Sinema Sayfam

Tokyo Vice 7. Bölüm Değerlendirmesi

Tokyo Vice-7. bölüm

HBOmax dizisi Tokyo Viceın (2022- ), 7. bölümü yayınlandı. Dizinin çizgisini bozmadan ilerlediğini görmek güzel. Heyecan ivmesi her bölümde artıyor. Senaryonun ayakları yere basıyor ve senaryo yazarları ne yaptığını çok iyi biliyor.

Bölümde neler yaşandı?

Öncelikle Samantha ve Sato ilişkisinden bahsedeyim. Samantha, kayıp arkadaşını aramak için Sato’yu kullanmak gibi bir tercih yaptı. Samantha her ne kadar iş ve ilişkiyi ayırdığı gibi bir masal okusa da bunun böyle olmadığını yakuza arkadaşını bile biliyor. Sato saf birisi değil; sadece Samantha için çok da tehlikeli olmayan bir iş yapmak istedi. Ancak gittiği barda Tozawa’nın adamlarının olmasını beklemiyordu. Şu an için ucuz kurtuldu diyebiliriz. Orada çıkacak bir çatışma Sato için hiç de iyi olmazdı.

Samantha klasik bir taktik izliyor ve çok tehlikeli oyunlar oynuyor. Açmaya çalıştığı kulüp onun başına bela olacak. Tamam güzel hayalleri var ama bunları gerçekleştirmek arkasında sağlam bir güç olması gerekiyor. Bu Sato’yla olacak gibi değil. Böyle giderse Samantha’nın sonu iyi olmayacak.

Ishida, Tozawa’ya çalışan haini bulduktan sonra otoriterisi tekrar kurdu ve keyfi yerinde. Ancak onun kurduğu şu cümle çok dikkatimi çekti: “Bu dünyada bir kez bizimle olursan hep bizimle kalırsın.” Bu dünyanın raconu bu… Hiroto, Jake’i mafyadan asla iyilik istememesi için uyarmıştı. Bunun bir kapı açacağını ve o kapının kapanmayacağını söylemişti. Haklıydı… Bakalım Jake ve Ishida’nın yolları ne zaman kesişecek…

Bölüm finali

Bölüm finali çok iyiydi. Ancak ben olayların gidişatından bu kanıt olayının tam bir yem olduğunu fark etmiştim. Bir kere Hiroto, çakal Miyamoto’ya “İlk sen geldin.” dedi. Hiroto muhtemelen mafyaya çalışan polisler için bir yem attı ve oltaya gelecek kişiyi bekledi. Yani bu Miyamoto için kurulmuş bir tuzak değildi; ama o yeme atladı. Kendisini açık etti.

Hiroto bu andan sonra ne yapabilir? Miyamoto’nun odaya girerek kanıtları araması onu içeri tıkmaya yeter mi? Sanmıyorum… Ancak burada iki olasılık var. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu net. Bu durumda ya Miyamoto daha pasif bir göreve atanacak ve bilgi alabilecek bir pozisyonda çalışmayacak ya da gözü korkutularak bizimle çalış ve bizim için muhbirlik yap ve içeriden bilgi getir teklifi sunulacak. Böylece Miyamoto, Tozawa’yı gerçekten kapana kıstırmak için kullanılacak. Ben ikinci olasılığın gerçekleşeceğini düşünüyorum; çünkü Miyamoto sağlam bir karakter ve kolay kolay harcanmaz. Diziye renk katıyor. Artık ikili oynamaya başlayacak.

Tokyo Vice, güzel ilerliyor. Tebrikler yapımcılara gelsin. Böyle dizilere ihtiyacımız var.

Exit mobile version