15.4 C
İstanbul
KategorilerAksiyonHouse of the Dragon 6. Bölüm İncelemesi

House of the Dragon 6. Bölüm İncelemesi

House of the Dragon 6. bölüm yayında. Gerçekten çok güzel bir bölüm seyrettik. Dizide hem 10 yıllık bir zaman atlaması var hem de oyuncu değişimleri. Bu zor bir geçişti; ama başarılmış. Yeni oyuncuların diziye uyumları mükemmeldi. Özellikle Rhaenyra’yı canlandıran Emma D’Arcy’i seyretmek çok keyifliydi.

10 yıllık zaman atlaması

Rhaenyra ve Laenor’un evliliğinin 10 yıl sonrasındayız… Kraliçe ve Prenses’in arası buz gibi… Her şey ama her şey patlamaya hazır bir bomba gibi… Yay gerildikçe geriliyor. Yayı tutan ve okun fırlamasını engellen tek şey Kral Viserys’in hayatta olması. O aradan çekildiği anda neler yaşanacak kestirmek zor.

Alicent’in iki oğlu bir kızı; Rhaenyra’nın da tam üç tane oğlu var.

Önce Alicent’ın ne yapmaya çalıştığına bir bakalım.

Alicent, müttefik arayışında

Şu an artık Alicent eşittir Otto diyebiliriz. Otto sarayda yok ancak fikirleri orada… Alicent artık babasının sözleriyle konuşuyor ve Rhaenyra’nın tahta geçtiği anda çocuklarının hayatının tehlikeye gireceğine emin… Haksız mı? Hayır, haksız değil; çünkü Rhaenyra bir kadın ve sırf bu yüzden onun tahta geçmesini istemeyenler olacak. Lannister’lar yeşillere olan sadakatini sunmaya çoktan hazır. Hightower’lar zaten Alicent demek…

Yani aklı başında olan herkesin ön gördüğü üzere Viserys gözlerini yumduğu anda ortalık karışacak. Böyle bir karmaşada Viserys’in ilk oğlu Aegon istese de istemese de ki isteyecektir elbette Rhaenyra’nın en büyük rakibi haline gelecek.

Alicent bunu adeta oğlunun beynine kazıyor. Büyü artık ve gözleri aç, diyor… Alicent ayrıca Aegon’u Rhaenyra’nın çocuklarına karşı da dolduruyor.

Alicent haksız değil. Ona kızanlar olabilir; ancak yapması gerekeni yapıyor. Hem kendisini hem de çocuklarını özellikle de Aegon’u bir savaşa hazırlıyor. 

Ancak Alicent’in önünde iki tane ciddi engel var. Birincisi Viserys’in Rhaenyra’ya olan desteğini sürdürmesi. İkincisi Alicent’ın yalnız olması. Yani onun ardında duracak güçlü birisi gerekiyor.

Alicent bu noktada babası Otto’nun sarayda olmasını arzu ediyor; ancak çaresiz durumda. Kral eli Lyonel Strong’un kurulda Prenses’e verdiği destek onu nasıl rahatsız etti. Lyonel Strong onurlu bir adam ancak Kraliçe burada elbette diyerek ikisi arasındaki bağı, Harwing Strong’a bağlıyor.

Kraliçe’nin yalnızlığ… İşte böyle bir durumda ortaya fırsatçı ve sinsi bir adam atılıyor. Hem de hiç beklenmedik birisi: Kral Eli’nin iki çocuğundan birisi olan Larys Strong. Harwing Strong’un kardeşi.

Dizide taşlar öylesine acımasızca ve merhametsizce diziliyor ki… Criston Cole’ün acımasız diye nitelediği Prenses Rhaenyra’dan henüz bu çapta bir acımasızlık görmedik. Dillerini kestirdiği idam mahkûmlarını kendi öz babası ve kardeşini öldürmeye gönderiyor.

Alçaklığın dibi mi var? Öylesine sinsi ve acımasız bir savaş seyrediyoruz ki bu savaşta dişsiz olanı kardeşi bile çiğ çiğ yiyor.

Çocukların babası kim?

Çocukların babası elbette Harwing Strong. Çocukların eğitiminde takındığı tavır bile bunun bir ispatı… Cole, Kraliçe’nin çocuklarıyla ilgilenip diğerlerini hor görünce dayanamıyor ve müdahale ediyor. Orada aslında kendi çocuklarını koruyor.

Harwing Strong’un Cole’e sinirlenmesi, çocukları bir baba şefkatiyle kucaklaması, doğumun hemen ardından Prenses’in yanına gelmesi, Prenses’le olan bakışmaları… Ayrıca tabii ki geri zekalı Laenor Velaryon’ın ortalık yerde erkeklerle takılması, Prenses’e sahip çıkmaması vs. Tüm bunlar bize aslında herkesin bildiği bir sırrı fısıldıyor…

Ancak bu çok tehlikeli bir durum… Böyle bir durum ortaya çıkarsa ne olur? Bir kere Ateş ve Kan’da açıkça söylendiği özere Prenses tahta ihanet etmiş olur. Çünkü Velaryon ve Targaryen gibi iki eski aile birleşti, tahta çıkacak çocuğa Targaryen denilmesi kararlaştırıldı. Zaten bu evrende soyun korunması çok önemli. Anne zaten bellidir; ama babanın da net olması gerekiyor. Eğer bir çocuğa piç deniyorsa o çocuk bırakın tahta çıkması tüm sarayda alay konusu olur.

Alicent’ın neden bastırdığını, ayrıca Kral’ın neden kızını bu kadar koruduğunu hatta anlattığı o hikâyeyi düşünürsek kızına destek olduğunu anladınız mı? Kral’ın bu durumu bilmesi başka kabullenmesi başka… Bunu kabul ettiği anda ya da inkâr edemeyecek bir duruma geldiği anda Prenses Rhaenyra ve çocukları için her şey biter. Prenses Rhaenyra ve piç çocukları muhtemelen sürgün yer, Harwing Strong’un zaten kellesi gider. Aegon’a taht yolları açılır.

İşte bu yüzden herkesin bildiği bu sırrın açığa çıkmak gibi bir lüksü olamaz.

House of the Dragon 6. bölüm incelemesinin tamamına 25. Kare Youtube kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanı bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris adındaki bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...

Melissa Barrera’nın Yeni Filmi Abigail | Kafesteki Kim?

0
Abigail; kısa yoldan zengin olmak isteyen altı kişilik bir ekibin 12 yaşındaki bir kızı kaçırması sonrasında yaşananları anlatıyor. Gizemli organizatör Lambert'ten (Giancarlo Esposito= Breaking...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img