13.2 C
İstanbul
KategorilerAksiyonHouse of the Dragon 1. Sezon 2. Bölüm Anlatımı (Romandan)

House of the Dragon 1. Sezon 2. Bölüm Anlatımı (Romandan)

Bu yazıda House of the Dragon 1. sezon 2. bölümde neler yaşanacağını konuşacağız. Ben olayları Ateş ve Kan romanından aktarırken 2. bölüm yayınlandığı zaman dizinin romanla ne kadar uyumlu ilerlediğini de görmüş olacağız.

Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

Prens Daemon Ne Yapacak?

Prens Daemon kitaba göre, Prenses Rhaenyra’nın varis ilan edilme törenine katılmıyor ve Şehir Muhafızlığı komutanlığını da bırakarak Kral Topraklarını ejderhasının üzerinde terk ediyor. Onun ejderhası Caraxes. Ejderhalar çağını yaşıyoruz. Ejderha demek güç demek ve ejderhasını terk etmek gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Prens Daemon yanına metresi Mysaria’yı da alıyor ve Ejderha Kayası’na geliyor (Dragonstone…). Ejderha Kayası,Targaryenların Valyria kıyameti yaşanmadan önce gelip yerleştikleri ada hisarı. Yani buranın hem tarihi hem de sembolik bir önemi var. İşte Prens Daemon, Kral Topraklarından ayrıldıktan sonra buraya yerleşecek ve 6 ay kadar orada kalacak. Bu sırada da metresi Mysaria hamile kalacak.

Prens Daemon işte burada yapmaması gereken ve Kral Viserys’i sinirlendiren bir şey yapacak. Metresi Mysaria’ya bir ejderha yumurtası armağan edecek. Onun bu kadar ileri gitmesi üzerine Kral Viserys ona haber gönderecek ve ondan üç talebi olacak. 1) Yumurtayı geri al. 2) Metresini terk et ve 3) meşru karına geri dön. Bunları yapmazsa hain ilan edileceğini de mektuba ekliyor.

Prens Daemon, emir Kral’dan gelince istemeye istemeye bunları yapıyor. Metresini az sonra bahsedeceğim o üç şehirden birisi olan Lys’e yumurta olmadan tabii ki gönderiyor ki Mysaria zaten oralı. Kendisi de Rüntaşı’na eşinin ona göre nahoş kollarına dönecek.

Prens Daemon bu olaydan sonra kral abisine karşı oldukça hırçınlaşacak ve ona karşı nefret beslemeye başlayacak.

Alicent’in Kraliçe Oluşu

Kral eşi Aemma’yı ve bir günlük çocuğunu kaybettiğinde henüz otuz yaşında bile olmadığı için onun tekrar evlenmesi gündeme gelecek. Krala öncelikle Lady Laena Velaryon önerilecek. Yaşı henüz 12 olsa da Ateş ve Kan tarihi bu yaştaki evliliklere soğuk bakmıyor ve kitapta ondan ateşli bakire olarak bahsediyor.

Laena, babası Deniz Yılan’ı gibi cesurdu. Denizlere açılmayı seviyordu, maceracıydı. Annesi Rhaenys’ten de Targaryen güzelliği almıştı. Dahası Laena’nın ejderhası Vhagar’dı. Targaryen ejderhalarının en yaşlısı ve en büyüğü olan haşmetli ejderha…

Ayrıca Kral eğer Laena ile evlenirse Valeryon ailesiyle yaşanan soğukluk da giderilmiş olacaktı. Yani Laena kral için her yönden iyi bir adaydı. Ancak… Ancak Ateş ve Kan tarihinde işler böyle yürümüyor. Ejderhaların Dansı denecek kanlı savaşın taşları barış dönemlerinde atılmaktaydı.

Kral devlet işlerinde genelde nasihatleri dinlese de bu konuda aklında başka birisi vardı. Onun bu konudaki inatçılığını daha sonra kızı ve tahtın varisi Rhaenyra’da da göreceğiz. Kral’ın aklındaki kişi o sırada 18 yaşında bulunan, zeki ve tatlı bir kız olan Leydi Alicent’ti… Yani El Otto Hightower’ın kızı… Ateş ve Kan’a göre El Otto’nun kızını sırf bu yüzden saraya getirdiği söyleniyordu. Ayrıca Alicent’in iffeti konusunda da söylentiler dolaşıyordu. Kral Viserys’in daha eşi ölmeden onu koynuna aldığına dair söylentiler de vardı. Her ne olursa olsun sonuç olarak Kral Viserys, Alicent’le FS 106’da evlenecek ve Alicent Kraliçe olacaktı.

