15.3 C
İstanbul
KategorilerBilim KurguEnter Nowhere - Kulübe Film İncelemesi

Enter Nowhere – Kulübe Film İncelemesi

Herkese merhaba; bu yazıda düşük bütçeli ama eğlenceli bir filmin çözümü üzerine konuşmak istiyorum. Enter Nowhere… Filmin adı Türkçede hiçbir yere girme gibi bir anlama geliyor.

Orijinal Adı: Enter Nowhere
Tür: Gizem, gerilim, bilim-kurgu
Yönetmen: Jack Heller
Ülke: Amerika
Gösterim Tarihi: 2 Şubat 2015 (İngiltere)
Oyuncular: Katherine Waterston, Scott Eastwood, Sara Paxton, Shaun Sipos, Christopher Denham
Süre: 1 saat 30 dakika

Filmin konusunu IMDB’de yazdığı kadar söyleyeyim. Üç yabancı ki bunların ikisi kadın ve diğer erkektir, kendilerini ormanın ortasında bir kulübede buluyorlar (Bu arada filmin Türkçe adı kulübe…). Bunlar kesinlikle birbirlerini tanımıyorlar. Zaten karakterleri de oldukça zıttır. Bu üçlü ormandan ve kulübeden kurtulmak için çabalamaya başlarlar…

Bu film tek seyredimlik, güzel ve eğlenceli bir gizem filmi. Akıcılığı film boyunca yükseliyor hiç düşmüyor. Final de gayet güzel. Yani yapımcılar finali ellerine yüzlerine bulaştırmadan konuyu güzel bir yere bağlamışlar.

Bu yazında finalin çözümü üzerine konuşmak istiyorum. Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

Kim Kimdi?

Çözümü konuşmaya bu soruyla başlayalım. Önce karakterlere sonra da bunların hikayelerine bakalım.

Karakterlerimiz Sam, Tom, Jody, Hans ve Kevin…

Kulübeye sonrada giren adam Hans; Sam’in babası. Soygunu yapan Jody’se Sam’in kızı. En genç olanları Tom’sa Jody’nin oğlu.

Filmimizde iki zaman çizgisi var. Filmin sonunda Hans ölmediği için tüm olaylar resetleniyor. Önce hepsinin normal yaşamına bakalım.

Birinci Zaman Çizelgesi (resetleme öncesi)

Sam babası bir Almandı. Sam, babasını hiç tanımamış çünkü o savaşta ölmüş. Sam’in annesi bir Amerikalıyla evleniyor. Bu adam da bir trafik kazasında ölüyor. Ben filmi ikinci kez seyretmedim; bu adamın adı sanıyorum filmde geçmiyor. Geçse de hikayede onun adının çok bir önemi yok.

Sam, Adam’la evleniyor ve 1962’de hamile kalıyor (yani Jody’ye hamile kalıyor.). Adam da 1962’de Vietnam savaşına gidiyor orada ölüyor. Sam, doğum sırasında telefonla sağlık görevlilerini çağırıyor ama onlar geç kalıyorlar ve Sam orada ölüyor. Ancak çocuğu yani Jody kurtuluyor. Bu tarih 11 Kasım 1962’dir. Bu tarihte Sam ölüyor ve Jody doğuyor.

Sam’in ailesinden hiç kimse hayatta olmadığı için Jody’yi Adam’ın ailesi büyütüyor. Ancak bunlar Sam’i sevmedikleri gibi onun çocuğunu da sevmiyorlar ve onu taciz ediyorlar. Jody bu yüzden kötü birisine dönüşüyor.

Jody bu arada Kevin denilen o serseriyle görüşüyor ve onunla beraber küçük çaplı soygunlar yapıyorlar. Hayatları böyle geçiyor yani. Bu sırada Jody, Kevin’dan hamile kalıyor. Onun hamile olduğunu muhtemelen ne Kevin nede Jody’nin kendisi biliyor.

Filmin başında gördüğümüz soygun sırasında Jody, market sahibini vuruyor. Adam ölüyor. Jody muhtemelen aralarında çıkan bir anlaşmazlıktan ötürü Kevin’ı da vuruyor ve öldürüyor. Jody bir süre sonra yakalanıyor ve idama mahkum ediliyor.

Hapishanedeyken idamından yaklaşık 8 ay önce çocuğu dünyaya geliyor yani Tom. Onun doğum tarihi 12 Aralık 1985. Tom bir yetimhaneye veriliyor. Burada bir rahip onu taciz ediyor; istismar ediyor. Tom yıllar sonra oradan ayrıldıktan sonra yetimhaneye geri dönüyor ve önce rahibi sonra da kendisini öldürüyor.

Evet, hikayemiz işte böyle.

Şimdi de olayları yeni zaman çizelgesinden bahsedelim.

Enter Nowhere – Kulübe film incelemesinin tamamını 25. Kare Youtube kanalından seyredebilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Netflix’in Monster Filmi | Konusu ve Detaylar

0
Rako Prijanto'nun yönettiği, Endonezya yapımı korku ve gerilim filmi Monster, bir "canavar" tarafından kaçırılan Alana ve Rabin isimli iki çocuğun hikayesini aktarıyor. Alana ve...

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanı bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris adındaki bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img