13.2 C
İstanbul
KategorilerDramPera Palas'ta Gece Yarısı 2. Sezon Teorileri

Pera Palas’ta Gece Yarısı 2. Sezon Teorileri

Netflix’te yayınlanan Pera Palas’ta Gece Yarısı 2. sezonda neler yaşanacak? Esra ve Halit bundan sonra ne yapacak? Halit nereye gidiyor? Sonya neden intihar etti? Bebeğin annesi ve babası kim?

Bu soruların cevaplarını aramaya başlayabiliriz. Yazı spoiler içeriyor.

Bebeğin Yani Esra’nın Annesi Kim?

Burada bahsedeceğim teorinin mantığı şu: 1995’te bulunan bebeğin annesi Esra’nın kendisi… Evet, Esra’nın annesi aynı zamanda kendisi… Elinizde bir zaman makinesi varsa bu tarz paradokslar oluşturmak zor olmaz.  

Teorilerimizi senaryodan kopmadan ve onunla çelişkiye düşmeden oluşturmak zorundayız. Şu an için bu noktada elimizde önemli bir ipucu var. Halit’in konuşması… Halit’in konuşmasından şunları öğreniyoruz:  Peride, Naim Efendi’nin gerçek kızı değil. Onu otelin yapıldığı yıl, bir odada bulmuşlar. Kim olduğu, nereden geldiği bir muammaymış. Yani Peride’de de bir zaman yolcusu. Üstelik Esra’ya ikizi kadar benziyor.

Sonya 1920’de Ahmet’e hamile… Ahmet, 2-3 yaşlarındayken Sonya kendisini asıyor. Sonya’nın ölüm tarihine 1922-23 diyelim.

Ahmet artık doğduğuna göre, Esra ve Halit yakınlaşması Ahmet’in varlığı için bir sorun teşkil etmiyor. Esra ve Halit, 22 Haziran 1920’den sonra herhangi bir zamanda tekrar kavuşabilir. Dizi ikinci sezonda bu âşıkları birleştirecek.

Çünkü ikisi de birbirini gerçekten seviyor ve beraber olmaları için bir engel kalmadı. Esra ve Ahmet, 1995’te buldukları bebeğe müdahale etmeyecek. Çünkü geçmişi değiştirmemeleri gerekiyor. Bebek yine çocuk esirgeme yurduna gidecek ve orada büyüyecek. Sonra da 2022’de otele giderek 1919’a gidecek…

Peki, 1995’teki Esra ne yapacak? Tabii ki aşkına kavuşmak için geçmişe gidecek. Doğrudan gitmeyebilir. Senaristler bu buluşmayı elbette dolaylı ve zor yoldan gerçekleştirecektir. Ama sonuç olarak Halit ve Esra ikilisi kavuşacak. Buluşma tarihi söylediğim gibi 22 Haziran 1920’den sonra herhangi bir zaman olabilir. Önemli olan bunun Sonya’nın hamilelik tarihinden sonra olması. Böylece Ahmet’in doğmama riski kalmayacak.

Esra bu buluşma sonrasında 1920’nin sonlarında ya da 1921 veya 22’de hamile kalıyor ve ikiz çocukları dünyaya geliyor.

Ancak derbent-i hakikatten geçen ve karanlık tarafı ağır basan Sonya kıskançlıktan deliriyor. (Not: Çocuğu Ahmet’i sık sık evde yalnız bırakarak zaman yolculuğuna çıktığını zaten duymuştuk. Sonya belki de bu yolculuklarında Halit ve Esra’nın hangi zamanda yaşadığını bulmaya çalışıyordu. Halit ve Esra kavuştuktan sonra savaşın olmadığı ve Sonya’nın olmadığı bir geleceğe ya da geçmişe gitmiş olabilir).

Zaman yolculuğunu öğrenen ve elinde bir anahtar olan Sonya, bir yolunu bularak Esra ve Halit’in ikiz çocuklarını kaçırıyor ve onları otelin içerisinde ayrı ayrı odalara bırakıyor. Bu durumda çocukların hangi zamana gittiğini kendisi bile bilemez.

Bu bebeklerden bir tanesi otelin inşa edildiği yıla gidiyor. Bu tarihi Ahmet’ten duymuştuk: 1892. Geçmişe giden kız Peride. Peride’yi Naim Efendi evlat ediyor. Devamını biliyoruz. Peride, 18 Nisan 1919 gecesi, Sonya tarafından öldürülüyor.

Peki, diğer kız? Yani Esra’ya ne oluyor?

Buradaki olasılıklar çok fazla ve nasıl olacağı senaristlerin tercihine kalmış. Esra’yı bebekken gördüğümüz fotoğrafta Pera Palas’ın içerisinde Naziler var. Geçmişte yapılan değişimler tarihi tekrar değiştirmiş gibi. Fotoğrafın çekildiği tarihi net olarak bilemeyiz ama Madam yaşlanmadığına göre 1920’ler civarındayız. Madam da otelde terk edilmiş bir bebek bulmuş olabilir.

Peki, fotoğraftaki bebek yani Esra’nın bebek hali 1995’e nasıl geliyor? Bunun pek çok yolu var. Örneğin, Madam bir tehlike anında onu yatağın üzerine bırakır ama döndüğünde onu bulamaz veya Sonya bebeği Madam’ın odasından gizlice alır ve otele getirir.

Nasıl olursa olsun fark etmez; önemli olan şu: Esra’nın ikiz bebeklerinden birisi tam olarak bilmediğimiz bir tarihten 1892’ye diğeriyse 1995’e geliyor. Bir tanesi geçmişte, diğeriyse gelecekte kendisine bir yaşam kuruyor. Gelecekte büyüyen bebek zaten Esra’nın kendisi; geçmiştekiyse Peride.

Pera Palas’ta Gece Yarısı 2. Sezon teorilerinin tamamına 25. Kare Youtube kanalından ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...

İki Usta Oyuncuyu Birleştiren Film Damaged

0
Terry McDonough tarafından yönetilen, 2024 yapımı bir aksiyon, gerilim filmi olan Damaged (2024); Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel'i buluşturuyor. Film, Chicago'da görev yapan dedektif Dan Lawson ve İskoçya’da...

Amazon’un Post-Apocalyptic Dizisi Fallout İyi Başladı

0
Şiddet, mutasyonlar sonucu oluşmuş canavarlar, karizmatik robot askerler, zombi benzeri yaratıklara dönüşmüş insan Ghoul'larla vs ile dolu Fallout dizisi aynı isimli PC oyununa dayanan...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

3 YORUMLAR

  1. Iyi tamam da aklıma takılan tek şey.. Esra’nın kendi çocukları olsa çok saçma olur
    Esra’nın kendi kızları kendisinin kopyası mı yani ???
    Peride ile Esra’nın ikiz oldukları belli
    Onu anladık
    Ama bence Esra kendi annesi olamaz yani
    Biraz tuhaf kaçar xD

  2. Eğer esra kendinin annesi olsa o zaman halit ölürken sadece ahmet değil esranın da varlığı tehlikeye girmeliydi. Yani vücudunda da kararma başlamalıydı. Ancak o sahnede sadece ahmet abi nin varlığı tehlikeye girdiğine göre demek ki esra kendin annesi değil.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img