Deniz Yılan’ı yani Velaryon hanesi bu evlilik törene katılmayacak. Deniz Yılanı’nın eşi Rhaenys ve oğlu Laenor daha önceden 1. bölümün başında seyrettiğimiz yaşlı kral Jaehaerys ve Büyük Konsey tarafından yok sayılmıştı. Şimdi de güzel kızı Kral tarafından hor görülüyordu. Valeryon hanesi bir kez daha küçümseniyordu. İşte bu yüzden Deniz Yılan bu önemli evlilik törenine katılmayarak Kral’a olan tavrını ilk kez bu kadar açık etmişti.

Prenses Rhaenyra ve Kraliçe Alicent

Peki, bu evlilik Prenses Rhaenyra ve Kraliçe Alicent yakınlığını nasıl etkileyecek? En başlarda etkilemiyor. Çünkü Kral Viserys, kızı Prenses Rhaenyra’yı çok seviyor ve ona daha önceden verdiği meşru varis unvanını geri almayacak. Bu yüzden şimdilik Prenses Rhaenyra ve Kraliçe Alicent arasında herhangi bir sorun yaşanmayacak. 

Özgür Şehirler ya da Üç Kız Krallığı

Bu gelişmeler Kral’a karşı öfke duyan iki gücü birbirine yakınlaştıracak. Deniz Yılanı ve Prens Daemon bir toplantı gerçekleştirecek. Prens Daemon, Targaryen Hanedanı’na ait o uzun kılıcı kastederek “Kara Kız Kardeş koyun öldürmekten daha asil işler için dövüldü.” diyecek.

Ancak ne Prensin ne de Deniz Yılanı’nın aklında doğrudan Kral’a isyan etmek yok ve şu an için olamaz. Böyle bir güçleri zaten yok ve bu çılgınlık olur.

İşte burada ilk bölümde Deniz Yılanı’nın konseyde bahsettiği Özgür Şehirler ya da Üç Kız Krallığı’nda yaşananlar devreye giriyor.

Şu bölgede üç tane önemli şehir var. Myr, Lys ve Tyrosh. Bu üç şehrin ortasındaki bölge İhtilaflı Topraklar deniyor. Basamaktaşı denilen bu bölge üzerinde Dorne ve Essos krallıkları arasında ihtilaf söz konusu. Bunu fırsat bilen haydutlar, sürgünler ve korsanlar bu bölgede uzun süredir çirit atıyorlar. İşte bu üç şehir yöneticileri (bunlar krallık değil)  bunu bir çözüme kavuşturmak için aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara atıyor ve bölgeyi kontrol altına almak için şurada Essos’un güney kıyısında yer alan bir özgür şehir olan Volantis’le savaşa giriyorlar. Volantis’e giderek onlara doğrudan saldırmıyorlar. Onların ihtilaflı topraklardaki askerleriyle savaşıyorlar.

Bu üç şehrin ordusu Yengeçbesleyen lakaplı acımasız bir amiral tarafından yönetiliyor. İlk bölümde Deniz Yılanı Coryls’in, Craghas Drahar adında bir adamdan bahsettiği duymuştuk. Bu işte o adam… Onun yönettiği ordu savaşı kazanıyor ve Basamaktaşı’nın kontrolünü ele alıyor. Artık burada yeni bir güç doğuyor. Üç Deniz Krallığı ya da kaba adıyla Üç Fahişe Krallığı da denilen Triarşi.

House of the Dragon 1. sezon 2. bölüm anlatımının tamamına 25. Kare Youtube kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...

İki Usta Oyuncuyu Birleştiren Film Damaged

0
Terry McDonough tarafından yönetilen, 2024 yapımı bir aksiyon, gerilim filmi olan Damaged (2024); Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel'i buluşturuyor. Film, Chicago'da görev yapan dedektif Dan Lawson ve İskoçya’da...

Amazon’un Post-Apocalyptic Dizisi Fallout İyi Başladı

0
Şiddet, mutasyonlar sonucu oluşmuş canavarlar, karizmatik robot askerler, zombi benzeri yaratıklara dönüşmüş insan Ghoul'larla vs ile dolu Fallout dizisi aynı isimli PC oyununa dayanan...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img