Sinema Sayfam

The Banshees of Inisherin- Olmamış be Colin Usta

The Banshees of Inisherin

Colin Farrell ve Brendan Gleeson gibi iki önemli ismi bir araya getiren komedi ve dram etiketlerine sahip bir film: The Banshees of Inisherin (2022).

Film İrlanda’nın batı kıyısında bulunan bir adada geçiyor. Colm ve Padraic uzun zamandan beri arkadaş olan iki tane ada sakinidir. Bir gün Colm bir anda Padraic ile konuşmayı keser. Onunla olan tüm bağlarını koparır. Padraic buna bir anlam veremez ve bunun nedenini anlamaya çalışır. Ancak Padraic’in tekrarlanan ve yöntem değiştiren çabaları sadece eski arkadaşının kararlılığını artırmaya yarar.

The Banshees of Inisherin insan ilişkilerini temel alan kara komedi tarzında bir yapım. En başta Colin Farrell‘in muhteşem performansını bir övmek gerekiyor. Kendisine ödül de getirebilecek, muhteşem bir performans sergilemiş. Colin Farrell zaten her rolüyle bizleri şaşırtan, rolünü adeta yaşayan bir oyuncu. Bu filmde de inanılmaz bir iş çıkarmış. Ayrıca benim çok beğendiğim bir oyuncu olan Barry Keoghan da filme renk katmış.

Filmin görselliği gerçekten çok iyi. Baştan sona kadar tüm sahnelerde özenle kullanılmış renklendirme, her birisi emek vererek hazırlanmış mekanlar vs. adeta göz dolduruyor. Diğer taraftan film mizah ve trajediyi başarıyla birleştirmiş.

Ancak filmin senaryosu bana göre cevapları vermeden yetersiz kalmış. İkilinin psikolojik durumlarının çözümü filmi izleyenlerin ne kadarını tatmin edebilir bilemiyorum. Bir diğer nokta kurgunun akıcılıktan uzak kalması. Tamam bu senaryo ancak böyle işlenebilirdi; ama biz olaya seyirciler tarafından bakıyoruz. Günün sonunda tüm artılarına rağmen sonunu çok zor getirdiğim bir film olmuş The Banshees of Inisherin. Herkesin beğenerek ve sıkılmadan izleyebileceği bir film değil.

Film finalde hiçbir yere varmıyor- varamıyor ve bu beni sinir etti diyebilirim. Daha fazla yazarsam spoiler vermem gerekecek.

Film oyuncuların hatırına izlenebilir. Görsellik harika ve ada atmosferi son derece başarıyla aktarılmış. Oyunculuklar zaten çok iyi. Ama bunca iyilerin toplamında ortaya çıkan eser beni sıktı. Benim için kalıcı olmayan, izler izlemez unuttuğum ve geride kocaman bir boşluk bırakan, sıkıcı bir yapım olmuş.

Exit mobile version