10.4 C
İstanbul
KategorilerGizemApple TV'den Shining Girls Dizisi - 2022 İyi Gidiyor

Apple TV’den Shining Girls Dizisi – 2022 İyi Gidiyor

Apple TV’de yayınlanan Shining Girls (2022- ) başarılı bir gizem dizisi. Diziyi henüz seyretmeyenler için spoiler vermeden konuyu şöyle özetleyebiliriz:

Ana karakterimiz büyük bir gazetenin arşivinde çalışan Kirby. Kirby; kendi halinde, işinin iyi yapan, annesiyle beraber yaşayan ve kimseye zararı olmayan birisi. Altı yıl önce yüzünü göremediği bir saldırgan tarafından ağır yaralanmış. İlk bölümün başlarında yer altından geçen boruların içerisinde bir kadın cesedi bulunuyor. Aynen önceki saldırgan gibi bu katil de bulunamıyor. Ancak hem polis hem de Kirby’nin kendisi seyredince göreceğiniz nedenlerden ötürü saldırganın aynı kişi olabileceğini düşünüyor.

Diğer taraftan Kirby’nin kimseye bahsedemediği şöyle bir sorunu var. Yaşadığı gerçeklik sürekli değişiyor. Örneğin o normalde annesiyle yaşıyor; ancak bir gün eve gidince birdenbire iş yerinden bir arkadaşıyla evli olduğu bir gerçekliği yaşamaya başlıyor ve bunu sadece kendisi fark ediyor.

Orijinal Adı: Shining Girls
Tür: Suç, drama, gizem
Yönetmenler: Michelle MacLaren, Daina Reid, Elisabeth Moss
Ülke: Amerika
Gösterim Tarihi: 29 Nisan 2022
Platform: Apple TV
Oyuncular: Elisabeth Moss, Wagner Moura, Phillipa Soo, Chris Chalk, Amy Brenneman, Jamie Bell, Erika Alexander
Süre: 50 dk (ortalama)
IMDB: 7,3
25 Kare puanı: 7,4

Dizinin eksileri ve artıları (spoiler yok)

Dizinin en önemli eksisi yavaş ilerlemesi. Böyle baş döndüren bir tempo, karmakarışık olaylar, zeki polisler, atılgan bir başrol… Dizide bunların hiçbirisi yok. Bu durum bazen sıkıcı olabilir. Keşke diziye biraz aksiyon katabilselerdi.

Ancak şu kadarını söylemem spoiler olmaz; çünkü zaten daha ilk bölümde dizinin açılışı bununla yapılıyor. Yani bu yazacaklarım ilerleyen bölümlerde ortaya çıkan bilgiler değil. Dizinin ana teması zaman yolculuğu. Dizide Harper isimli son derece gıcık ve sinir edici bir karakter var. Bu adam bir katil ve zamanlar arasında mekik dokuyor. Karşımızda zamansal atlamalar yapan bir katil var.

Shining Girls, Türkçede parlayan, ışıldayan kızlar anlamına geliyor ve senaryo Güney Afrikalı yazar Lauren Beukes’in romanından aktarılmış. Zaman yolculuğu ve gizem dizilerini seviyorsanız düşük temposunu hariç tutarsanız karşınızda başarılı bir dizi var. Shining Girls’e on üzerinden 7- 7,5 arasında puan verebiliriz. Ben dizinin konusunu ve kurgusunu beğendim. Beşinci bölüm itibariyle gizem dozu ve senaryo kalitesi arttı. Nasıl devam edeceklerini de merak ediyorum.

Bu girişten sonra biraz da gizem ve teori konuşabiliriz.

Shining Girls spoiler içeren incelemesine 25. Kare üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Constellation 8. Bölüm İncelemesi ve Teoriler

0
Noomi Rapace'ın rol aldığı, Apple TV'nin gizem dizisi Constellation 8. bölümle birlikte her ne kadar bazı soruları yanıtlasa da yanıtsız sorular bırakmayı da tercih...

Ünlü Oyuncu Al Pacino 83 Yaşında

0
Al Pacino, tam adıyla Alfredo James Pacino, 25 Nisan 1940’ta New York City, New York’ta doğmuş Amerikalı bir aktör ve yapımcıdır. Al Pacino, Amerikan...

The Three-Body Problem Dizisi- Gizem Meraklıları İçin

0
Netflix'te yayınlanan The Three-Body Problem- Üç Cisim Problemi dizisi, Liu Cixin’in Hugo Ödüllü roman üçlemesinden uyarlanmış bir bilim kurgu ve psikolojik gerilim dizisi. Dizi,...

Halo 2. Sezon Final İncelemesi

0
Halo'nun 2. sezonunun sonu Master Chief'in hikayesini oldukça ileriye taşıdı. Master Chief, Makee, UNSC ve Covenant'ın kaderi Halo yüzüğünün etrafında birleşti ve dizinin 2....
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

2 YORUMLAR

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img