Sinema Sayfam

Buz Gibi Bir Film: En Soğuk Düşman (2022)

Against the Ice- En Soğuk Düşman-10

İzlanda ve Danimarka yapımı Against the Ice– En Soğuk Düşman (2022) Netflix’te yayınlandı. Bu etkileyici hayatta kalma mücadelesi 1900’lerin başında geçiyor. Kaptan Ejnar Mikkelsen liderliğindeki Danimarka’nın Alabama Seferi, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Grönland’ın iki farklı toprak parçasına bölündüğü fikrine dayanan bir iddiasını çürütmeye çalışıyordu.

Mürettebatını gemiyle birlikte geride bırakan Mikkelsen ve tecrübesiz mürettebat üyesi Iver Iversen ölümcül olabilecek bir keşfe çıkarlar. İki adam Grönland’ın bir ada olduğuna dair kanıt bulmayı başarır, ancak gemiye geri dönmek beklenenden daha uzun sürer. Aşırı açlık, yorgunluk ve bir kutup ayısı saldırısıyla mücadele eden ikili, sonunda vardıklarında gemilerini buzun içinde ezilmiş ve kampı terk edilmiş halde bulurlar.

Grönland… Dünyanın en büyük adası… Danimarka Krallığı’na bağlı özerk bir bölge… Adanın orta kesimleri buzlarla kaplı olduğu için oralarda insan yaşayamaz.

Filmi izleyenlerin merak ettiği soruların başında şu geliyor: Bu gerçek bir hikâye mi? Seyrettiğimiz macera gerçekten yaşanmış mı?

Evet, yaşanmış. Senaryo zaten Two against the Ice adındaki kitapta anlatılan hikayeden uyarlanmış. Bu kitabın yazarı gerçek Mikkelsen. Mikkelsen, Danimarkalı bir kutup kaşifi ve başından geçenleri romana aktarmış. 1971’de 90 yaşındayken ölmüş ve ölmeden önce yazdığı romanlardan birisi işte buydu.

Filmin çoğunluğu kutuplarda çekilmiş. Yeşil perde minimum düzeyde kullanılmış.

Exit mobile version