11.4 C
İstanbul
KategorilerAksiyonZack Snyder's Justice League: DC Yeniden Doğdu

Zack Snyder’s Justice League: DC Yeniden Doğdu

Marvel’in işi artık o kadar da kolay olmayacak gibi. Zack Snyder’s Justice Jeague, Wonder Woman 1984 faciasından sonra DC’yi toparlamayı başarmış gibi görünüyor. Doyurucu özel efektler, genişletilen bir hikâye, ayrıca hem solo filmlere hem de bu filmin devamına yapılan yatırımlar… Hepsi çok iyiydi.

Bu yapım artık DC filmlerinden benim gibi pek çok kişinin ümidini kesmek üzere olduğu bir anda ortaya çıktı ve filmin muhtemelen DC evreninin atağa geçtiği yapım olarak tarihe geçeceğini söylemek yanlış olmaz.

Tabii Zack Snyder’ın bu filmi DC’nin bundan sonraki yapımları üzerinde büyük bir beklenti oluşmasına da neden oldu. Sonraki filmler aynı çizgide olduğu ve tabii kalitesini artırarak devam ettiği sürece DC için büyük bir artı olacaktır. Eğer aksi olursa DC evrenin yeni yeniden sağlam bir darbe almış olur.

Şimdi spoiler içeren bölüme geçebiliriz.

Süperman’in çocuğu mu olacak?

Filmin sonunda Lois Lane’in elinde bir bebek sepeti tuttuğu görülüyor. Bir önceki filmde bu sahnede Lois’in elinde bir kutu olduğunu görmüştük. Gelecek Süpermen filmlerinde süper çocuğu göreceğimiz anlaşılıyor.

Hangi Steppenwolf daha iyiydi?

Bence yeni Steppenwolf kesinlikle daha canlı, daha kaslı, daha etkili ve çok daha karizmaydı. Yeni Steppenwolf’un zırhı çok canlıydı. Neredeyse yaşayan ve hareket eden bir form gibiydi. Onunla bütünleşmişti. Yüzünün çok az bir kısmı görülüyordu. Zırh boyun kısmını bile kapatıyordu.

Önceki zırhı yüzünü ve boyun kısmını bu kadar kapatmıyordu. Yeni Steppenwolf’un yüz kısmı daha iğrençti. Yüzüne bakılmıyordu neredeyse. Daha az insansı ve daha korkunç bir yüzü vardı.

Ben yeni Steppenwolf’u daha çok beğendim. İlkine göre daha iyi bir mücadele verdi. Süperman gelmeseydi diğer kahramanlar onu durduramayacaktı. Yeni Steppenwolf’un sonu bile çok daha iyiydi. Karakter ölmeseydi dedim bir ara ama yapacağını yaptı zaten. Yerini yeni kötülere devretmesi bizler için daha iyi olacak.

Final Üzerine…

Aslında bizim seyrettiğimiz evrende günün sonunda kahramanlarımız Süpermen’in ağırlığını koyması sayesinde mutlu sona ulaşıyorlar. Finalde önceki filmde olduğu gibi Flash ve Süperman kutuları ayırmak için işbirliği yaptılar. Bu hamle bence her şeyi Süperman başarıyor algısını yıkmak için yapılmıştı.

Steppenwolf, sahibinin boyutuna gönderilmeden önce de yine ekip çalışmasıyla bir güzel paketleniyor ve son darbeyi Wonder Woman indiriyor.

Bruce Wayne, Kent çiftliğini bankadan alıyor daha doğrusu bankayı alıyor J Clark’ın annesi ve Lois eve geçiyorlar. Daha önce söylediğim gibi Lois’in elinde bir bebek sepeti var.

Barry yani Flash Polis Departmanında iş buluyor ve bu sevincini babasıyla paylaşıyor. Diana, Justice League’in genel merkezini kurmak için Wayne malikanesindeki keşfe katılıyor.

Arthur, babasını görmeye gideceğini söyler. Onun Denizler Kralı ünvanını almak için Atlantis’e döneceğini söyleyebiliriz.

Diana’nın yüzünde endişe var; çünkü annesinin ve diğer Amazonların ne durumda olduğunu merak ediyor. Muhtemelen gelecek yapımlarda adaya dönerek hasar tespiti yapacaktır.

Cyborg babasının ses kayıt cihazını parçalamıştı. Yetenekleri sayesinde onu birleştiriyor. Bu arada Cyborg’un babasının bıraktığı ses kaydı, Kal-el’in babasının ona bıraktığı görüntülü mesaja benziyor. Her iki baba da geride bıraktığı oğullarına onları yönlendirici mesajlar bırakıyor.

