Sinema Sayfam

Raised by Wolves 2. sezon 6. Bölüm İncelemesi

raised by wolves-sezon 3-bölüm-6-2

Raised by Wolves 2.Sezon 6. bölümde inanılmaz gelişmeler yaşandı. Father’ın bulduğu android tamamen aktif hale geldi. Kehanette bahsedilen ağaç artık karşımızda.  Ağaç bünyesinde hiç ummadığımız bir sürpriz taşıyor ya da yaşıyor. Mother güvendiği kişilerden bir darbe daha aldı… Bunlar ve daha fazlasını konuşmaya başlayabiliriz.

Önceki bölümün sonunda Sue, Sol’e dua etmiş ve ne istersen yaparım demişti. Sue artık Sol’e inanıyor. Ancak bence acele ediyor. Çünkü bir ses duyduğu kesin ama onun ne olduğu belirsiz. Campion geçen bölüm boyunca Sol’e inandığını söylemişti. Çünkü kendisi kurtaran ışığın Sol olduğunu düşünmüştü. Bu bölümde yanıldığını anladı. Aynı şey Sue’nun başına da gelebilirdi, eğer ki ağaca dönüşmeseydi…

Sue, artık sadece sesin söylediklerini yapmaya odaklanmış durumda. Antik kalıntıların bulunduğu odaya giriyor botanik kutuyu alıyor. Kutu ve ses arasındaki bağlantı inanılmaz. Bölüm finalini düşünürsek ses, Sue ve ağaç arasındaki bağlantıyı biliyor olmalı… Bu durumda ses olağanüstü bir özellik kazanıyor.

Mother, Campion’ı lider olarak yetiştirme çabalarına devam ediyor. Her sabah buraya gel, sana güvensinler, onlarla iletişim kur, diyor. Ancak Campion bu konuda çok başarılı değil maalesef. Yaptığı şakayı orada bulunanlar anlamıyor.

Hunter kendi robotunu inşa ediyor ki bölüm sonunda onun kafasız da olsa yürüdüğünü göreceğiz. Hunter bir gün tek başına gitmekten söz ediyor. Yani o da Mather’a ihanetin tohumlarını atıyor.

Tempest bebeğinin erken doğacağını haber alınca telaş ediyor. Onun O kutu kafa Otho’yu hatırlatacağını düşünüyor ve bebeği görmek bile istemiyor. Mother onu kucağına aldığında böyle düşünmeyeceksin, diyor ve bölüm sonunda Mother haklı çıkıyor.

Paul, kendisini babası gibi büyüten Marcus’a sarıldığında Mother bu durumda hoşnut olmuyor tabii ki. Burada geçen bölüm Lucius’a söz veren Father sözünü tutamıyor; çünkü yönetim Mother’da… Lucius, Marcus’a istediği her şeyi yapabilme sözü almıştı.

Marcus, insanların ölünde Sol’a olan inancının bir kez daha dile getiriyor ve hapse gönderiliyor. Murcus kolay pes edecek birisi değil. Bu yol onu nereye götürürse sonuna kadar gidecek. Zaten Sue’nun onu kurtarması ve Sol’e inandığını söylemesi sonrasında Marcus yine dört ayak üzerine düşecek…

… ve geliyoruz bölümün en heyecanlı anına. Mother ve android buluşması… Bu arada bu androide artık Büyükaane diyeceğiz. Ona bu ismi Campion veriyor. Antik Büyükanne Campion’a dokununca aktif hale geliyor. Bu arada onun Mother’la aynı karanlık foton işlemci yapısı olduğunu öğreniyoruz. O görünüşe göre Mother’ın tam tersi. Yani Mother bir yıkıcı silah olarak tasarlanmıştı; büyükanneyse sanki yaşam dağıtıyor gibi. 

Tempest geçen bölümde ona yaklaşmış ve yüzünde bebeğini görmüştük. Şimdi bebeği inanılmaz bir hızla erken dünyaya geliyor. Gezegende bir ölüm gerçekleşmek üzereydi. Yani Campion öldürülmek üzereydi. Bu antik robot birden oraya giderek bunun olmasını engellemişti. Büyükanne, sanki hayatı korumak için yapılmış gibi. Kendisi antik çağlardan geldiğine göre Mother’ın büyük büyük büyük annesi olabilir.

Mother ona doğal olarak güvenmiyor ve bu ürpertici karşılaşmada Mother onu yok etmekten ziyade uyutmayı tercih ediyor.

Mother, ondan yararlanabileceklerini düşünüyor, şu an için. Aksi olsa zaten onu yok ederdi.

Sue ve Paul, antik kutuyu açmaya çalışırken yılan bundan rahatsız oluyor. Yılan ve bu antik kutu bağı aynı zamanda Mother ve antik çağ bağı anlamına geliyor. Mother, Büyükanne, En sonda göreceğimiz yılan belki de köken olarak hepsi antik çağa dayanıyor. Dizinin bu bağlantıyı nasıl kuracağını merak ediyorum.

Yılan, Campion’a istemeden de olsa zarar veriyor. Mother, Yılana fırça attıktan sonra üzülüyor. Onu okşamaya başladığı anda Campion bunu kaçırmıyor. Anne ve yılan bağlantısını bence çözmek üzere…

Raised by Wolves 2.Sezon 6. Bölüm incelemesinin tamamı 25. Kare Youtube kanalında.

Exit mobile version