12.9 C
İstanbul
KategorilerKorkuTeksas Katliamı Serisi İncelemesi-2

Teksas Katliamı Serisi İncelemesi-2

Texas Chainsaw Massacre- Teksas Katliamı serisi incelemelerine devam ediyoruz. Yeni başlangıçlar ve hikayenin eksik parçaları bu yazıda.

Bu arada Teksas Katliamı serisinde bulunan filmler ve isimler şöyle:

  1. The Texas Chain Saw Massacre- Teksas Katliamı (1974, IMDb: 7,5)
  2. The Texas Chain Saw Massacre 2- Teksas Katliamı 2 (1986, IMDb: 5,6)
  3. Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III- Teksas’ta Vahşet (1990, IMDb: 5,1)
  4. The Return of the Texas Chainsaw Massacre- Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil (1994, IMDb: 3,3)
  5. The Texas Chainsaw Massacre- Teksas Katliamı (2003, IMDb: 6,2)
  6. The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006, IMDb: 6,2)
  7. Texas Chainsaw 3D- Teksas Katliamı (2013, IMDb: 4,8)
  8. Leatherface (2017, IMDb: 5,0)
  9. Texas Chainsaw Massacre- Teksas Katliamı (2022, IMDb: 5,1)

4. The Return of the Texas Chainsaw Massacre- Teksas Testere Katliamı: İleriki Nesil (1994, IMDb: 3,3)

Bu film Mayıs 1996’da geçiyor. Bu filmin neden çekildiğini, hangi kafayla böyle bir senaryo yazıldığını anlamak zor. Çok kötü bir senaryo… Berbat oyunculuklar… Rezilliğin bini bir para…  LeatherFace filmde arada bir görünüyor ama ne eski havası var ne de kendisi… Filmde kadın giysileri giyen ve makyaj yapan bir LeatherFace var.

Filmin başında bizi şok eden bir bilgi akışı var. Yine 18 Ağustos 1973’teki saldırıya atıf yapılıyor. Ancak bu kez aileden hiç kimsenin tutuklanmadığı bilgisi geçiliyor. Hâlbuki bir önceki filmde aileden birisinin idam edildiği söylenmişti. Bu durumda şöyle bir yorum yapabiliriz: Ya senaristler 2. ve 3. filmi yok sayarak 1. filmin kaldığı yerden devam ediyorlar ya da yeni senaristler önceki senaryoları umursamadan kafalarına göre takılıyorlar. Ama finali seyrettikten sonra bu giriş farklı bir anlama kazanıyor.

Filmde LeatherFace’in yeni erkek kardeşleriyle tanışıyoruz. Detayları geçiyorum. En sonra yamyam aile aslında bir tür hükümet deneyinde kullanılıyormuş ve orada getirdikleri insanlara gerçek korku neymiş göstermeleri isteniyormuş. Peki, ya öldürdükleri insanlar ne olacak? Bu evdekiler eğitim mi almış? Kendi kafalarına göre mi hareket ediyorlar? Soruları çoğaltmıyorum. Senaryonun de filmin de ciddiye alınacak bir tarafı yok.

Finalde ilginç bir şey oluyor. Orada bir an ilk filmdeki Sally’i görüyoruz. Bu sahnenin bir hayal olmadığını varsayarak şöyle söyleyebiliriz: Demek ki filmin başlarında duyduklarımız hükümet projesi gereği söylenen yalanlarmış. Sally’nin öldüğü söylenerek insanların bu olayların üzerine daha fazla gitmesi ve korkması engellenmek isteniyormuş. Peki, Sally bir tür deney için kullanılıyor olabilir mi? Olabilir ama bu sadece bir teori olarak kalır. Bu filmde bu konuda başka bir bilgi yok.

Şimdi izlememiş olmayı dilediğim bu filmi yok sayıyorum ve sonraki filme geçiyorum.

