17.5 C
İstanbul
KategorilerBilim KurguConstellation 7. Bölüm İncelemesi

Constellation 7. Bölüm İncelemesi

Constellationda sondan bir önceki bölümdeyiz. Dizi 8. bölümle final yapmış olacak. Constellation yedinci bölümde neler yaşandığını ve bizleri nasıl bir finalin beklediğini konuşalım.

İki gerçeklik ve araf

Aslında 5. ve 6. bölümde ve 7. bölümün ilk yarısında daha önceden zaten seyrettiğimiz hikayenin bir de diğer tarafını yaşamış olduk.

Bu bölümde iki gerçekliğin birbirine erişemediğini ve birbirini görünemediği öğrendik. Johanna ya da Alice hatta bu bölümde çok kısa, anlık bir görüntüde diğer gerçekliği gören Magnus hiçbir şekilde diğer tarafa geçemedi. Alice’ler kısa bir süre birbirini aynada görse de sonuç olarak her iki gerçeklikteki ortak unsur olan kayıt cihazı sayesinde birbirleriyle konuşabiliyordu. Bir gerçeklikte kaydedilen ses kaydı, cihaz diğerinde oynatıldığında duyulabiliyor; bu da evrenler arası engelleri sesin kolayca geçebildiğini bir kez daha doğruluyor.

Bu noktada daha önce Henry’nin de söylediği üzere gözlem yapıldığı anda maddenin bir gerçeklikte sabitlenmesi konusu işlenmiş. Johanna örneğin her iki gerçeklik arasında geçişler yaşasa da sonuç olarak her ikisinde de aynı anda var olamıyor. Her ne kadar zihinsel olarak bazı karmaşalar yaşıyor olsa da maddesel olarak ya orada ya burada olmak zorunda.

Bunu iyice belirgin hale getirmek için kedinin varlığı kullanılmış. Bu kedi kuantum fiziğinde önemli bir yeri olan Schrödinger’in kedi teorisine işaret ediyor. Schrödinger’in kedi teorisinde sandık açılmadığı sürece kedi teorik olarak ölü ya da canlı olma durumlarının arasında bir yerdedir. Ancak sandık açıldığı anda bir seçim yapılmıştır ve kedi bu olasılıklardan birisine geçmek zorundadır.

Bu noktada Johanna ve Henry sandığın açılmadığı bir durumda her iki gerçekliği de deneyimliyor. CAL deneyi bu ikisinin ve muhtemelen Irene’nin üzerinde birbirine yakın şekilde onların beyinleriyle oynuyor. Johanna, bedensel olarak iki gerçeklik arasında gidip geliyor. Henry ise diğer evrendeki Bud’la zihin değişimi yapıyor. Irene anlaşılan o ki daha ileri bir konumda. O muhtemelen ölmüş bedeniyle iletişime geçebiliyor ve bir şekilde hem Alice’in hem Johanna’nın hem de Henry’nin kararlı duruma geçmesi için elinden geleni yapacak. Bunu nasıl yapacak? Sandığı açacak ve onları gözlemleyecek. Yani kararlı duruma geçmelerini sağlayacak. Her birisi özellikle de Johanna kararlı duruma geçmek için artık zihinsel olarak hazır. Çünkü iki evrenin varlığı noktasında bir şüphesi kalmadı.

Constellation 7. bölüm incelemesinin tamamına 25. Kare Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Şeytan’la Bir Gece Geçirmek İster misiniz?

0
1970'lerde geçen Late Night with the Devil- Şeytanla Bir Gece, gece geç saatlere kadar yayınlanan bir talk şovda yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Talk şovun...

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...

Russell Crowe’ın Yeni Filmi Sleeping Dogs

0
Russell Crowe'ın başrolünde yer aldığı; suç, gerilim ve gizem etiketlerine sahip Sleeping Dogs, alzheimer hastası olan eski bir cinayet masası dedektifinin (Russell Crowe) bir...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img