15.4 C
İstanbul
KategorilerDramStranger Things 4. Sezonda Senaryo Hatası mı Var?

Stranger Things 4. Sezonda Senaryo Hatası mı Var?

Bu yazıda sadece dikkatli izleyicilerin aklına gelebilecek bir sorunun yanıtını vermek istiyorum. Aslında bu videoyu yorumlara gelen şu soru sonrasında hazırlamaya kadar verdim. Soru şu (Yazım hataları yorumu Jonesy Polsman adlı yorumcuya ait. Olduğu gibi alıyorum. Aşağıda da ilgili videonun bağlantısını ekliyorum):

Bu dizi hakkında çözülmesi gereken BİNLERCE sır var, dostum umarım bu sırları çözersin. Mesela Eleven’ın, Demogorgan’a dokunduğu sahne var, portal orada ilk kez mi açılıyo yoksa kapandıktan bir süre sonra mı açılmış oluyo çünkü 4. sezonda o geçidin ilk açılışını eleven-vecna olayı ile gösterilmişti. Eğer Demogorgan’a dokunduğunda geçit ilk kez açıldı dendiyse ve son sezonda da Vecna sayesinde ilk kez açıldı dendiyse bunda hatalı senaryo var. Umarım sorumu yanıtlarsın 😀

İlk portal hangisiydi?

Bu önemli bir soru; çünkü yüzeysel olarak baktığımızda elimizde sanki birbiriyle çelişen iki olay var gibi duruyor. Bilindiği üzere El, öncelikle deneyler sırasında tankın içerisindeyken bir yaratıkla psişik olarak bir temas kuruyor. Bu bir demogorgon ama o an için hiç kimse bu yaratığın ne olduğunu bilmiyor.

Tam bu sırada El’in yaratığa dokunuşu sonrasında Hawkins Laboratuvarı ile canavarın boyutu arasında bir kapı açılıyor. İşte bu geçidi biz dördüncü sezonun son bölümüne kadar ters dünyaya açılan ilk kapı olarak biliyorduk. Bu tarih 6 Kasım 1983. El bu olaydan sonra laboratuardan kaçıyor.

Ancak dördüncü sezonun son bölümünde şöyle bir olay yaşandı. El, daha sonradan Vecna’ya dönüşecek olan Henry’i ters dünyaya gönderirken de bir portal açıyor. Bu tarihse 8 Eylül 1979.

Bu durumda sorunun cevabı şu: İlk portal elbette Henry’nin ters dünyaya düştüğü sırada açılandı. Ancak bu kapıyı Eleven dışında hiç kimse görmedi. Doktor içeriye girdiği zaman duvarda sadece bir çatlak bulunduğunu ve geçidin tamamen kapandığını görüyoruz. Yani söylediğim gibi El dışında hiç kimse bu transferi ve geçidi görmedi.

Laboratuarda çalışanlar ters dünyanın varlığından 1983’te haberdar olacaklar… Yani bu olaydan yaklaşık 2 yıl sonra…

Bu noktada akla gelebilecek bir başka sorunun cevabını da vereyim.

Henry ters dünyaya 1979’da düşüyor ve Vecna’ya dönüşüyor. Ancak ailesini 1959’da öldürüyor. Bu durumda Vecna’ya dönüştükten sonra ters dünyadan geçmişi mi etkilemiştiya da doğrudan geçmişe mi gitmişti?

Hayır, şu ana kadar elimizde Vecna’nın geçmişi etkilediğine dair bir veri yok. Henry o cinayetleri kendi güçlerini kullanarak işledi. Köşeye sıkışmıştı. Annesi evdeki tuhaf olayları onun yaptığını fark etmişti ve ondan nefret ediyordu. Ayrıca onu muhtemelen bir akıl hastanesine kapatacaktı. Henry de bu durumda kendince bir çözüme ulaştı ve onları katletti.

Yalnız şöyle bir durum var. Nancy, ters dünyaya geçtiklerinde iki yıl öncesine döndüklerini fark etti. Bu bir ilk. Dördüncü sezon son bölüme kadar dizide zaman yolculuğuna yönelik hiçbir gönderme yer almıyordu. Bu durumda Vecna ters dünyadan kendi geçmişine ulaşarak kendisinin psişik güçlerinin orta çıkmasını sağlamış olabilir. Ancak bu sadece bir teori… Şu an için elimizde Vecna’nın geçmişe gittiğine yönelik bir ipucu yok.

Son Eklenenler

En Popüler

Netflix’in Monster Filmi | Konusu ve Detaylar

0
Rako Prijanto'nun yönettiği, Endonezya yapımı korku ve gerilim filmi Monster, bir "canavar" tarafından kaçırılan Alana ve Rabin isimli iki çocuğun hikayesini aktarıyor. Alana ve...

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanı bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris adındaki bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img