13 C
İstanbul
KategorilerGerilimServant 3. Sezon Finali İncelemesi - Ürpertici ve Güzeldi

Servant 3. Sezon Finali İncelemesi – Ürpertici ve Güzeldi

Servant dizisi 3. sezon 10. bölümle birlikte sezon finali yaptı. Final son derece güzeldi ve maalesef Dorothy için hiç de iyi sonlanmadı.

Dorothy Pes Etmez!

Geçen bölümün incelemesinde yaptığım tahmin doğru çıktı. Dorothy’nin inatçı karakteri onun pes etmeyeceğini söylüyordu. “Dorothy haksızlığa gelemez.” (Julian)

Dorothy, Leanne ile açıktan savaşarak kazanamayacağını geçen bölüm sonunda iyice anlamıştı. Leanne, baş edilmesi imkânsız birisi. Bu nedenle Dorothy’nin pasif direnişe geçeceğini tahmin etmiştim.

Dorothy bu bölümde evlilik fotoğraflarına bakmaya ve anılara dalmaya başlayınca, ayrıca tüm aile üyeleri için akşam yemeği hazırlayınca ve özellikle Sean’dan özür dileyince ben onun intihar edeceğini düşünmüştüm. Ancak hiç kimseye söylemeden kaçma planları yapıyormuş. Bu plan onun bir yönden sonu oldu diyebiliriz.

Peki, bundan sonra Dorothy’ye ne olacak?

Maalesef Dorothy artık kötürüm kalacak yani yürüyemeyecek ve belki de konuşmakta bile zorlanacak. Dorothy uzunca bir süre yatağa bağımlı kalacaktır. Ancak gelecek sezon örneğin bir ay sonra diye başlarsa Dorothy’yi belki tekerlekli sandalyede görebiliriz ki öyle olması daha mantılı olur. Çünkü yataktaki bir Dorothy olayların tamamen dışında kalır. Tekerlekli sandalyede en azından ortalıkta dolaşabilir ve küçük çaplı müdahaleler gerçekleştirebilir.

Ancak Dorothy’nin yaşadığı şokları onun karakteriyle birlikte düşününce onu gelecek sezon tüm aile bireyleriyle iletişimi kesmiş,  kimseyle konuşmayan (konuşma yetisi olmasına rağmen) ve tamamen soyutlanmış bir halde göreceğimizi düşünüyorum. Dorothy, aldığı yenilgilere rağmen son ana kadar ümit besliyordu. Evin içerisinde hiçbir şey yapamayacağını anlayınca Jericho’yu kaçırmayı planlamış. Bu ümidi ona yaşama tutunma gücü veriyordu. Ümidi kalmamış, kötürüm bir Dorothy hayattan tamamen kopacaktır.

Karanlık Leanne

Gelecek sezon dizi bizi ters köşeye yatırabilir. Şöyle ki Leanne artık karanlıktan besleniyor. Etrafına iyice zarar vermeye başladı. Bölüm başında karşı eve taşınanlar bu karanlık “cadıyı” durdurmak için hamleler yapacaklardır. Ancak bu bölümün sonunda görünen Uncle George’un da söylediği gibi Leanne sürekli güçleniyor. Bu gücünün insanlara zarar vermeye başladığı, evi çürüttüğü görülüyor. Leanne’nin içindeki karanlık büyüyor. Bu nedenle biz gelecek sezon tarikattakilerin Leanne’yi durdurma noktasında başarılı olmalarını isteyebiliriz. Senaryo böylece bizim de Uncle George’un tarafına geçmemizi sağlayabilir.

Leanne, elinde sınırsız güç olan bir ergen gibi. Mantıklı hareket etmiyor. Evdekileri resmen esir aldı. Dorothy aşağıya düşmeden önce ona “Çok üzgünüm” dedi. Leanne, Dorothy’nin aşağıya düşeceğini biliyordu. Sean sanki bunu hissetmişti. “Bir şey yaparsa Dorothy’ye zarar verme” dedi (Bunu sormasının nedeni Isabelle’in ölümüyle Leanne bağlantısına inanmasıydı. Bunu ona belli ki Dorothy söylemiş). Bunun karşılığında Leanne “Ona zarar verebileceğime inanıyor musun?” diye karşılık verdi. Bölüm sonunda zarar verip vermeyeceğini gördük. Leanne, Dorothy’nin iradesini elinden aldı. Kendi bebeği ile evden ayrılmasına izin vermiyor. Bu korkunç bir durum.

Leanne artık karanlık tarafta. Onu ve kararlarını savunacak halimiz kalmadı. O, kendi isteklerine karşı gelenlere zarar veriyor. Tüm kararları kendisi karar alıyor. Aksi bir durumda ona karşı gelenlerin başına korkunç şeyler geliyor. Tüm bunlar artık Leanne’nin tarafında olmamızı engelliyor.

Leanne, adım adım Şeytan’a teslim oluyor ya da Şeytan’a dönüşüyor.

“Anne Benim”

Sahne ürkütücüydü. Dorothy, bebekle küvette oynarken bebek “Anne” dedi. Dorothy her ne kadar sevinse ve “Evet, annen benim” dese de bebeğin onun görmediği birisine bakarak anne dediğini fark etmesi uzun sürmedi. Bölümün en orijinal anı bence buydu. Ürperticiydi.

Son nedir?

George, evin dışında Leanne’nin güvenini kazanan Roscoe ile konuşurken evin çürümeye başladığını, karanlığın güçlendiğini söyledi. Gerçekten de ev Leanne’nin taşıdığı karanlık yüzünden çürüyor. Leanne aslında sadece evi değil çevresindeki herkesi çürütüyor. George “Şimdi ne olacak?” sorusuna “Son” diye cevap verdi. Bununla bence Leanne’nin sonunu kastediyor. Karanlığın hükmettiği birisinin sonu yaklaşıyor demektir.

Gelecek sezonun nasıl devam edeceği senaristlerin elinde. Leanne, bir süre sonra içindeki karanlığın herkese zarar verdiğini fark ederek kendi sonunu getirebilir. Belki de tam tersi olur. Yani Leanne karanlığa tamamen teslim olur. George ve diğerleri, Sean’ın da desteğini alarak Leanne karşı savaşmaya başlayabilir. En sonda da Leanne ve laneti durdurulur.

Gelecek sezonu merakla bekliyorum.

Son Eklenenler

En Popüler

Kiralık Katil Filmi Knox Goes Away ve Konusu

0
Knox Goes Away, Batman (1989) rolüyle unutulmazlar arasına giren Michael Keaton'ın hem yazıp hem yönettiği bir gerilim, macera filmi. Oldukça yetenekli ve profesyonel bir...

Şeytan’la Bir Gece Geçirmek İster misiniz?

0
1970'lerde geçen Late Night with the Devil- Şeytanla Bir Gece, gece geç saatlere kadar yayınlanan bir talk şovda yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Talk şovun...

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img