13.4 C
İstanbul
KategorilerFantastikStranger Things 4. Sezon İncelemeleri- Kim Bu Vecna?

Stranger Things 4. Sezon İncelemeleri- Kim Bu Vecna?

Stranger Things 4. sezonun ana kötü karakteri Vecna hakkında neler biliyoruz? Bu yazıda bu ürpertici büyücünün orijini yer alıyor.

Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

Vecna’nın orijini

Vecna’nın orijini aslında dizide tam iki evrimle sunuldu. Birincisi onun geçmişi, ikincisi de Vecna’ya dönüşümü… Vecna adındaki bu büyücü geçmişte bir insandı ve adı Henry Creel’di. 1947’de doğmuştu. Akranlarıyla iyi geçinemiyor, öğretmenleri ve doktorlar onda bir terslik olduğunu söylüyordu.

“Bu çocukta bir bozukluk var”

Henry’nin ailesi kendilerine kalan mirası kullanarak Hawkins kasabasında bir ev satın altı. Henry’nin babası hava değişiminin çocuğu için iyi geleceğini düşünüyordu. Bu düşünce Henry’e saçma gelse de hiçbir şey söylemedi.

Henry bu yeni evde bir süre sonra havalandırmada yaşayan bir karadul yuvası keşfetti. Karadul zehirli örümcek türlerinin en tehlikelilerinden birisidir. Normal insanların aksine Henry onlardan korkmuyordu. Onlardan nefret etmiyordu. Onları büyüleyici ve aynı zamanda rahatlatıcı buluyordu. Henry onların da kendisi gibi yanlış anlaşıldığını düşünüyordu. Ona göre örümcekler avcıların içerisinde en değerlisiydi. Onlar bu dünyanın tanrılarıydı. Karadullar ona zarar vermiyordu. Henry ve karadullar birbirinin dostu olmuştu.

Karadullar doğadaki zayıf canlıları bularak onları avlıyorlardı. Böylece ekosistemin dengeli ve düzenli hale gelmesini sağlıyorlardı.

Henry zamanla insan uygarlığından ve insanın yapısından nefret etmeye başladı

Yemek yemek, uyumak, uyanmak, çalışmak, üremem ve sonra ölmek… Bu döngünün içerisine hapsolmuş akılsız insanlardan olmak istemiyordu. Henry bu durumu delilik olarak niteliyor ve bu deliliğe dahil olamadığını söylüyor.

İnsanlar doğanın dengesini bozan bir haşere türüydü. Tüm bunlar Henry’nin zihninde karadulların zayıfları bularak onları avlaması ve insanlara olan nefreti bir amaç meydana getirdi. İnsanlar dünyayı zehirliyordu ve bu durum ekosistemi tehdit ediyordu.

Bir gün evde bulunan eski bir saatin enerjini kullandı ve bu sayede telekinezi yeteneği kazandı ya da içerisinde vardı ama bunu ilk kez keşfetti. Bu yeteneğini bahçedeki hayvanlar üzerinde denemeye başladı. Henry artık aynen karadullar gibi bir yırtıcı haline gelmişti. Güç geçtikçe daha da fazlasını yapabileceğini fark etti.

Gelişen güçleri onun canlıların geçmişlerini görmesini sağlıyordu

Onların zihinlerine, anılarına ve geçmişlerine ulaşabiliyordu. Artık bu noktada o bir kâşife dönüştü. İlk olarak anne ve babasının gerçek yüzünü gördüğünü söylüyor. Onların göründüğünü gibi olmadığını, yalan söylediklerini anlamıştı. Geçmişlerinde korkunç işler yapmışlardı. Henry onlara bir ayna tuttu ve geçmişlerinde bulunan, gizledikleri günahları görmelerini sağladı.

Babası bunları yaşadıkça ve evin etrafında ölü hayvanlar buldukça güvenlik konusunda paranoyak hale gelmeye başladı. Yeni evlerinde bir iblisin yaşadığını ve günahları yüzünden lanetlendiklerini düşünüyordu.

