13.4 C
İstanbul
KategorilerDramOnly the Animals- Az Bilinen Bir Fransız Klasiği

Only the Animals- Az Bilinen Bir Fransız Klasiği

Bu yazıda sizi az bilenen Fransa ve Almanya yapımı bir filme götürmek istiyorum: Only the Animals– Sadece Hayvanlar (2019). Bu filmde Martin Scorsese’nin yaklaşımıyla söylersek; özel efektlerden, süper kahramanlardan, olağanüstü durumlardan uzaklaşacaksınız ve karşınızda yalın bir sinema gerçekliği kalacak.

Orijinal Adı: Seules les bêtes (Only the Animals)

Tür: Suç, drama, gizem

Yönetmen: Dominik Moll

Ülke: Fransa, Almanya

Gösterim Tarihi: 04 Aralık 2019

Oyuncular: Denis Ménochet, Laure Calamy, Damien Bonnard, Nadia Tereszkiewicz, Bastien Bouillon, Valeria Bruni Tedeschi

Süre: 01s 57dk

IMDB: 7,0

25. Kare puanı: 7,5

Filmin Konusu

Filmin hemen başlarında Fransa’da bulunan bir köy ya da kasaba tarzı küçük bir yerleşim yerinin yakınlarında bir kadın kayboluyor. Kadının aracı bir kar fırtınası sonrasında terk edilmiş halde bulunuyor. Ancak kadından hiçbir iz yoktur. Film bizi bu sırada zamansal akışı bozarak beş kişinin yaşamına götürüyor. Her birisinin taşıdığı sırlar var ve her birisinin hikâyesi inanılmaz bir şekilde bu kayıp kadının yaşamıyla kesişiyor. 

Birinci karakter Alice (1). Kocasıyla beraber bir çiftlikte yaşıyor. Alice ve kocası Michel (2) arasındaki evlilik formalite dönüşmüş. Aynı ortamlarda yaşıyorlar ama doğru dürüst konuşmuyorlar bile. Alice kocasını bir başka çiftlikte yaşayan Joseph (3) adındaki bir çiftçiyle aldatıyor.

Dördüncü karakter şehirde bir restoranda garson olarak çalışan Marion (4) ve son karakterse başka bir kıtada Fil Dişi Sahilleri’nde yaşayan Armand (5) adında bir genç.

Tüm bu karakterlerin yaşamı şaşırtıcı bir şekilde kesişiyor. Hikâye en başta karmaşık ve birbirinden alakasız gibi gelebilir; ama sonra her şey bir bir netleşmeye başlıyor. 

Bu film sizi Hollywood klişelerinden uzaklaştıracak ve bambaşka bir dünyanın içerisine çekecek. Oyunculuklar çok doğal, senaryosu zekice hazırlanmış ve kurgusu son derece sağlam. Finalde de herkese soğuk bir duş aldırmayı başarıyor.

Only the Animals sana yalnızlık kavramını, aşk ve seks arasındaki bağlantıyı ve ahlak anlayışını sorgulatacak. Film sona erdiğinde tüm bu kavramlar üzerine düşüneceğine emin olabilirsin.

Only the Animals film incelemesini 25. Kare Youtube kanalı üzerinden seyredebilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

İran Sinemasının Dünyaca Ünlü Filmleri Persiana TV’de

0
İran sinemasının dünyaca ünlü yönetmenlerinin unutulmaz filmleri, vizyona girmiş yeni filmler ve İran dizileri Türkçe alt yazılı olarak Persiana Tv’de izleyici ile bulaşacak. Türksat, Yahsat...

Kiralık Katil Filmi Knox Goes Away ve Konusu

0
Knox Goes Away, Batman (1989) rolüyle unutulmazlar arasına giren Michael Keaton'ın hem yazıp hem yönettiği bir gerilim, macera filmi. Oldukça yetenekli ve profesyonel bir...

Şeytan’la Bir Gece Geçirmek İster misiniz?

0
1970'lerde geçen Late Night with the Devil- Şeytanla Bir Gece, gece geç saatlere kadar yayınlanan bir talk şovda yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Talk şovun...

Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı- Orijin Hikayesi

0
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes- Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, serinin (sonradan yazılan) aynı isimli ön kitabına dayanıyor ve...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img