15.4 C
İstanbul
KategorilerDramAwake- Anestezi Film İncelemesi

Awake- Anestezi Film İncelemesi

Suç, drama ve gizem etiketlerine sahip Awake– Anestezi, Jessica Alba ve Hayden Christensen (Star Wars serisinin Anakin’i) gibi ünlü oyuncunun başrollerini paylaştığı bir yapım. Oldukça zengin bir ailenin çocuğu olan Clay’in yaşayabilmesi için kalp nakli operasyonu yapılması gerekmektedir. Clay, kendisi için uygun kalp beklerken Sam adında bir şirket çalışanıyla annesinden gizli aşk yaşamaktadır.

Awake– Anestezi duygusallığı ve gizemi birlikte vermeyi başarmış, oldukça başarılı ters köşelere sahip izlenesi bir yapım. Türün meraklılarının ilgisini çekecek ve beğenisini kazanacaktır.

Şimdi de spoiler içeren bir detayı paylaşmak istiyorum.

Ters köşeler çok iyiydi

Filmin en etkileyici kısmı ters köşeleriydi. Adım adım açılan gizemler şahsen beni çok etkiledi. Dr. Jack’in filmin girişindeki üzüntüsü nedeniyle onun gerçek amacını son ana kadar anlamak zordu. En yakın arkadaşını kaybeden bir cerrahın, ölüme neden olan kişi olacağını kimin aklına gelirdi?

Bunun da ötesinde filmin başındaki fotoğrafta yer alan ama hafif bir bulanıklık verilerek ustaca gizlenen Sam’in gerçek kimliği ve doktorla yaptığı iş birliği çok iyiydi. Sam, ameliyat masasına doğru ilerlerken hâlâ onun iyi niyetli olduğunu düşünüyorduk. Son ana kadar kendisini gizlemesi harikaydı.

Clay, “uyanıkken” detayları bir bir düşünse ve her şeyi çözse de artık yapabileceği bir şey kalmamıştı. Önemsemediği küçük detayların ne kadar önemli olduğunu ancak masada uzanırken anlayabilmişti.

Ancak bu minik detayları çözen bir başkası daha vardı: Annesi Lilith. Lililth, detayları gerçekten ustaca ve hızlıca birleştirmiş. Vardığı çözüm de inanılmaz. O an sayısız insan polisi aramayı ve suçluları tutuklatmayı düşünürdü muhtemelen. Ancak o kendi doktorunu arayarak oğlu için kendisini feda etmeyi tercih etti.

Anne yüreği ve fedakarlığı ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Soralım kendimize: Böyle bir durumca canımızdan vazgeçebilir miydi? Lilith gibi mi hareket ederdik yoksa buna cesaret edemez miydik?

Lilith, serseri ve kendisine şiddet uygulayan kocasını da Clay’in üzerine yürüyünce ona saldırmış ve kocasının ölümüne neden olmuştu. Şimdi ikinci kez çocuğunu kurtarıyor hem de canını vermek pahasına… Çok etkileyiciydi.

Özellikle bazı önemli kararlar alma durumlarında bizleri gerçekten ve koşulsuz sevenlerin önsezilerine güvenmek gerekiyor. Hem Sam konusunda hem de Dr. Jack konusunda yanılmayan tek kişi Lilith oldu. Clay “Haklıymışsın anne” dediği zaman normal şartlarda çoktan her şeyini kaybetmişti.

Filmin bir diğer güzel dokunuşu, ikincil beden ya da astral beden olarak nitelenen durumu çok güzel aktarması. Clay, masadan kalktığını hayal ederken aslında bir başka boyuta geçmiş ve beden kafesinin dışına çıkmıştı. Bu sayede hem geçmişe yolculuk yapabiliyor hem de aynı anda doktorların konuşmalarını duyabiliyordu. Hiçbir şekilde fiziksel dünyadakilerle irtibat kuramıyor ama oradaki göz yaşları masadaki bedeninde de akabiliyordu. Bu astral yolculuğu kolayca yapabilen insanlar olduğu söylenir.

Sonuç olarak Awake filmini tek cümlede şöyle özetleyebiliriz: “Ağlarsa annem ağlar, gerisi yalan ağlar”

Son Eklenenler

En Popüler

Netflix’in Monster Filmi | Konusu ve Detaylar

0
Rako Prijanto'nun yönettiği, Endonezya yapımı korku ve gerilim filmi Monster, bir "canavar" tarafından kaçırılan Alana ve Rabin isimli iki çocuğun hikayesini aktarıyor. Alana ve...

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanı bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris adındaki bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img