Finalde gelecek Batman filmlerine yapılan bir gönderme seyrediyoruz. Bunun Robert Pattinson’lu Batman’e mi yoksa Ben Affleck’in devam ettireceği bir solo Batman filmine yapılan bir gönderme mi olduğu net olmasa da ben ikinci olasılığın ağır bastığını düşünüyorum.

Neyse burada akıl hastanesinden kaçan Lex Luthor, Deathstroke ile konuşuyor ve ona Batman’in kim olduğunu söylüyor. Lex’in Adaletin Şafağı filminde tutuklandığını görmüştük. Anlaşılan o ki sahalara dönmesi uzun zaman almayacak.

Deathstroke’u Arrow dizinde seyretmiş ve ne kadar tehlikeli bir kötü karakter olduğunu görmüştük.

Şimdi en çok merak edilen bölümlere yani eklemelere değinmek istiyorum.

Bunlar devam filmlerinin neleri kapsayacağını gösteren detaylardı. Bu ek sahnelerin birincisi Bruce Wayne’in Batman ve Süperman: Adaletin Şafağı filmindeki kâbusunun devamı ve orada görülen çorak ve kavurucu dünyada geçiyor. Batman’in kabusunu o filmi seyredenler hatırlayacaktır. İkinci ek sahne Marslı insan avcısı yani Manhunter’ın görüldüğü sahne…

Bruce bu kabuslarında görünüşe göre çoklu evrenlerde gerçekleşen olayları görüyordu. Yani onun bu kabusu sadece bir kabus olmanın ötesinde anlamlar taşıyor gibi… Joker’in çoklu evrenlerden söz etmesi bu tezi güçlendiriyor. Burası alternatif zaman dilimlerinden birisi ve görünüşe göre Bruce bu alternatif evreni zaman zaman kabuslarında görmeye devam edecek. DC belki de bu evrende gerçekleşen olayları ayrı bir filmde topluca anlatmak yerine bize Bruce’un kabuslarında takip ettirecek…

Bu arada burada zırh giymiş bir flash hemen dikkat çekiyor. Bu evrendeki olayları Flash’ın yakında çıkacağı söylenen solo filminden takip edersek hiç şaşırmayalım.

Bu evrende Batman ve diğerleri Parademon’lardan saklanıyor ve görünüşe göre gezegenin kontrolü tamamen Darkseid’ın kontrolünde… Kraliçe Mera ve Cyborg’un Batman’in yanında olması anlaşılabilir bir durum ancak Deathstroke ve özellikle Joker’in Batman’la beraber olması durumun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Joker, bir sonraki ihanetine kadar Batman’in yanında duruyorsa gezegen gerçekten zor durumda demektir. Joker burada Batman’in anne ve babasının ölümüne ayrıca kendisinin öldürdüğü Robin’e yani Batman’in evlat edindiği ve yetiştirdiği çocuğu göndermeler yapıyor. Bu göndermeler bu evrendeki olayların devam ettiği çizgiyi göstermesi adına önemliydi.

Zack Snyder’s Justice Jeague incelemesinin tamamını 25. Kare Youtube kanalından seyredebilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Birth/Rebirth Filmi Konusu ve Detayları

0
Birth/Rebirth filmi, ölüm ve yaşamın sınırlarını keşfeden bir psikolojik korku hikayesidir. Drama, korku ve gerilim etiketlerine sahip film, bir morg teknisyeni olan Dr. Rose...

Netflix’in Scoop Filmi ve Yüzyılın Röportajı

0
Netflix’te yayınlanan; biyografi ve drama etiketlerine sahip Scoop, BBC’nin Prens Andrew ile yaptığı tartışmalı röportajın hikayesini anlatan bir yapım. Film, yüzyılın haberi olarak...

A Gentleman in Moscow Mini Dizisi İlk Bölümüyle Yayında

0
A Gentleman in Moscow mini dizisi, Rusya’nın başkenti Moskova’da geçen ve bir aristokratın hayatını konu alan bir tarihi drama serisi. Dizi, Amor Towles’in aynı...

X-Men ’97 Serisi | Marvel’ın Yeni Gözdesi

0
X-Men '97, Disney+ için hazırlanan ve X-Men’in maceralarını anlatan bir animasyon dizisidir. Bu dizi, 90’ların sonunda yayınlanan ve büyük beğeni toplayan orijinal X-Men animasyon...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img