15.8 C
İstanbul
KategorilerBilim KurguThe Peripheral Sezon Finali Çözümü

The Peripheral Sezon Finali Çözümü

Amazon’un beğenilen bilimkurgu dizisi The Peripheral, 1. sezon finalinde akıllara soru işaretleri serpiştirdi ve ikinci sezona epeyce malzeme bırakarak sona erdi. Bölüm sonundaki post- credit sahnesi aslında ikinci sezonla ilgili güzel detaylar barındırıyordu.

Şimdi Flynee’in finalde yaptığı hamle üzerinde biraz duralım.

Flynee öldü mü?

Flynne (Ainsley’in yönlendirmesiyle) ulaştığı “karakolların” bir tanesinde önce Cherise’in kontrol ettiği birkaç tane çevre birimini öldürüyor. Sonra kullanıcısının yeni taslaklara ya da planlara erişmesine olanak sağlayan bir cihazı etkinleştiriyor. O sırada üzerinde kök zamanlarla alternatif zamanların da yer aldığı bir ekran görülüyor. Zaman çizgilerinin kaynağı olarak 2028, 2038, ve 2052 yılları gösteriliyor. Bu yıllar arasında çeşitli bağlantılar olduğu da görülebiliyor.

Sonuca gelirsek Flynne artık avcı olacağını ve avantajın kendisini geçtiğini söylüyor. Bundan haklı çünkü bu andan sonra Cherise’nin hep bir adım önünde olabilecek. Yani o kendisinin hangi zamanda ve nerede olduğunu bilemezken kendisi bunları eksiksiz bir şekilde bilecek ve onun peşine düşebilecek.

Bu andan sonra işler daha da karmaşık hale geliyor. Flynne, Conner’la konuşur ve Kuzey Carolina zaman çizgisinde kendisini öldürmesini ve bunu Ainsley yapmış gibi göstermesini ister. Abisinin plandan haberi yoktur, çünkü olursa Flynne izin vermeyeceği açıktır.

Flynne, dere kenarında yürürken içinden ona kadar sayar, geçmişi bir film şeridi gibi gözlerinin önünden geçer ve sonunda Conner tetiği çeker. Ancak Flynne’nin düştüğünü ya da vurulduğunu görmüyoruz. Flynne ölmemiş olabilir mi?

Olabilirdi; ancak Flynne’in yeni versiyonunun geleceğin Londra’sında Ainsley’in önünde otururken gördüğümüz anda onun 2028 Kuzey Carolina sapmasında öldüğünü ve 2032 zamansal sapmasında uyandığını anlıyoruz. Aksi durumda gelecekte uyanamazdı.

Sonuç olarak Flynne artık daha donanımlı, kuralları biliyor ve “bir kütüphane” dolusu bilgi onun DNA’larına saklanmış bir halde… Cherise’nin yerinde olmak istemezdim diyeceğim; ama onda alternatif planlar bitmez.

Son Eklenenler

En Popüler

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...

İki Usta Oyuncuyu Birleştiren Film Damaged

0
Terry McDonough tarafından yönetilen, 2024 yapımı bir aksiyon, gerilim filmi olan Damaged (2024); Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel'i buluşturuyor. Film, Chicago'da görev yapan dedektif Dan Lawson ve İskoçya’da...

Amazon’un Post-Apocalyptic Dizisi Fallout İyi Başladı

0
Şiddet, mutasyonlar sonucu oluşmuş canavarlar, karizmatik robot askerler, zombi benzeri yaratıklara dönüşmüş insan Ghoul'larla vs ile dolu Fallout dizisi aynı isimli PC oyununa dayanan...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img