5. The Texas Chainsaw Massacre- Teksas Katliamı (2003, IMDb: 6,2)

Serinin en güzel filmlerinden birisindeyiz. Bu film 1974 yapımı Teksas Katliamı’nın yeniden çekimi. Olaylar 18 Ağustos 1973’te geçiyor. Orijinal senaryo üzerinde minik oynamalar yapılmış. Beş genç, Teksas’ın ormanlık alanlarından geçerken, kamyonetlerine yolda gördükleri bir kadını alıyorlar. Kadın hepiniz öleceksiniz diyerek araçta kendisini vuruyor. Gençler, bunun üzerine kasaba şerifine olayı rapor etmek için yardım aramaya başlıyorlar ve bu yardım arama çabaları onlar için sonun başlangıcı oluyor.

Film gerçekten çok güzel. LeatherFace’in o ürpertici ve acımasız yönü filme çok güzel yansıtılmış. LeatherFace’in görüldüğü sahneler olması gerektiği gibi ürpertici ve korkunç. Çekimler bir harika. Jessica Biel zaten filmi neredeyse tek başına alıp götürüyor. Onun erkek arkadaşını daha fazla acı çekmemesi için bıçakladığı sahne ya da en sonda şerifi araçla ezdiği sahne… Bunlar enfesti…

Seriyi izlemeye bu filmle bile başlayabilirsiniz.

6. The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006, IMDb: 6,2)

Bu film bizi başlangıca götürüyor ve olayları 2003 yapımı bir önceki filme bağlıyor. Önce 1939 yılına gidiyoruz ve LeatherFace’in kasabada bulunan mezbahadaki doğum anını görüyoruz. Doğum sırasında annesi kendisinden geçiyor ve doğan bu çocuk büyük olasılıkla mezbahanın müdürü tarafından ölmesi için çöpe atılıyor. Daha sonra onu çöpten bir önceki filmde şerif olarak seyrettiğimiz Charlie isimli adamın annesi alıyor. Eve götürüyor ve böylece LeatherFace o evin içinde büyüyor (Tommy’nin gerçek annesi yıllar sonra tekrar görünüyor ve eve misafir olarak geliyor. O da dengesiz birisi. Kendi çocuğunun Tommy olduğundan haberi var mı? Bu net değil).

LeatherFace’in adı Tommy. Evlatlık alındığı ailede altı kuşaktır Teksas’ta yaşayan Hewitt ailesi. Tommy’nin küçükken bile çirkin bir yüze sahip olduğu anlaşılıyor.

Temmuz 1969’da Tommy’nin çalıştığı mezbaha kapanıyor ama o orada çalışmaya devam etmek istiyor. Tommy’nin ilk cinayetini işte bu an gerçekleştiriyor. Mezbahanın müdürünü katlediyor.

Charlie daha sonra eve Tommy’i tutuklamaya gelen şerifi öldürüyor ve bu andan sonra kendisini şerif olarak tanıtıyor. Şerif Hoyt… Bu arada o da eski bir askermiş.

Filmin kurbanlarına gelirsek ikş tane genç erkek Vietman’a asker olarak gitmek üzereler. Onlara celp gelmiş. Yanlarında kız arkadaşları var. İşte bu sırada bir kaza geçiriyorlar ve onları şerif buluyor. Sonrasını söylemeye gerek yok sanırım. Onlar şerif ve ailesi için taze kırmızı et anlamına geliyor.

Film çok iyi. Aynen 2003 yapımı film gibi kaliteli ve bir slasher filminde olması gereken her şey var. Diğer taraftan güzel kız ve yakışıklı erkek klişeleri filmde sonuna kadar kullanılmış.

Sonuç olarak bu yapım LeatherFace için güzel bir başlangıç filmi olmuş. Onun ürpertici ve korkunç tarafını hissettiren sahneler harika. Film çok kanlı ve çok vahşi.

Texas Chainsaw serisi incelemesinin tamamına 25. Kare üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...

Merakla Beklenen Film Paranoya’nın Çekimleri Başladı

0
Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu...

Russell Crowe’ın Yeni Filmi Sleeping Dogs

0
Russell Crowe'ın başrolünde yer aldığı; suç, gerilim ve gizem etiketlerine sahip Sleeping Dogs, alzheimer hastası olan eski bir cinayet masası dedektifinin (Russell Crowe) bir...

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img