16.4 C
İstanbul
En YenilerBu Ayın Analizleri9. Kapı Film İncelemesi- Teoriler, Yorumlar

9. Kapı Film İncelemesi- Teoriler, Yorumlar

Bu yazıda The Ninth Gate – Dokuzuncu Kapı filminin çözümünden bahsetmek istiyorum. 9. Kapı filminin fantastik ve gizemli bir konusu var. Johnny Depp gibi kaliteli bir oyuncunun başrolde yer alıyor. Film antika denebilecek çok eski kitapları arayan bir kitap tüccarının etrafında gelişiyor.  Bu adama Şeytan’ın yazdığı söylenen çok eski bir kitabın diğer iki kopyasını bulması için yüklü miktarda para ödeniyor.  Kitap tüccarımız bunu teklifi kabul ediyor ama işler daha sonra fena karışıyor.

Dokuzuncu Kapı harika posterlerinin ve gizemli konusunun hakkını verebilen bir yapım olduğunu düşünmüyorum. Filmin sürükleyiciliği düşük; heyecanla vermekten neredeyse uzak, üstelik sıradan ve beklendik bir finali bulunuyor.

Şimdi filmin finaline ve diğer birkaç noktasına değinebilirim. Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

Boris Neden Yandı?

 Boris, 9. Kapıya giriş ayini yanlış kabartmalarla yapıldığı için yanıyor. Her kitapta 3’er adet farklı kabartma yer alıyordu. Aslında kitapların üçü de gerçekti. Şeytan sadece çizimlerinde değişimler yapmıştı. Boris, (Dean Corso’yu) adım adım takip ediyordu ve kabartmaları alarak kitapları yok ediyordu. Çünkü şifrenin kabartmalarda gizlendiğini anlamıştı.

Ancak Dean’i şeytansı kadın son kabartmanın sahte olduğunu söylemişti. İşte bu nedenle ayin başarısız oluyor ve Boris yanıyor.

Kadın Kimdi?

Buna net bir cevap veremiyoruz. Onun olağanüstü birisi olduğu net. İki sahnede bizzat uçtuğunu görüyoruz. Tam iki kez ardında ateş varken gösteriliyor. Dolayısıyla bu kadının Şeytan olduğu vurgulanıyor. Ancak eğer o Şeytan’sa ona “Karanlık Prensi” değil de “Karanlıklar Prensesi” denilmesi gerekiyordu. Eğer cinsiyeti göz ardı edersek o hangi ara bedene kavuştu? Bedene kavuştuysa neden hâlâ Dean’e yardım ediyordu?

Yoksa bu kadın Şeytan’ın öğrencisi miydi? Bu yüzden mi bir bakıma öğrenciyim diyordu? Okuduğu kitap arkadaş edinmek ve insanları etkileme sanatı üzerineydi… Şeytansı birisi neden bu kitabı okuyordu?

Yani bu kadın Şeytan diyemiyoruz. Taşlar yerine oturmuyor. Peki, kim o zaman? Koruyucu Melek mi? Koruyucu Melek’se onu kim ve neden görevlendirdi? Bir Melek’se eğer Şeytan’la mı işbirliği yapıyor ki sonunda Dean’e dolaylı olarak kapının yerini söyledi? Neden Şeytan’a yardım ediyor? Bu soruların net bir cevabı yok ve bu bence inanılmaz bir boşluk.

Benim bu kadına dair oluşturduğum teori şu:

The Ninth Gate – Dokuzuncu Kapı filminin çözümünün tamamını 25. Kare Youtube kanalından seyredebilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Şeytan’la Bir Gece Geçirmek İster misiniz?

0
1970'lerde geçen Late Night with the Devil- Şeytanla Bir Gece, gece geç saatlere kadar yayınlanan bir talk şovda yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Talk şovun...

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...

Russell Crowe’ın Yeni Filmi Sleeping Dogs

0
Russell Crowe'ın başrolünde yer aldığı; suç, gerilim ve gizem etiketlerine sahip Sleeping Dogs, alzheimer hastası olan eski bir cinayet masası dedektifinin (Russell Crowe) bir...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img