13.2 C
İstanbul
KategorilerAksiyonBirbirinden Güzel Cyberpunk Filmleri- Kaçırmayın

Birbirinden Güzel Cyberpunk Filmleri- Kaçırmayın

Bilimkurgu yapımları, çoğunlukla yakın ya da uzak gelecekte veya kurgusal bir dünyada geçen öyküleri aktarırlar. Cyberpunk ise bilimkurgunun bir alt türüdür. Bu türde, yapay zeka, sibernetik ve robotlar gibi ileri teknolojinin insanlığı nasıl etkileyebileceği ele alınır. Cyberpunk filmleri, genellikle karanlık ve distopik bir gelecek tasvir eder.

İşte size birbirinden güzel 10 tane cyberpunk film.

10. Tokyo Gore Police (2008, IMDb: 5,9)

Tokyo Gore Police, 2008 yapımı bir Japon cyberpunk aksiyon filmidir. Yoshihiro Nishimura tarafından yönetilen film, yakın gelecekte, Tokyo’nun karanlık ve şiddetli sokaklarında geçen bir hikayeyi anlatıyor.

Filmin ana karakteri, Ruka adlı bir polis memurudur. Ruka, “mühendisler” olarak bilinen, bedenlerinin bazı kısımlarını sibernetik olarak değiştirmiş bir grup mutantı yakalamakla görevlendirilmiştir. Mühendisler, insanüstü güç ve yeteneklere sahiptir ve Tokyo’da korku salan bir terörist gruptur.

Film, Ruka’nın mühendisleri yakalama çabasını ve bu süreçte kendi geçmişiyle yüzleşmesini anlatıyor. Film; şiddet ve kanın zirve yaptığı yapımlardan birisi. Filmi izledikçe yapımın, Quentin Tarantino’nun Kill Bill serisine ilham verdiğini görebiliyorsunuz.

9. Elysium- Elysium: Yeni Cennet (2013, IMDb: 6,6)

Elysium, 2013 yılında gösterime giren, Neill Blomkamp tarafından yönetilen ve Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, Diego Luna ve Wagner Moura’nın oynadığı bir bilimkurgu, aksiyon filmi. Film, 2154 yılında, Dünya’nın insanlığa elverişli olmaktan çıktığı ve zenginlerin Elysium adlı bir uzay istasyonunda yaşamaya başladığı bir gelecekte geçiyor.

Max, Elysium’a girmeye çalışan diğer göçmenlerle birlikte Delacourt’a karşı savaşır.

Elysium, eşitsizlik ve sosyal adalet gibi temaları ele alan bir film. Film, zenginlerin ve yoksulların giderek daha da ayrıldığı bir gelecekte, eşitliğin önemini vurguluyor.

Film; görsel efektleri, aksiyon sahneleri ve sosyal mesajlarıyla ön plana çıkıyor. Elysium, dünya çapında 226 milyon dolar hasılat elde etmişti.

8. Demolition Man- Cezalandırıcı (1993, IMDb: 6,7)

Demolition Man, 1993 yapımı bir bilimkurgu aksiyon filmi. Marco Brambilla tarafından yönetilen film, 2032 yılında, suçun tamamen ortadan kaldırıldığı ve şiddetin yasak olduğu bir gelecekte geçiyor.

Filmin ana karakteri, John Spartan (Sylvester Stallone), şiddete karşı sert tutumu nedeniyle “Demolition Man- Yıkıcı Adam” olarak bilinen bir polis memurudur. Simon Phoenix (Wesley Snipes), ise bir terörist ve katildir. 1996 yılında, Spartan ve Phoenix, bir patlamada yakalanır ve dondurularak hapse atılırlar.

2032 yılında, Spartan ve Phoenix, bir hata sonucu donduruldukları hücreden serbest bırakılır. Spartan, artık şiddetin tamamen yasak olduğu bir toplumda uyum sağlamakta zorlanır. Phoenix ise, serbest bırakıldığı anda suç işlemeye başlar.

7. eXistenZ- Varoluş (1999, IMDb: 6,8)

eXistenZ, 1999 yapımı bir bilimkurgu filmi. David Cronenberg tarafından yönetilen film, oyuncunun omuriliğine yerleştirilen bir cihaz aracılığıyla girilen, gerçeklik ve rüya arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran bir sanal gerçeklik oyununu konu alıyor.

Film, gerçeklik ve rüya arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran, varoluşçu bir yapım. Film, teknolojinin insanlığı nasıl etkileyebileceğine dair düşündürücü sorular sormaktan da kaçınmaz.

6. Dredd- Yargıç Dredd (2012, IMDb: 7,1)

Yargıç Dredd, 2012 yapımı bir bilimkurgu aksiyon filmi. Pete Travis tarafından yönetilen film, 2080 yılında, suçun zirveye ulaştığı Mega City One adlı bir yerde geçiyor.

Filmin ana karakteri Yargıç Dredd, suçu ortadan kaldırmak için kanun, yargıç ve cellat rolünü üstlenen bir polis memuru. Dredd, yeni ortağı Cassandra Anderson ile birlikte, bir uyuşturucu lordu olan Ma-Ma’yı yakalamak için görevlendirilir.

5. A.I. Artificial Intelligence- Yapay Zeka (2001, IMDb: 7,2)

A.I. Artificial Intelligence, 2001 yapımı Steven Spielberg tarafından yönetilen bilimkurgu filmidir. Film, 2041 yılında, iklim değişikliğinin dünyayı büyük ölçüde değiştirdiği bir gelecekte geçiyor.

