12.2 C
İstanbul
GenelHalo 9. Bölüm İncelemesi - Covenant Empire'ın İhaneti

Halo 9. Bölüm İncelemesi – Covenant Empire’ın İhaneti

Halo’yu tutabilene aşk olsun… Bilimkurgu, aksiyonla ve Halo evreninin büyüsüyle birleşince ortaya böyle keyifle izlenecek bir dizi çıkmış… Halo 1. Sezon 9. bölümde de dizinin çıtası yükseldi. Bölüm çok güzeldi.  

Yazı spoiler içeriyor.

Orijinal Adı: Halo
Tür: Aksiyon, macera, bilim-kurgu
Yapımcılar: Steven Kane, Kyle Killen
Ülke: Amerika
Türkiye Gösterim Tarihi: 25 Mart 2022
Oyuncular: Pablo Schreiber, Yerin Ha, Natascha McElhone, Shabana Azmi, Bokeem Woodbine, Jen Taylor, Olive Gray, Charlie Murphy
Süre: 55 dakika (ortalama)
IMDB: 7,2
25. Kare puanı: 7,9

Makee’nin vedası ve Covenant’ların ihaneti (00:11)

Bölümün hemen başında Makee, kalıntıyı alarak kayıplara karışıyor. Makee aslında geçen videoda söylediğim gibi yalan söylemiyordu ve Master Chief’le olan yakınlaşması gerçekti. Master Chief’in söylediği gibi ne yaşadıysa yaşasın o sonuçta bir insandı ve içinde insanlıktan bir parça kalmıştı. Master Chief işte buna güvenmişti. Bu yüzden onun kendisine yalan söylemediğini düşünüyor ve onu savunabiliyordu.

Master Chief zaten haklı çıktı. Makee’nin verdiği koordinatlar doğruydu.

Master Chief’in Halsey’den gördüğü ihanetin bir benzerini Makee de Covenant Empire’dan gördü. Yani onlar da aynen Halsey gibi düşünüyormuş. Halsey’in taş aktif edilebilmesi için Master Chief’e ihtiyacı vardı. Bu yüzden onu harcamıyordu. Zaten geçen bölümde her şeyi feda edebilirim, demişti. Master Chief’i gözünü bile kırpmadan harcardı ama ona ihtiyacı vardı. Covenant’ların bu yüzünü ilk kez gördük. Hatta onların Makee’nin varlığına bile tahammül edemediklerini anladık. Bu arada bu durum onların insan ırkına olan öfke ve nefretlerinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Kendilerine yardım eden Makee’ye bile tahammül edemiyorlar.

Makee zaten bunu anladığı için Master Chief ve diğerlerini kurtarmak için hamle yaptı. Master Chief’in bu devasa yaratıkla ikinci karşılaşmasını seyrettik. Yaratık çok güçlüydü… Master Chief’i adeta pestile çevirdi. Makee yetişmesiydi Silver Team diye bir şey kalmayacaktı.

Tabii böyle olmasında yaratıkların yer altına saklanması da neden oldu. Silver Team bir yönden yeterli hazırlık yapamadan bir ordunun arasına daldı. Cephaneleri ve güçleri elbette tükenecekti.

Sonuç olarak Makee eğer gerçekten öldüyse ve bir daha karşımıza çıkmazsa şerefli bir veda yaptı. O bir yönden kimsesiz kalmıştı. İnsanlar zaten ona asa güvenmezler ve o da insanlara güvenemezdi. Tek sığınacağı yer olan Covenant’ların ihanetini de hissedince artık onun gidecek bir yeri kalmamıştı.

Cortana ve Master Chief bileşimi

Cortana ve Master Chief bileşimi inanılmaz bir güce dönüştü. Cortana kontrolü ele aldıktan sonra tek başına ortalığı toz duman etti. Devasa yaratığı harcaması bile birkaç saniye sürdü.

Master Chief yaratığın üzerine giderek Cortana’yı kontrolü almaya zorladı. Çünkü artık hamle kalmamıştı. Takım dağıldı, taşlar uzaylılara geçti… Kaçınılmaz son onlara yaklaşıyordu. Master Chief yapabileceği en doğru hamleyi yaptı ve kontrolü Cortana’ya bıraktı.

Dikkat ederseniz Cortana bu andan sonra hiç konuşmadı. Konuştuğu zaman Master Chief’in sesiyle mi konuşacak? Ya da maskesini artık hiç çıkarmayacak mı? Cortana kendi görünüşüyle bir daha görünmeyecek mi? Bunları merakla bekliyoruz.

Halo 1. sezon 9. bölüm incelemesinin tamamına 25. Kare Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Korku Filmi Immaculate Konusu ve Detaylar

0
Immaculate adlı korku filmi, Amerikalı dindar bir kadın olan Cecilia’nın hikayesini anlatıyor. Cecilia, İtalya’da bir manastıra girme fırsatı bulduğunda, bu yeni başlangıcı heyecanla karşılar....

Constellation 8. Bölüm İncelemesi ve Teoriler

0
Noomi Rapace'ın rol aldığı, Apple TV'nin gizem dizisi Constellation 8. bölümle birlikte her ne kadar bazı soruları yanıtlasa da yanıtsız sorular bırakmayı da tercih...

Ünlü Oyuncu Al Pacino 83 Yaşında

0
Al Pacino, tam adıyla Alfredo James Pacino, 25 Nisan 1940’ta New York City, New York’ta doğmuş Amerikalı bir aktör ve yapımcıdır. Al Pacino, Amerikan...

The Three-Body Problem Dizisi- Gizem Meraklıları İçin

0
Netflix'te yayınlanan The Three-Body Problem- Üç Cisim Problemi dizisi, Liu Cixin’in Hugo Ödüllü roman üçlemesinden uyarlanmış bir bilim kurgu ve psikolojik gerilim dizisi. Dizi,...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img