15.4 C
İstanbul
KategorilerMaceraYine Yeniden Billy The Kid- Destansı Bir Hikaye

Yine Yeniden Billy The Kid- Destansı Bir Hikaye

Billy the Kid (2022- ), gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan epik bir macera dizisi. Başrolünde Tom Blyth’in rol aldığı dizinin ilk bölümü yayınlandı. Anlaşıldığı üzere dizi bir taraftan Billy’nin çocukluğunu anlatırken diğer taraftan da gençliğini ekrana yansıtacak.

Billy the Kid, aslında onun lakabı. Gerçek adının Henry Mccarty olduğu biliniyor. Ancak bu durum sanırım diye yansıtılmayacak; çünkü ailesi ona Billy diye sesleniyor.

Billy the Kid, aslında bir kanun kaçağı. Kendi çetesine sahip olan Billy’nin sadece bir tane resmi olduğu söylenmekteydi; ancak 2010 yılında ortaya çıkan ve onu, çetesiyle birlikte kriket oynarken görüldüğü fotoğrafla birlikte bu algı tarih olmuştur.

Diziye gelirsek dizi öncelikle Billy’nin kökenini anlatıyor. İlk bölüm buna odaklanmış. Billy’nin İrlanda kökenli ailesi New York’ta iş bulmakta zorlanıyor ve bir süre sonra ilanlarda gördükleri, fırsatlar diyarı Batı’ya göç etmeye karar veriyor. Batı’nın kendisi gibi Batı’ya yolculuk da oldukça tehlikelidir.

Yolculukta başlarından pek çok tehlike geçiyor. Örneğin bir derece eşyalarını suya kaptırıyorlar, silahlı bir soygun girişimiyle karşılaşıyorlar… En nihayetinde ilanlarda gördükleri Coffeyville’ye geldiklerinde oranın hiç de beklendikleri gibi olmadığını anlıyorlar.

Billy’nin babası hastalanıyor. Annesiyse zar zor bulduğu bir işte çalışmaya başlıyor. Billy’nin hikayesi geçmişte devam ederken onun 20’li yaşlarını da seyrediyoruz. Başına ödül konmuş birisi ve kendisini avlamak isteyen bir ödül avcısıyla kapışıyor. Daha fazla detay vermiyorum.

Dizi Western türünü sevenler için oldukça iyi bir seçenek. İlk bölümde Billy’nin köken hikayesi seyrettik. Dizide öncelikle onun “The kid’e” dönüşümünü daha sonra da kanun kaçağı Billy’i seyredeceğimiz anlaşılıyor.

Dizi güzel başladı. Devamını merakla bekliyorum.

Son Eklenenler

En Popüler

Netflix’in Monster Filmi | Konusu ve Detaylar

0
Rako Prijanto'nun yönettiği, Endonezya yapımı korku ve gerilim filmi Monster, bir "canavar" tarafından kaçırılan Alana ve Rabin isimli iki çocuğun hikayesini aktarıyor. Alana ve...

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanı bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris adındaki bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img