13.2 C
İstanbul
KategorilerAksiyonHalo Dizi İncelemesi - Halo Evreni

Halo Dizi İncelemesi – Halo Evreni

Halo son zamanların en güzel bilimkurgu dizilerinden birisi. Halo aslında Xbox için üretilmiş bir oyun. Ben bu koleksiyonun ilk iki oyununu oynamıştım. Kendisine özgü atmosferi ve çok derin bir hikâyesi olan son derece eğlenceli oyunlardı. Aynı isimli romanları da yayınlandı.

Bu unutulmaz klasiğin nihayet dizisi geldi. Hiç bilmeyenler için diziyi referans alarak Halo evreninden biraz bahsedeyim.

Orijinal Adı: Halo
Tür: Aksiyon, macera, bilim-kurgu
Yapımcılar: Steven Kane, Kyle Killen
Ülke: Amerika
Türkiye Gösterim Tarihi: 25 Mart 2022
Oyuncular: Pablo Schreiber, Yerin Ha, Natascha McElhone, Shabana Azmi, Bokeem Woodbine, Jen Taylor, Olive Gray, Charlie Murphy
Süre: 55 dakika (ortalama)
IMDB: 7,2
25. Kare puanı: 7,9

Halo evreni

Halo evreni 26. yüzyılda insanlığın teknolojik olarak çok ilerlediği bir zamanda geçiyor. İnsanlar galaksi üzerinde çeşitli gezegenlerde yaşıyorlar ve karşılarında güçlü bir düşmanları var. Uzaylılar Covenant Empire olarak yani Antlaşma İmparatorluğu olarak isimlendirilmiş. Bu aslında çok sayıda yabancı türden oluşan bir uzaylı imparatorluğu. İnsan ırkının en büyük düşmanı bunlar. Bu uzaylılar galaksinin farklı bölgelerinden geliyorlar ve Ahit olarak bilinen bir hegemonya oluşturuyorlar. İnsanların bilmediği bir bölgede yaşıyorlar. Dizide henüz görmedik ama bunlarda kast sistemi geçerli. Dini kast ki bunlar en tepede yer alıyor, savaşçılar ve işçiler olmak üzere 3 kast bulunuyor.

Antlaşma İmparatorluğu galaksi üzerinde bir birlik sağlayamamış insan ırkının yer aldığı gezegenlere saldırılar düzenliyor. İlk bölümün başında yapılan saldırı bunlardan birisi. Madrigal, UNSC’ye katılmadığı için asi olarak kabul edilen gezegenlerden birisi.

United Nations Space Command (UNSC) 

UNSC yani United Nations Space Command- Birleşmiş Milletler Uzay Komutanlığı, uzaylılarla savaşta en önemli güç konumunda. Aslında ilk iki bölümde bu komutanlık güvenilmez ve karanlık yönleri de bulunan bir yapılanma gibi gösterilmiş. Örneğin Spartalılara Kwan Ha’nın annesinin de içerisinde bulunduğu insanları öldürmeleri için emir verilmesi inanılmaz. Sanırım dizide UNSC içerisinde bulunan kötü karakterler de ön plana çıkacak. Belki de bunlar uzaylıların ajanlarıdır.

Spartan Army

UNSC’nin içerisinde Dr. Catherine Halsey’in kurduğu süper insanlardan oluşan bir birlik var. Spartalılar. Bu özel bir savaş birimini oluşturan askerlere verilen isim. Fiziksel, genetiksel ve hatta zihinsel olarak insanüstü bir ırk. Dikkatleri dağılmasın diye duygularına bile ket vurulmuş. Duyguları yok. Aileleri olmayan ya da ailelerinden alınmış çocuklar küçük yaşlardan itibaren zor bir programa alınıyorlar ve süper askerlere dönüştürülüyorlar.

Dr. Catherine bunları artık insan olarak kabul etmiyor ve insanlığın bir sonraki evrimi olarak görüyor ve bundan sonra derece haklı. Spartalılar üstün savaş yetenekleri ve inanılmaz güçleriyle tüm gezegenlerde bir efsaneye dönüşmüş durumda. İnsanlığın ulaştığı en son teknolojiye sahip silahları bulunan bu savaşçıların giysileri titanyumdan yapılma ve pek çok silah onlarda bir çizik bile meydana getiremez. Spartalılar, uzaylılar tarafından Şeytan olarak anılıyor.

Bu arada Dr. Catherine, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Spartalıların da üstünde bir ırk yaratma gayreti içerisinde… Spartalılar insanlığın bir sonraki adımı ve yeni proje de insanlığın Spartalılar’dan sonraki adımı olacak. Bu projenin hayata geçtiğini henüz görmedik; ancak gelecek bölümlerde Dr. Catherine bu projesi hayata geçirecek (Cortana projesi).  

Master Chief John ve Anahtar Taşı

Dizide uzaylıların Madrigal gezegeninde kökeni bilinmeyen antik bir taşın peşinde olduğu görülüyor. Bu taşa dokunan Spartalılar’ın lideri Master Chief John ve taşın karanlık gücü arasında bir bağ kuruluyor. Taşı aktif hale getirebilen bu ana kadar sadece uzaylılar arasında yaşayan ve kutsanmış kişi olarak kabul gören gizemli bir insandı (Makee).

Master Chief John’un maskesini çıkarması

Onun daha ilk bölümde kaskını çıkarması da oyunu bilenler için rahatsız edici bir durum. John asla kaskını çıkarmaz ve emirlere karşı gelmez. Zaten oyunda ona masum bir kızı öldürmesi emrini veren de olmazdı.

Dizi güzel başladı

Sonuç olarak dizi gerçekten güzel başladı. Özellikle oyunu oynamayanlar ve evreni ilk kez görenler için eşsiz bir bilimkurgu ziyafeti sunacak gibi duruyor. Dizi ilk iki bölümden anladığımız kadarıyla, insanların kolektif bilinçdışı korkularından iki tanesiyle yani kötü uzaylılar ve teknolojinin insanlar için kabus dolu bir gelecek oluşturma olasılığı üzerinden ilerleyecek gibi.  

Üçüncü bölümü merakla bekliyorum. Bu dizi şu an bana ilaç gibi geldi diyebilirim.

Halo dizi incelemesi 25. Kare‘de.

Son Eklenenler

En Popüler

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...

İki Usta Oyuncuyu Birleştiren Film Damaged

0
Terry McDonough tarafından yönetilen, 2024 yapımı bir aksiyon, gerilim filmi olan Damaged (2024); Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel'i buluşturuyor. Film, Chicago'da görev yapan dedektif Dan Lawson ve İskoçya’da...

Amazon’un Post-Apocalyptic Dizisi Fallout İyi Başladı

0
Şiddet, mutasyonlar sonucu oluşmuş canavarlar, karizmatik robot askerler, zombi benzeri yaratıklara dönüşmüş insan Ghoul'larla vs ile dolu Fallout dizisi aynı isimli PC oyununa dayanan...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img