13.2 C
İstanbul
KategorilerAksiyonHouse of the Dragon 2. Sezon Tanıtımı İncelemesi

House of the Dragon 2. Sezon Tanıtımı İncelemesi

House of the Dragon sezon 2’ye ait bir teaser- tanıtım yayınlandı. İkinci sezonun 2024’ün yaz aylarında vizyona girmesi bekleniyor.

Görülen o ki Ejderhaların Dansı adı verilen savaş tüm acımasızlığıyla ekranlarda olacak. Siyahlar ve Yeşillerin savaşı nesiller boyu anlatılacak vahşi ve sarsıcı gelişmelere gebe…

Orijinal Adı: House of the Dragon
Tür: Aksiyon, macera, fantastik, dram
Yapımcılar: Ryan J. Condal, George R.R. Martin
Ülke: Amerika
Gösterim Tarihi: 21 Ağustos 2022
Oyuncular: Milly Alcock, Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoya Mizuno
Süre: 60 dk (ortalama)
IMDB: 8,6
25 Kare puanı: 8,5

Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

İntikam ateşi yandı

Fragmanın açılış sahnesinde sevgili oğlu Lucerys için yas tutan Rhaenyra’yı görüyoruz. Lucerys Velaryon, Fırtına Burnu’ndan ayrıldıktan sonra Aemond Targaryen tarafından sürülen devasa Vhagar’a yem olmuştu. Vhagar o kadar dehşetli bir ejderha ki onun gırtlağından bir atın rahatlıkla aşağıya inebileceği söylenirdi.

Kraliçe Rhaenyra’nın gözlerinde aslında yasla birlikte bir intikam ateşinin yandığı da görülebiliyor. Karşı tarafa yani Fırtına Bununa, oğlunun kendisinden sonsuza kadar ayrıldığı yere bakıyor.

Rhaenyra, Alicent’le olan yakınlığının da etkisiyle çok da savaş taraftarı olarak görülmese de bu ölüm onu artık kaçınılmaz olarak intikam ve kan yoluna itecek. Barışçıl müzakere umutları artık tamamen ortadan kalkacak. Rhaenyra’nın gelecek bölümlerde alacağı sert kararlarının ardında bu ölümün etkisi olduğu unutulmamalı.

Tabii Alicent bu düşüncesiz davranışın sonuçlarının korkunç olacağının farkında. Çok fazla kişinin öleceğini söylüyor ve zaman onu haklı çıkaracak.

Otto’nun fragmanın başında söylediği Viserys’in ölümünden hemen sonra yapılan hata muhtemelen Luke’un Fırtına Burnu’ndaki ölümü. Bu aslında Prens Aemon’u akraba katiline dönüştürüyor ve bu Westeros’ta işlenebilecek en büyük günahlardan birisi. Diğer taraftan Prenses Rhaenys’in Tanrılar için akrabalar arasındaki savaş kadar nefret dolu bir savaş yoktur, sözlerini de buna yorabiliriz. Hem Luke’un ölümü hem de artık çoktan başlayan Ejderhaların Dansı savaşı sonuçta akrabalar arasında yapılıyor.

II. Aegon, Demir Taht’ta

Bir sonraki sahnede Aegon (ona II. Aegon da diyebiliriz) Demir Taht’a oturuyor. Tahtın verdiği gücün onu daha da ukala bir hale getirdiğini göreceğiz. Aegon kendinden emin bir şekilde tahta yürürken üzerinde yüzyıllar sonra ortaya çıkacak ve Gece Kralı’nı öldürmek için kullanılacak Viserys’in hançerini taşıyor.

Elbette Yeşiller’in ardında Hightower hanesinin gücü yer alıyor. Eski Şehir’in en prestijli ailesinin arması yani üzerinde yeşil bir alev bulunan beyaz bir kule olan arma bir sahnede görülüyor.

Ejderhaların gücü savaşların gidişatını değiştirme noktasında en belirleyici güç olsa da şehirleri ve kaleleri zapt etmek ve onları kontrol altında tutmak için orduların kullanılması gerekiyor. Yeşillerin ordu gücünü merkeze Otto’nun çağırmış olma ihtimali yüksek. Aptal Aegon’un henüz bunu düşünebilecek stratejik bir yeteneği yok.

Taraf değiştiren haneler

Ejderhaların Dansı elbette tüm Westeros üzerinde etkili olacak ve hanelerin ister istemez taraf tutmalarına ya da taraf değiştirmelerine neden olacak.  İlk sezonda Rhaenyra’yı Aegon konusuna uyaran bir asilzade lordun idamını görmüştük (Lord Allun Caswell).

Fragmanda görülen armalardan bir tanesi kırmızı çizgili beyaz arma Rosby Hanesine diğeri yani beyaz kuzulu yeşil arma da Stokeworth hanesine ait. Bunlar Yeşiller’in tarafında. Önceleri bu hanelerin Rhaenyra’ya sadık olduğunu biliyoruz; ama muhtemelen tehditlerin de etkisiyle bunların Yeşiller tarafına geçtikleri anlaşılıyor.

Hull’lu Addam kimdir?

Prens Daemon, geçen sezonda sahipsiz ejderhaların kullanılabileceğini söylemişti. Bu sezonda muhtemelen Hull’lu Addam olarak da bilinen kişi Seasmoke’un binicisi olarak göreceğiz. Addam Velaryon’un kökeni tarihçiler arasında ihtilaflı bir konu olsa da onun babasının Laenor Velaryon olduğu kabul edilmektedir. Ejderhaların Dansı başladıktan sonra Rhaenyra’nın ejderha binicisine ihtiyaç duyulduğuna yönelik çağrısı sonrasında bu Hull’lu Addam, Seasomoke ile bağ kurmayı başaracak ve onun binicisi haline gelecek.

Kraliçe Rhaenyra daha sonra onun üzerindeki piçlik lekesini kaldıracak ve bu kişi artık Addam Velaryon olarak anılacak. Sonraları da Driftmark’ın yani Akıntıtaşı’nın varisi olacak.

İkizlerin savaşı

The Cargyll twins yani Cargyll ikizlerini ilk sezonda Kral Muhafızlarının üyesi olarak görmüştük. Bunların arasında yaşanan ayrışma kan akmasına neden olacak. Bir ikiz Aegon’a sadık diğeri ise Rhaenyra’ya sadakat yemini etmişti. Romanda bunların birisi Rhaenyra’ya suikast düzenlemek üzere Ejderha Kayasına gönderiliyor. Diğer kardeşi onu yakalayacak ve ikisi arasında kan dökülecek.

House of the Dragon 2. sezon fragman incelemesinin tamamına 25. Kare Youtube kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Kiralık Katil Filmi Knox Goes Away ve Konusu

0
Knox Goes Away, Batman (1989) rolüyle unutulmazlar arasına giren Michael Keaton'ın hem yazıp hem yönettiği bir gerilim, macera filmi. Oldukça yetenekli ve profesyonel bir...

Şeytan’la Bir Gece Geçirmek İster misiniz?

0
1970'lerde geçen Late Night with the Devil- Şeytanla Bir Gece, gece geç saatlere kadar yayınlanan bir talk şovda yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Talk şovun...

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img