12.9 C
İstanbul
GenelNetflix Windfall- Düşeş (2022): "Rüzgarda Düşen Meyve"

Netflix Windfall- Düşeş (2022): “Rüzgarda Düşen Meyve”

Netflix’te yayınlanan Windfall– Düşeş (2022); düşük bütçeli ve toplamda dört oyuncunun yer aldığı bir film. Windfall- Düşeş; suç, drama ve gerilim etiketlerine sahip. Filmde benim çok beğendiğim iki oyuncu rol alıyor. Birincisi kendine özgü, farklı bir havası olan Jesse Plemons. Ben bu oyuncuyu özellikle Fargo ve Breaking Bad dizilerinden sonra takip etmeye başladım. Plemons, 2022’de İyi Film Oscar’ına aday gösterilen The Power of the Dog‘da da rol alıyor. Bahsettiğim diğer oyuncu İngiliz Lily Collins. Lily Collins’i, Emily in Paris adlı son derece eğlenceli ve komik Netflix dizisinden hatırlayabilirsiniz. Orada başrolde oynuyor ve Emily Cooper’u canlandırıyor.

Filmin Konusu

Windfall– Düşeş (2022) adlı filmin basit bir konusu var. Bir adam son derece zengin bir çiftin boş villasına giriyor. Ancak evden çıkmak üzereyken sürpriz bir şekilde eve gelen bu çifte yakalanıyor. Olaylar daha sonra yavaş yavaş karmaşık bir hale gelmeye başlıyor.

Jesse Plemons

Genel İzlenimlerim (spoiler yok)

Windfall– Düşeş, düşük bütçeli bir yapım. Az oyuncu ve bolca diyalog var. Aksiyon ve heyecan arıyorsanız bu film size göre değil. Ancak filmin sosyal ve psikolojik göndermeleri çok iyi. Zaten senaryo bu temeller üzerine kurgulanmış.

Evi soymaya çalışan adam alt gelir grubundan. Evin sahipleriyse son derece yüksek gelir grubuna mensup, zengin tipler. Film boyunca bu iki zıt kutbun birbirinden tamamen ayrı dünyalarının kültürel çatışmaları ve bunların sonuçları aktarılıyor. Bu kültürel çatışmanın hiç kimsenin beklenmediği sonuçları meydana geliyor. Ayrıca gelişen olaylar CEO ve karısı arasındaki ilişkinin “güzel günlerde” görünmeyen sorunlarını da gün yüzüne çıkarıyor. Spoiler olmaması için daha fazla detay vermiyorum.

Windfall– Düşeş (2022) çerezlik bir film. Ben eğlenerek seyrettim. Vaktiniz varsa ve bu türü seviyorsanız izleyin derim. Film sadece bu iki oyuncu için bile izlenebilir bence.

Bu arada filmin adı olan Windfall, rüzgardan düşen meyve, rüzgarın devirdiği ağaç gibi anlamlara geliyor. Filmin adı ve konusu arasındaki bağlantı finalde çok daha iyi anlaşılıyor.

Lily Collins

Son Eklenenler

En Popüler

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...

Russell Crowe’ın Yeni Filmi Sleeping Dogs

0
Russell Crowe'ın başrolünde yer aldığı; suç, gerilim ve gizem etiketlerine sahip Sleeping Dogs, alzheimer hastası olan eski bir cinayet masası dedektifinin (Russell Crowe) bir...

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img