindiği zaman Ebediler, kimliklerini gizleyerek insanların arasında yaşamaya devam ediyorlar. Filmin onların tarihini nereden alacağını nereden başlayacağını henüz bilmiyoruz. Ancak Ebedilerin geçmişi kısaca böyle.

Ebedilerin çizgi romanlarda inanılmaz bir evreni, inanılmaz savaşları ve çok kapsamlı bir tarihi bulunuyor. Muhtemelen Marvel Evreni bu kadar büyük çapta bir projeye girişmeyecektir diye düşünüyorum. Onların insanlarla düşman olmadığını düşünürsek her iki ırkın ortak bir düşmana karşı savaşmaları gibi bir senaryo seyredebiliriz.

Son Eklenenler

En Popüler

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...

Melissa Barrera’nın Yeni Filmi Abigail | Kafesteki Kim?

0
Abigail; kısa yoldan zengin olmak isteyen altı kişilik bir ekibin 12 yaşındaki bir kızı kaçırması sonrasında yaşananları anlatıyor. Gizemli organizatör Lambert'ten (Giancarlo Esposito= Breaking...

Exhuma- Güney Kore Korku Filmi

0
Güney Kore yapımı korku filmi Exhuma, uzun zaman önce ölmüş bir kişinin mezarının açılması sonrasında yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Oldukça zengin bir adam, bazı...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img