13.2 C
İstanbul
KategorilerBilim KurguParallel Film Çözümü | Finalde Ne Yaşandı?

Parallel Film Çözümü | Finalde Ne Yaşandı?

Sadece üç oyuncunun rol aldığı, düşük bütçeli bir çoklu evren filmi olan Parallel‘in finalinde ne yaşandı? Bu yazıda bu soruya yanıt arayalım.

Bilimkurgu, gizem ve gerilim etiketlerine sahip Parallel adlı yapımı henüz izlemeyenler için filmin konusu kısaca şöyle: Vanessa adlı kadın bir yıl kadar önce çocuğunu kaybetmiştir. Bu acısı onun kendi içine kapanmasına neden olmuştur. Bir gün huzur aramak için ormana gider. Ormanda yalnızken bir anda karşısında kendisini görür ve olaylar bundan sonra çok daha karmaşık bir hale gelir.

Parallel yüksek beklentilere girmeden izlenebilecek, çerezlik bir film.

Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

Parallel Film Çözümü

Finalde yaşananları aslında boşanmış ve iple dolaşan Alex’in sözleri belirliyor. Vanessa’ya aynen kendi yaptığı gibi uygun bir evren seçmesini ve orada tetiğe basarak bir boşluk oluşturmasını ve o evrene yerleşmesini öneriyor. Vanessa tetiği çekmek dışında tam olarak bunu yapıyor.

Aslında kendisine silah çeken Vanessa, geçide dinamit koyan Alex’in eşiydi; ancak diğer Venassa onu dinlememekte kararlı ve çocuğunu öldürmekle suçladığı Alex’e kavuşmaya da istekli değil. Bizim takip ettiğimiz Venessa, ona taşla bayılttıktan sonra rastgele bir evrene geçiyor. Geçidin patladığını düşünürsek artık onun başka bir evrene geçme şansı da bulunmuyor.

Ayrıca Vanessa artık o kadar yorulmuş ki mücadele edemeyecek kadar bitkin ve bıkmış durumda. Sabah uyandığında yine kendi orijinal evreninde olduğu gibi ölü bir kuş bulur ve Alex, diğer Alex’in filmin başında söylediği şeylerin aynısını söyler. Vanessa artık başka bir şansının olmadığını düşünerek ve aynı şeyleri yaşamak istemediğinden ötürü gülümser ve kocasına sarılır.

Az sonra onu büyük bir sürpriz beklemektedir. Geldiği bu evrende Obe’si hayattadır. Bu kavuşma evrenin ona bir armağanı gibi düşünülebilir. Burası Vanessa’nın bilinçli bir tercihinden ötürü geldiği bir evren değil zaten.

Bu arada finalin en güzel dokunuşu oradaki Matrel’in de diğer bir evrenden gelmiş olması. Hatta onun daha önce Vanessa’nın orijinal evreninde mutfakta kısa bir süre görünen sonra kaybolan Martel olduğu anlaşılıyor. Martel orada Vanessa’ya söylediği sözleri aynen tekrar ediyor. Neden? Çünkü bunu bir kod gibi düşünüyor. Eğer bu Vanessa oradaki ise bu kodu anlayacaktır, değilse zaten sözlerinin bir anlamı yok.

Orada Vanessa ve Martel’in kısa bir süre bakışması ve sonra Alex’in yürüyüşe çıkma teklifini ikisinin birden hayır diyerek reddetmeleri her şeyi daha da açığa kavuşturuyor. Bu son evrendeki Vanesasa’nın yürüyüşe çıktığı ve sonrasında evrenler arasında kaybolduğu anlaşılıyor; ancak ve Martel’e ne olduğu sorusu yanıtsız kalıyor. Muhtemelen Martel de aynen Alex’in söylediği gibi tetiği çekmeye karar vermiş ve bunu yapmış.

Son Eklenenler

En Popüler

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...

Melissa Barrera’nın Yeni Filmi Abigail | Kafesteki Kim?

0
Abigail; kısa yoldan zengin olmak isteyen altı kişilik bir ekibin 12 yaşındaki bir kızı kaçırması sonrasında yaşananları anlatıyor. Gizemli organizatör Lambert'ten (Giancarlo Esposito= Breaking...

Exhuma- Güney Kore Korku Filmi

0
Güney Kore yapımı korku filmi Exhuma, uzun zaman önce ölmüş bir kişinin mezarının açılması sonrasında yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Oldukça zengin bir adam, bazı...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img