Sinema Sayfam

Avatar: The Way of Water Konusu ve Tüm Detaylar

Avatar The Way of Water

Pandora’ya dönüş hazırlıklarına başlayın… 16 Aralık’ta Pandora’nın yağmur ormanlarının büyülü atmosferine davetlisiniz. En çok hâsılat yapan film unvanını elinde bulunduran Avatar, 2. filmle geri dönüyor.

İlk Avatar’da kısmen de olsa türler arası aşk seyretmiştik. Pandora’nın 3 metre boyundaki kuyruklu ve mavi renkli prensesi Neytiri ve Jake arasında… Neytiri karakterini canlandıran oyuncu Zoe Saldana; 2017 Mayıs’ında katıldığı bir programda Avatar 2, 3, 4 ve 5’in çekimlerine başladıklarını ve biz Avatar 2’yi seyrederken onların 3’ün çekimleriyle uğraşacaklarını ve bunun böyle devam edeceğini söylemişti. Dolayısıyla 2’den sonraki filmler arasındaki zaman daha kısa olacak.

Yönetmen Cameron’sa Eylül 2020’de bu konuda yaptığı bir açıklamada Avatar 2 çekimlerinin tamamen bittiğini, Avatar 3’ün de yaklaşık %95’inin tamamlandığını söylemişti.

Bu arada yeni filmin adı kesinleşti: Avatar: The Way of Water yani Suyun Yolu.

Orijinal Adı: Avatar: The Way of Water
Tür: Aksiyon, macera, bilimkurgu
Yönetmen: James Cameron
Ülke: Amerika
Türkiye Gösterim Tarihi: 16 Aralık 2022
Oyuncular: Michelle Yeoh, Zoe Saldana, Kate Winslet, Sigourney Weaver, Oona Chaplin, Sam Worthington, Jemaine Clement
Süre: –
IMDB: –

Peki, filmin hikayesi hakkında neler biliyoruz?

Öncelikle olaylar önceki filmin 10 yıl sonrasında geçecek. Jake, Neytiri ve onların çocuklarının hikâyesini seyredeceğiz. Onların hayatta kalma mücadelesi ve başlarından geçen sıkıntılar aktarılacak. Film insanlarla mücadele etmek zorunda kalan bir ailenin destanını aktaracak. Ailenin toplamda 3 çocuğu olacak. Bunların en küçüğü bir kız çocuğu… Diğer ikisi erkek…

Zoe, filmin dramatik olacağını söylüyor. İnsanların Pandora’yı kolayca bırakmayacağını da ekliyor. Bunun nedeni bizim ırkın açgözlülüğü… Çıkarları için yalan söyleyebilen insanlar muhtemelen gezegene bu kez daha güçlü ve daha hazırlıklı bir şekilde gelecek.

Belki de Jake ve Neytiri ikilisinin çocuklarından bazıları hayatta kalmayı başaramayacak. Dram eklenebilmesi için önemli karakterlerin ölmesi söz konusu olabilir.

İkinci filmin büyük bir bölümünün su altında çekildiği biliniyor. Filmin gelmesini geciktiren en önemli faktör belki de buydu. Cameron bu konuda “Eğer Avatar çok para kazandırmasaydı bunu yapmazdık; çünkü bu çılgınca” demişti.

Gerçekten öyle…

Filmin çekimlerinin su altında yapılmasından hareket ederek şöyle bir teoriden söz edebiliriz. Belki de insanlar Pandora’nın yüzeyini işgal edecekler ve kabile üyeleri Pandora’nın okyanus şehirlerine sığınmak zorunda kalacak…

Avatar 2’de karşımıza Metkayina adında bir su altı uygarlığı ya da klanı çıkacağını biliyoruz. Bu klan, devasa ağaç köklerini kullanarak okyanusların kıyı şeridinde büyük ve geniş yaşam alanları oluşturuyor. Yaşamları suya bağlı ve suyun üzerinde yolculuk yapmak için kullandıkları özel binekleri var.

Bu uygarlığın varlığı filme yeni karakterlerin katılmasını zorunlu kılıyor.

Cameron; Avatar 2 hakkında yaptığı bir konuşmada bunun sonuçta sanal bir dünya olduğunu ancak yapımın; gerçeklik duygusu yaratmak için, pek çok film yapımcısının ulaşamadığı ya da kaybettiği kalbe ve duyguların gerçekliğine sahip olduğunu söylüyor. Yani duygulara dokunacaklarını anlatıyor.

 Zaten Zoe film hakkında konuşurken ilk olarak belki de bu yüzden onun dramatik olacağını söylemişti.

Cameron, Avatar 2’yi izleyenlerin özel bir gözlük takmasını gerektirmeyen bir 3D teknolojisi kullanmak istediği söyleniyordu. Bu teknoloji şu an mevcut ancak bunun sinemaya aktarma noktasında bazı zorluklar olduğu biliniyor.

 Bakalım karşımıza nasıl bir film çıkacak…

Evet, Avatar 2 hakkında bilinenler şimdilik bunlar…

Heyecanla ve merakla bekliyoruz.

Avatar: The Way of Water tanıtımı 25. Kare‘de…

Exit mobile version