Sinema Sayfam

Interview with the Vampire- Vampirle Görüşme Dizisi

interview with the vampire dizisi

Interview with the Vampire adlı dizi, aynı ismi taşıyan ve 1994’de yayınlanan klasik film gibi Anne Rice’ın 1976’da yayınlanan romanından uyarlanmış. 2022 yılında Vampir Louis de Pointe du Lac, Dubai’de yaşıyor ve “ölümünden” sonraki hayat hikayesini bir gazeteciye aktarıyor. 20. yüzyılın başlarında New Orleans’ta başlayan hikayesi, vampir Lestat tarafından dönüştürülmesini ve daha sonra yaşadıklarını anlatıyor.

Bu dizi; Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas ve Kirsten Dunst gibi yıldız isimlerin yer aldığı filmin yanında elbette pek çok yönden sönük kalıyor. Daha önce seyrettiğimiz hikayenin bir tür cilayla ve yeni bir projeyle önümüze sunulması bir yönden cesurca bir seçim… Ancak her bir taklit aslını yaşatır. Ben bu diziyi filmin etkisinde kalarak seyrettim.

Filmi bir tarafa bırakırsak hikayenin çok detaylı aktarılması, dönemin atmosferinin başarıyla yansıtılması, özellikle Lestat’ı oynayan aktörün muhteşem performansı göz önüne alınırsa fena dizi değil. Vampirlerin dünyasını içten bir bakışla seyretmek her zaman heyecan verici…

Hikayenin alt metnine yerleştirilen güzel dokunuşlar var. Louis’in Lestat’ın karizmasından kurtulamaması, ayrıca Lestat’ın o dönemlerde baskın olarak hissedilen ırksal üstünlüğünün de etkisiyle Louis’i içten içe evcil oyuncağına dönüştürme isteği, daha sonra eşcinsellik dokunuşlarının bu saydığım temalarla birlikte verilmesi (daha fazla yazmıyorum, spoiler olmaması için)… Bunların yanında Lestat’ın muhteşem oyunculuğu (Louis’e asla ısınamadım), eski New Orleans atmosferinin çok güzel aktarılması… Tüm bunlar dizinin artıları olarak sayılabilir. Ancak günün sonunda ben dizinin karakter oluşumlarını beğenmedim. Louis’le asla bağ kuramadım. Onun dönüşümünün çok etkili verilmediğini düşünüyorum.

Sonuca gelirse Interview with the Vampire izlenir mi? Ortalama bir izleyici diziyi beğenerek seyredecektir. Ancak The Originals gibi muhteşem bir vampir dizisini seyrettikten sonra Interview with the Vampire‘ın benim için yavan geldiğini söylemek zorundayım.

Roman yazarı Rica, 11 Aralık 1921’de 80 yaşındayken vefat etti. Onun bu dizi hakkındaki düşüncelerini almak güzel olurdu; ama artık öyle bir şansımız kalmadı. Hem diziyi hem filmi seyreden ve vampirlerin dünyasını çok seven birisi olarak diziye en fazla 7/10 puan verebiliyorum. Eğer bir vampir dizisine başlamak istiyorsanız kesinlikle ve ilk olarak The Originals‘ı öneriyorum.

Exit mobile version