15.4 C
İstanbul
KategorilerBilim KurguGüney Kore Bilim-Kurgu Filmi: Uzay Süpürücüler (2021)

Güney Kore Bilim-Kurgu Filmi: Uzay Süpürücüler (2021)

Güney Kore yapımı Uzay Süpürücüler (Seungriho) adlı bilim-kurgu filmi 2092 yılında geçiyor. Dünya artık neredeyse üzerinde yaşanamaz hale gelmiştir. Ormanlar yok olmuş, dünya yüzeyi çölleşmiştir. Güneş ışığı azalmış ve asitli topraklar bitkileri tamamen yok etmiştir. Böyle bir ortamda UTS adındaki şirket Dünya’yı terk ederek yörüngede dünyaya benzer bir yuva kurmuştur; ancak buraya sadece seçkin kişiler alınmıştır. Şirket kısa bir süre sonra Mars’a büyük bir yerleşim yeri kurma planları yapmaktadır.

İşte böyle bir evrende The Victory adlı uzay çöp toplama gemisinin mürettebatını takip ediyoruz. Bunlar uzayda dolaşan çöpleri toplamakta ve imha etmektedir. Mürettebat bir süre sonra kitle imha silahı olduğu bilinen Dorothy adında insansı ve çocuk görünümünde bir robot keşfettiklerinde riskli bir iş anlaşmasına dahil oluyor.

Filmin konusundan bu kadar bahsetmek yeterli sanıyorum. Seungriho adlı yapımda gerçekten son derece detaylandırılmış çok emek verilmiş bir atmosfer bulunuyor. Filmdeki bilim-kurgu sahneleri en sağlam Hollywood yapımlarıyla yarışabilecek kadar iyi. Uzay gemileri, yörüngeye konuşlanmış yapılar gerçekten muhteşem ve çok detaylı.

Ancak filmin birkaç sorunu var. Bir tanesi sahnelerin bazen ne olduğu anlaşılamayacak kadar karmakarışık olması. Gemiler, robotlar, mekanlar o kadar iç içe geçiyor o kadar karışıyor ki artık neyin ne olduğunu anlamaya çalışmak bir süre sonra yoruyor ve şu sahne bitse de bir rahatlasam diyorsunuz.

İkinci olarak karakterlerin zayıflığı ve kurgunun derli toplu olmaması. Son derece detaylı uzay mekanları, gelişmiş robotlar, inanılmaz bilgisayar teknolojileri vs. filmi kurtarmaya ve izlenesi bir yapım ortaya çıkmasına yetmiyor. Güney Kore yapımı bu film bence teknik anlamda çok ileri düzeyde ama bilimkurgunun mantığını sinemaya aktarırken akıcılığı yakalayamamış ve kurgusal sorunları çözememiş.

Vaktiniz varsa izleyin ve karar verin. Filmi başlangıcındaki 10-15 dakika süren harika anlatım dili film boyunca aynı şekilde devam etseydi karşımızda çok yüksek puanlı bir yapım olabilirdi. Ama bu haliyle bence izle ve unut tarzında vasat bir bilim-kurgu yapımı olmuş.

Son Eklenenler

En Popüler

Netflix’in Monster Filmi | Konusu ve Detaylar

0
Rako Prijanto'nun yönettiği, Endonezya yapımı korku ve gerilim filmi Monster, bir "canavar" tarafından kaçırılan Alana ve Rabin isimli iki çocuğun hikayesini aktarıyor. Alana ve...

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanı bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris adındaki bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img