14.4 C
İstanbul
KategorilerGerilimBen Affleck'li Hypnotic Çözümü | Ya Hipnoz Halindeyseniz?

Ben Affleck’li Hypnotic Çözümü | Ya Hipnoz Halindeyseniz?

Ben Affleck’in başrolünde oynadığı Hypnotic (2023) kızı kaçırılmış bir dedektifin kızını arama çabalarını konu alıyor. Danny’nin kızı parkta oynarken bir anda ortan kaybolmuştur. Bu olayın ardında beyinleri hipnoz ederek onları saniyeler içinde sanal bir gerçekliğe gönderebilen tehlikeli bir adam vardır.

Filmin konusu güzel ve oyuncular iyi olsa da size kötü bir haberim var… Türü sevenlerin beklentilerini karşılamaktan uzak, klasik son filmin intiharı olmuş ve bu beklendik sonla birlikte Hypnotic (2023) en etkileyici hipnoz filmleri listesinde kendisine ancak sonlarda yer bulabilecek bir yapıma dönüşüvermiş.

Orijinal Adı: Hypnotic
Tür: Aksiyon, gizem, gerilim
Yönetmen: Robert Rodriquez
Ülke: Amerika
Gösterim Tarihi: 02 Haziran 2023
Oyuncular: Ben Affleck, Alice Braga, JD Pardo, Dayo Okeniyi, William Fichtner
Süre: 01s 33dk
IMDB: 5,4
25. Kare puanı: 5,8

Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

Danny, hipnozdan çıkmayı nasıl başardı?

Bölüm adı verilen hükümet programının kendi bünyelerinde çalışan iki güçlü hipnozcunun bir çocuğu oluyor. Bu çocuk bölümün şu ana kadar oluşturduğu en etkili silaha dönüşüyor. Minik kızın yetenekleri inanılmaz. Ancak kızın anne ve babası bu silahı yani kendi kızlarını onlara teslim etmek istemiyorlar ve onu saklıyorlar. Danny, eşinin bunu hatırlamaması için onun zihnini bizzat siliyor ve oraya sahte kavga anıları dolduruyor. Böylece eşi bu planı hatırlamıyor ve film boyunca gerçekten kızını bulmak için çaba sarf ediyor.

Danny Rourke, her hipnoz denemesinde oradakilere fark ettirmeden kendisine bir çıkış buluyordu. Zihnini açık tutmanın bir yolunu buluyordu. Bunu da harika bir yöntemle yapmıştı. Herkesin kişi adı zannettiği Lev Dellrayne aslında bir tetikleyiciydi.

Çok yetenekli bir hipnozcu olan Danny ve aynı şekilde bir başka yetenekli hipnozcu olan eşi, kızını Danny’nin üvey anne babasının yaşadığı yere saklarken onun fotoğrafını çekmişti ve altına da Lev DellRayne’i bul yazmışlardı. Her yerde minik kızı arayan elemanların eline bu fotoğrafın geçmesi onun ve eşinin bir planıydı. Tabii bilinci silinen eşi bunları hatırlamıyordu.

Bu adı bir kişi sanan ajanlar her senaryoda onun bu fotoğrafı bulmasını sağlıyorlar, oradan da Dell Rayne isimli bu kişiye ulaşmasını umuyorlardı. Kurgularında Dell Rayne onun kızını kaçıran inanılmaz güçlü bir hipnotik. Danny, sahte kurguda onun peşine düştükçe vereceği bilgiler, hatırlayacağı her şey gerçek yaşamda ajanları kız ulaştıracaktır. Oyunlarının mantığı bu.

Ancak bilmedikleri şey şu: Bu bir kişinin adı değil, bir tetikleyiciydi ve Danny bu ismi okur okumaz hipnozdan çıkıyordu; ancak oyuna devam ediyordu. Çünkü kızını korumasının başka bir yolu yoktu.

Hypnotic film incelemesinin tamamına 25. Kare Youtube kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Kiralık Katil Filmi Knox Goes Away ve Konusu

0
Knox Goes Away, Batman (1989) rolüyle unutulmazlar arasına giren Michael Keaton'ın hem yazıp hem yönettiği bir gerilim, macera filmi. Oldukça yetenekli ve profesyonel bir...

Şeytan’la Bir Gece Geçirmek İster misiniz?

0
1970'lerde geçen Late Night with the Devil- Şeytanla Bir Gece, gece geç saatlere kadar yayınlanan bir talk şovda yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Talk şovun...

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img