Filmin ana karakteri David, “Mutlu Bir Aileye” sahip olmak için tasarlanmış bir çocuk robottur. David, bir aile tarafından evlat edinilir, ancak kısa süre sonra, bir insan çocuk gibi sevgi ve şefkat görmediğinden mutsuzdur.

David, gerçek bir anne babaya sahip olmak için “Sahildeki Kadın” olarak bilinen bir denizkızı efsanesini arar. David, “Sahildeki Kadın”ı bulmak için çıktığı yolculukta, insanlığın geleceği hakkında önemli dersler öğrenir.

Film, yapay zeka, sevgi ve insan doğası gibi temaları ele alıyor.

4. Minority Report- Azınlık Raporu (2002, IMDb: 7,6)

Azınlık Raporu, 2002 yapımı bir bilimkurgu aksiyon filmi. Steven Spielberg tarafından yönetilen film, Philip K. Dick’in aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanmıştır. Film, 2054 yılında, cinayetleri daha işlenmeden önce tespit eden ve önleyen Precog adı verilen psişiklerin yardımıyla suç oranının sıfıra indirildiği bir gelecekte geçiyor.

Filmin ana karakteri John Anderton, Precog’ları yöneten PreCrime biriminden bir polis memurudur ve sistemin yılmaz savunucusudur. Ancak filmin sistem ona gelecekte bir cinayet işleyeceğini söylediği anda tüm hayatı alt üst olacaktır.

Azınlık Raporu çok sevdiğim ve beğenerek izlediğim film oldu. Azınlık Raporu film incelemesine 25. Kare Youtube kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

3. Total Recall- Gerçeğe Çağrı (1990, IMDb: 7,5)

2 Ocar adaylığı bulunan Gerçeğe Çağrı, 1990 yapımı bir bilimkurgu aksiyon filmidir. Paul Verhoeven tarafından yönetilen film, Philip K. Dick’in aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanmıştır. Film, 2084 yılında, Mars’ın yaşanabilir hale getirildiği bir gelecekte geçiyor.

Filmin ana karakteri Douglas Quaid, sıradan bir fabrika işçisidir. Quaid, Rekall adlı bir şirketten, Mars’ta bir ajan olarak geçen bir hafıza implantı yaptırmak ister. Ancak, implant sırasında bir prosedür hatası meydana gelir ve Quaid, aslında Mars’ta bir ajan olan ve Mars’ın yönetimini ele geçirmek isteyen Cohaagen’in peşinden koşan bir adam olduğunu hatırlar.

Quaid, gerçek kimliğini ve Mars’taki görevini hatırladıkça, kendini bir komplonun içinde bulur. Quaid, kendini korumak ve Mars’ı kurtarmak için Cohaagen’e karşı savaşmak zorundadır.

2. Upgrade- Yükselme (2018, IMDb: 7,5)

Upgrade- Yükselme, 2018 yapımı bir bilim kurgu aksiyon filmidir. Leigh Whannell tarafından yönetilen film, belden aşağısı felç olan bir adamın, bedenine yerleştirilen bir yapay zeka çipi sayesinde yeniden ayaklanması ve intikamını almasını konu alıyor.

Filmin ana karakteri Grey Trace, başarılı bir teknoloji girişimcisi olan bir adamdır. Grey, karısı Asha ile birlikte, bir gece evlerinde saldırıya uğrar. Saldırıda Asha öldürülür ve Grey belden aşağısı felç olur.

Grey, felçli bir hayata mahkûm olmaktan kurtulmak için, STEM adı verilen bir yapay zeka çipi yerleştirmeye karar verir. STEM, Grey’e insanüstü güç ve hız verir.

Grey, STEM’in yardımıyla, karısının katilini bulmaya ve intikamını almaya kararlıdır.

Upgrade film incelemesi 25. Kare yedek kanalında.

1. Twelve Monkeys (1995, IMDb: 8,0)

On İki Maymun, 1995 yapımı bir bilimkurgu filmidir. Terry Gilliam tarafından yönetilen film, 2035 yılında, dünya nüfusunun büyük bir kısmının bir virüs tarafından yok edildiği bir gelecekte geçiyor.

Filmin ana karakteri James Cole, bir mahkumdur. Cole, 1990 yılına gönderilerek, virüsün kökenini bulmak ve onu önlemek için görevlendirilir.

Cole, 1990 yılında, akıl hastanesine kapatılır. Cole, akıl hastanesinde, Dr. Kathryn Railly ile tanışır. Railly, virüs hakkındaki araştırmaları ile tanınan bir bilim kadınıdır.

Cole ve Railly, birlikte virüsün kökenini bulmaya çalışırlar.

12 Maymun film incelemesine 25. Kare Youtube kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Kiralık Katil Filmi Knox Goes Away ve Konusu

0
Knox Goes Away, Batman (1989) rolüyle unutulmazlar arasına giren Michael Keaton'ın hem yazıp hem yönettiği bir gerilim, macera filmi. Oldukça yetenekli ve profesyonel bir...

Şeytan’la Bir Gece Geçirmek İster misiniz?

0
1970'lerde geçen Late Night with the Devil- Şeytanla Bir Gece, gece geç saatlere kadar yayınlanan bir talk şovda yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Talk şovun...

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img