14 C
İstanbul
KategorilerDramFrom Dizisi 1. Sezon Final İncelemesi

From Dizisi 1. Sezon Final İncelemesi

From dizisi 1. sezon 10. bölümle birlikte sezon finaline gitti. Kuleden sinyal alma fikri işe yaradı mı? Boyd ve Sara farklı bir boyuta mı geçti? Victor ortaya çıktı mı? Bölümde neler yaşandığına bir bakalım.

From dizisi 1. bölüm 9. bölüm incelemesini aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Sinyal İşe Yaradı mı?

Hem evet hem de hayır. Gıcık surat Jade ve Jim (Jade’in zekice buluşu sonrasında) Koloni Evi’nin tepesine kurdukları kuleden sinyal almayı ve göndermeyi başardılar… Ancak bu sinyal bir işe yaramadı. Zaten olayların böyle gelişeceği az çok belliydi. Çünkü bu kadar uğraştıktan sonra bu kulenin hiçbir işe yaramaması mantıksız olurdu.

Telsizin diğer tarafından bir erkek sesi geldi ve görünüşe göre kasabada yaşananların hepsini çok iyi bilen birisiydi. Jim’e ismiyle hitap etti ve “Karın o çukuru kazmamalıydı” dedi. Bunun üzerine Jim eve doğru koşmaya başladı.

Tabitha ise bu sırada çukurun göçmesi nedeniyle aşağıya düştü. Kabloların da hiçbir yere bağlanmadığı ortaya çıktı.

Bu ses kime aitti? Gerçekten bir insan sesi miydi yoksa konuşan bu bölgenin gizemi miydi? Ben konuşan kişinin gerçek bir insan olmadığını düşünüyorum. Eğer böyle olursa o zaman tüm gizemler “deneysel bir çalışmaya” doğru evrim geçirir. Öyle olacağını düşünmüyorum. Ancak eğer ki konuşan kişi gerçek bir insansa şöyle bir teoriden söz edebiliriz. Bu kişi Boyd ve Sara’nın ormanda gördüğü kuledeydi. Orada sıkışıp kalmış birisi ve o da kasaba tarafına geçiş yapamıyor. Ancak kasabadakilerden bir şekilde haberi var. Belki radyo açık olduğu zaman onların seslerini duyuyor ve onları uzaktan dürbünle görebiliyor. Kim bilir… Bu durumda Sara bu adamın yanına geçerse gelecek sezonda kule ve kasaba halkının birleşme maceralarını seyredebiliriz.

Ayrıca görünüşe göre sakallı adam haklı çıkacak. Tabitha depodan kazma almadan hemen önce orada bulunan adam pek çok kişinin buradan kurtulmak için dahice fikirler geliştirdiğini ama sonunda hepsinin bara geldiğini söyledi. Özetle sinyal fikrinin bir işe yaramayacağını söylüyordu ve haklı çıktı.

Zaten tam bu sırada bir fırtına çıkması da son derece dikkat çekiciydi. Sanki gizemli kasaba, hiç kimsenin oradan ayrılmamasını garantiye alıyor gibi. Fırtına tüm ampullerin patlamasına neden oldu ve muhtemelen kablolar da zarar görmüştür. Yani hiç kimse bir daha bu sinyal olayını deneyemeyecek.

Body ve Sara Nerede?

Ben önce onların bulunduğu yerde fırtına çıkarken kasabadaki havanın günlük güneşlik olması nedeniyle Boyd ve Sara ikilisinin farklı bir boyuta geçtiğini düşünmüştüm. Ancak fırtına bir süre sonra kasabadan da görüldü. Muhtemelen farklı bir boyuta falan geçmediler. Ormanın içerisinde kayboldular. Boyd’un da işaret ettiği gibi burası sanki onların acılarından besleniyor. Onlara önce ümit aşılıyor (Karısının hayatta olma olasılığı) sonra da bu ümitlerini vahşice ortadan kaldırıyor. Boyd bir an eşinin hayatta olduğuna inandı; ama sonra acı gerçekle karşılaştı.

