12.9 C
İstanbul
KategorilerBilim KurguWestworld 4. Sezon Öncesi Okunması Gereken Bir Yazı Dizisi (2)

Westworld 4. Sezon Öncesi Okunması Gereken Bir Yazı Dizisi (2)

Bilindiği üzere Westworld’ün 4. sezonu 26 Haziran 2022’de gösterimde olacak. Westworld 2. sezonda neler yaşandığını bir önceki yazıda anlatmıştım. Bu yazıda Westworld 3. sezon üzerine kısa bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Westworld 3. sezonda karşımızda iki tane önemli karakter çıkıyor: Serac (Vincent Cassel) ve Caleb Nichols (Aaron Paul). Bunlar sezon boyunca hemen hemen tüm gelişmelerde önemli roller üstleniyorlar. Dolores’in Caleb’i parka geldiğinden beri tanıdığını öğreniyoruz. Caleb orada birkaç asker arkadaşının Dolores’e ve diğer host-lara cinsel saldırı yapmasını engellemiş. Caleb sezon boyunca Dolores’in neden kendisini seçtiğini merak ederken Maeve bu soruya seçme yeteneğin vardı, diye yanıt veriyor. Caleb zaten en sonda Rehoboam’ı kendisini silmeye zorlamayı seçer ve bu seçimiyle Dolores’in doğru bir seçim yaptığını ortaya koyar.

Bu sezonda Dolores, önceden elde ettiği bilgileri de kullanarak kendi planını gerçekleştirmeye çalışıyor. Onun nihai planının insanları yok ederek yerlerine host-ları yerleştirmek olmadığı aksine insan ırkının devamını sağlamayı amaçladığı anlaşılıyor. Dolores bu sezonda olacakları önceden biliyor gibi hareket ediyordu. Hatta bu Caleb’in bile dikkatini çekiyor. Dolores bunu önceki bilgilerine ve öğrendiklerine bağlıyor.

Bu sezonda Dolores ve Maeve karşılaşması dikkat çekiciydi. Son bölümde Dolores ona “Hepiniz benim kopyamsınız. Ben ilkinizdim, ilk işe yarayandım. Diğerleri başarısız oldu ve hepinizi benden inşa ettiler” diyor. Onun su sözleri söylemesi bir anlamda Dolores’in kendisinin, konumunun ve gücünün farkında oluşuyla açıklanabilir. Dolores Maeve’i sıkıştırdığında, onu öldürmek yerine, gitmesine izin vermeyi seçiyor. Bu beklenmedik nezaketi, Maeve’in bölüm sonunda son nefeslerini verirken Dolores’in yanında yer alma kararı vermesine yol açmış olabilir. Dolores, Maeve’nin gitmesine izin verse de o sırada karşısına çıkan Charlotte, Dolores’i tamamen kapatmak için hamle yapar ve bunu başarır. Bu durum Maeve’in Dolores’in duraklama durumundan yararlanmasına ve onu  Serac’a (Vincent Cassel) götürmesine fırsat verir.

Dolores Gerçekten Öldü mü?

Üçüncü sezon finalinin geride bıraktığı en önemli sorulardan birisi sanırım bu oldu. Evan Rachel Wood’ın karakteri Dolores gerçekten öldü mü ve artık geri gelmeyecek mi?

Dolores gerçek misyonunu gerçekleştirebilmek için kendisini feda etti diyebiliriz. Gıcık olduğum bir karakter olan Serac’ın eline geçen Dolores’in zihni Rehoboam olarak da adlandırılan uber-Al sistemi tarafından tarandı. Ancak Sublime yani önceki yazıda bahsettiğim ve host-ların pek çoğunun geçen sezon içine kaçtığı The Vally Beyond sanal gerçekliğine ait anahtara ulaşmak için yapılan bu tarama bir sonuca varamadı. Çünkü Dolores aslında anahtara sahip değil ve onu Bernard’a saklamıştı. Bu çok dahice bir fikirdi. Böylece Dolores kendi zihinsel derinliklerine inan Rehoboam sistemini hackledi ve onlara sağlam bir tuzak kurdu. Dolores hacklediği sistemin kontrolünü Caleb’e verdi ve sistem en sonda kendisini sildi.

3. sezon sonunda öğrendiğimiz en şaşırtıcı gerçek Dolores’in gerçek planıydı. Dolores aslında insanları özgür kılmayı amaçlamıştı. Dolores nihai amacı gerçekleştirdikten sonra misyonunu tamamlamış görünüyor. Eğer ki Westworld 4. sezon fragmanında Dolores’i görmeseydim onun öldüğünü ve geri gelmeyeceğini düşünürdüm. Westworld evreninde birisini diriltmek kadar kolay bir iş yok; ancak misyonunun sonlandığını düşünerek onun gelmeyeceğini düşünürdüm. Ancak Dolores’in bir şekilde geri döneceğini artık net olarak biliyoruz.

Westworld 3. sezonda gerçek William da görünüşe göre bizlere veda ediyor. Bölüm sonunda “Siyah Giyen Adam’ın” bir kopyası, tepeden tırnağa silahlanmış bir versiyonu onunla kapışmaya başlıyor ve onu öldürüyor.

Final sahnesinde Bernard bir otel odasında uyanıyor. Kıyamet sonrasından olduğu anlaşılan bu görüntüde onun yüzünün tozlarla kaplandığı görülüyor. Bernard’ın ne kadar zaman sonra uyandığı ve dünyaya hangi sırlarla dönüş yaptığı şu an için bilinmiyor.

Sezon 3 üzerine bu kısa değerlendirmenin yeterli olacağını düşünüyorum.

Westworld 4. sezonu merakla bekliyoruz.

Son Eklenenler

En Popüler

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanız bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris isimli bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...

Melissa Barrera’nın Yeni Filmi Abigail | Kafesteki Kim?

0
Abigail; kısa yoldan zengin olmak isteyen altı kişilik bir ekibin 12 yaşındaki bir kızı kaçırması sonrasında yaşananları anlatıyor. Gizemli organizatör Lambert'ten (Giancarlo Esposito= Breaking...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img