Ancak, annesi bir şekilde bu kötülükleri Henry’nin yaptığını anlamıştı

Bunu biliyordu. Aynayı tutan kişi Henry’di. Buna emindi. Bu yüzden kendi çocuğundan nefret etmeye başladı. Daha da ileri gitti. Henry’yi düzelmesi için bir yere kapatmak istedi. Muhtemelen onu bir akıl hastanesine gönderecekti. Ancak Herny şöyle düşünüyordu:

“Bozuk olan ben değilim! Onlar”

 Henry köşeye sıkışmış hissediyordu. Bir karadulu köşeye sıkıştırıp onu öldürmek isterseniz yapacağı şey size saldırmak olur. Henry de bunu yaptı. Kendisini fark eden annesini öldürmekten başka bir çaresi kalmamıştı.

Bir akşam yemeği sırasında Henry planı gereği radyoyu çalıştırdı. Babasının dikkatini oraya çekti. Bu sırada annesi Virginia’yı havaya kaldırdı, kemiklerini kırdı ve gözlerini çıkardı.

Bu aldığı ilk insan canıydı

Bir şey fark etti. Bu onu daha da güçlendirmişti. Artan güçleri sayesinde babasını hipnotize etti. Henry bu sırada kız kardeşini de öldürdü. Artık insanlarla beslenmeye başlamıştı. Gücünün sınırlarını bilmiyordu. İlk kez bu kadar ileri gitmişti. Bu onu neredeyse öldürecekti. Henry yorgunluktan bayıldı ve o bayıldığı anda babası hipnozdan çıktı.

Bu vahşeti evdeki iblisin işlediğini sanıyordu. Haklıydı; ama bu iblisin kendi çocuğu olduğunu bilmiyordu. Henry’nin babası 2 kişinin ölümünden suçlu bulundu ve tutuklandı. Akıl hastanesine gönderildi. Bu sırada adeta çıldırdı ve kendi gözlerini oyarak intihar etmek istedi. Ama engellendi ve bunu başaramadı.

Hawkins Ulusal Laboratuvarı

Henry, gözlerini açtığında nerede olduğunu tam olarak anlayamadı. Kendisine babasının olaydan bir hafta sonra öldüğü söylendi. Bu bir yalandı elbette. Henry, Hawkins Ulusal Laboratuvarına alınmış ve bir programa dâhil edilmişti. Dr. Martin onu incelemek istiyordu.

Ancak önemli nokta şu ki Dr. Martin sadece Henry’i incelemek istemiyordu. Onun kontrol etmek istiyordu. Ancak Henry o kadar güçlüydü ki baba diye seslendikleri Dr. Martin onu kontrol edemeyeceğini anladı. Bunun yerine onun benzerlerini yaratmaya karar verdi. Ona 01 numarasını verdi ve bir program başlattı. Bu sırada Henry’e Peter adını verdi ve onun güçlerini bastırmak için boynuna bir cihaz yerleştirdi.

Stranger Things 4. sezonun ana kötü karakteri Vecna anlatımının tamamına 25. Kare Youtube kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

İran Sinemasının Dünyaca Ünlü Filmleri Persiana TV’de

0
İran sinemasının dünyaca ünlü yönetmenlerinin unutulmaz filmleri, vizyona girmiş yeni filmler ve İran dizileri Türkçe alt yazılı olarak Persiana Tv’de izleyici ile bulaşacak. Türksat, Yahsat...

Kiralık Katil Filmi Knox Goes Away ve Konusu

0
Knox Goes Away, Batman (1989) rolüyle unutulmazlar arasına giren Michael Keaton'ın hem yazıp hem yönettiği bir gerilim, macera filmi. Oldukça yetenekli ve profesyonel bir...

Şeytan’la Bir Gece Geçirmek İster misiniz?

0
1970'lerde geçen Late Night with the Devil- Şeytanla Bir Gece, gece geç saatlere kadar yayınlanan bir talk şovda yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Talk şovun...

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img