15.4 C
İstanbul
KategorilerAksiyonFantastik ve Büyülü Bir Dünya: Zaman Çarkı (2021- )

Fantastik ve Büyülü Bir Dünya: Zaman Çarkı (2021- )

The Wheel of Time– Zaman Çarkı (2021- ), ünlü oyuncu Rosamund Pike’ın başrolünde yer aldığı fantastik bir Amazon Prime dizisi. Şu an için sekiz bölümü yayınlanan dizinin IMDb puanı 7,5. Dizi, Robert Jordan isimli Amerikalı yazarın aynı adlı romanından uyarlandı. Kitapları okumadım ama yaptığı araştırmada toplam 14 kitaptan oluşan seriyi okuyanların yapımcılara bazı noktalarda kızdıklarını gördüm. Kitapta yer almayan karakterler ve sahnelerin diziye alınmış olması kitap hayranlarını kızdırmış.

Dizi sihrin var olduğu ancak herkesin sihir yapamadığı fantastik bir dünyada geçiyor. İlk bölümde anlatıldığı üzere; yıllar yıllar önce büyük güçlerle doğan adamlar karanlığı hapsedebileceklerini düşündüler ama başarısız oldular. Onların başarısızlığı kibirlerinden ileri geliyordu. Bu adamlar başarısız olunca dünyanın düzeyi bozuldu. Denizler çalkalandı, dağlar yutuldu ve şehirler yakıldı. Bu düzensizliği sona erdirmek ve her şeyi düzene koymak inanılmaz sihir güçleriyle donatılmış Aes Sedai kadınlarına kalmıştı. Bu büyücü kadınlar, daha önceden dünyanın kırılışına yol açmış adamın yeniden doğduğunu biliyorlardı. Ejder adındaki bu adam; nerede, hangi ailede, kız ya da erkek olarak dünyaya gelmiş olabilir. Kimliği gizli ve kendisi bile kim olduğunu farkında olmayabilir. Aes Sedai büyücüleri inanılmaz bir potansiyele sahip bu adamı karanlık güçlerden önce bulmak zorundadır.

Genel İzlenimlerim

Öncelikle dizinin sinematografisi gerçekten çok başarılı. Bazı sahnelerde Lord of The Rings’i izlediğinizi zannedebilirsiniz. Diğer taraftan dizide karanlığı ordusu diyebileceğimiz Trolloc’ların makyajları bence Yüzüklerin Efendisi’ndeki Orc’lardan çok daha başarılı. Kostümler çok gerçekçi ve güzel tasarlanmış. Dizinin kırılma anları çok güzel. Beklenmedik olaylar beklenmedik zamanlarda sizi ters köşe yapabiliyor.

Bunlar dizinin artıları. Tabii artılar arasında Rosamund Pike’ı da saymak gerekiyor. Onun bu dizide oynaması dizi adına büyük bir artı. Rosamund Pike rolüne çok yakışmış. Onu bir büyücü kadın rolünde seyretmek bana iyi geldi.

Dizinin eksilerine gelirsek öncelikle yapımın görsel üstünlüğünü destekleyen oyunculuklar göremiyoruz. Rosamund Pike dışındaki oyuncuların vasat olduğunu düşünüyorum. Karakterler güçlü değil ve sekiz bölüm seyretmeme rağmen beni diziye bağlayamadılar. Game of Thrones’un sizi kendisine bağlaması için değil sekiz bir bölüm seyretmeniz yeterli örneğin. The Wheel of Time- Zaman Çarkı oyuncular oldukça zayıf kalmışlar ve duyguları izleyiciye geçiremiyorlar.

Diyaloglar sıkıcı. Bazı bölümlerde çok fazla ve bence gereksiz diyalog var. Bazılarını geçerek devam etmek zorunda kaldım.

Fantastik hikayeleri her zaman çok severim. Bu dizinin hikayesi güzel ama orijinal değil. Sekiz bölüm sonunda en başta çizilen o çerçevenin dışına hiç çıkılmadı. Kim bu Ejder? Ejder denilen şahıslar gerçekten o mu? Genel çerçeve bu… Bu da sanki sonunu bildiğiniz bir hikayeyi dinlemek kadar heyecan verebiliyor.

Çok fazla kan var. Bu bir artı mıdır eksi midir bilemiyorum ama bazı sahnelerdeki kan çok fazlaydı. Bence bu kadarına gerek yok. Testere izlemiyoruz ki…

Sonuç olarak The Wheel of Time- Zaman Çarkı (2021- ), bence eksilerine rağmen başarılı bir dizi olmuş. Kostümlere, özel efektlere ve senaryoya çok özen gösterilmiş. Devasa bir kurgu dünyasının adım adım önümüze serildiğini görmek güzel bir his.

Not: Dizide La casa de papel’in Profesör’ü de rol alıyor. İlginç ve ondan beklenmeyecek kadar farklı bir rolde.

Son Eklenenler

En Popüler

Netflix’in Monster Filmi | Konusu ve Detaylar

0
Rako Prijanto'nun yönettiği, Endonezya yapımı korku ve gerilim filmi Monster, bir "canavar" tarafından kaçırılan Alana ve Rabin isimli iki çocuğun hikayesini aktarıyor. Alana ve...

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanı bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris adındaki bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img