Ne kadar doğru olur bilemem ama Boyd’un eşini ormanda örümcek ağlarına bağlı görmesi beni şu teoriye götürdü: Geceleri ortaya çıkan o yaratıklar gündüzleri ormanda bu şekilde bağlı kalıyorlar ve bu nedenle gündüzleri kasabaya ulaşamıyorlar. Onların daha önce kasabaya gelmiş insanlar olduğunu düşünürsek onlar da farklı bir şekilde burada tutsak halde yaşıyorlar. Örümcek ağları gece kayboluyor ve onlar da kasabaya gidiyorlar. Demek ki  geceleri ortaya çıkan yaratıklar da çaresiz birer tutsaktan başka bir şey değiller. Bu mekanın ardındaki gerçek güç her neyse henüz kendisini göstermedi. Belki de cevap “gecede” gizlenmiştir. Herkes cevabı gündüzde arıyor. Ama gece kimsenin aklına gelmiyor.

From 10. Bölüm Genel Olarak Nasıldı?

Son derece yavaş ve sıkıcıydı. Jade ve o yaşlı kadının (Tian Chen Liu) uzun süre konuşması, Ellis’in Fatima’ya evlilik teklif etmesi, müstakbel şerif Kenny’nin Kristi’yle olan diyalogları… Bunlar o kadar uzatılmış ki… Senaristler bizi sinir etmekte çok başarılılar.

Bölüm bunlarla doldurulmuş ve diziye cevaptan çok yeni sorular eklenmiş. Klasik Lost taktikleri… Ancak Lost’ta dikey gelişmeler oluyordu. Yapımcılar olayları germekten ve cevaplar vermekten kaçmıyordu. Yapımcılar aynı olmasına rağmen From’da çok korkak davranıyorlar. Çözüm vermekten korkuyorlar.

Sezon finalinde hiçbir sorumuza yanıt alamadık diyebiliriz. Sadece kasabadan çıkmanın öyle kolay olmayacağı belki de imkânsız olduğu ortaya çıktı. Victor oraya nasıl geçti? Orası neresi? “Onlar” kim? Neden duvarlara resimler çizmişler? Telsizdeki ses kime aitti? Sara kuleye mi gidecek? Kule nedir? Beyaz giysili çocuk gerçekten yardım mı ediyor yoksa bir sahtekar mı? Boyd’un geçiş yaptığı yer de neyin nesi? Jim, Tabitha’nın peşinden oraya atlayacak mı? “Onlar” bu göçükten yukarıya mı çıkacak? Sorular, sorular… Ama bir tek yanıt yok.

Bölüm sonunda kasabaya bir otobüs dolusu yeni insan geldi. Muhtemelen gelecek sezon yeni yeni karakterler göreceğiz. Hiç birisinin yüzü gösterilmedi. Yapımcılar ünlü oyuncular ve tanıdık yüzlerle anlaşabilir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak From dizisi ilgi çekici konusuna rağmen ilk sezon itibariyle efsane bir dizi olmayı başaramadı. Yetersiz bir sezon finaliyle bizlere şimdilik veda etti.

Son Eklenenler

En Popüler

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...

Melissa Barrera’nın Yeni Filmi Abigail | Kafesteki Kim?

0
Abigail; kısa yoldan zengin olmak isteyen altı kişilik bir ekibin 12 yaşındaki bir kızı kaçırması sonrasında yaşananları anlatıyor. Gizemli organizatör Lambert'ten (Giancarlo Esposito= Breaking...

Exhuma- Güney Kore Korku Filmi

0
Güney Kore yapımı korku filmi Exhuma, uzun zaman önce ölmüş bir kişinin mezarının açılması sonrasında yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Oldukça zengin bir adam, bazı...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img