Sinema Sayfam

Dexter New Blood 9. Bölüm İncelemesi

dexter new blood-1

Dexter New Blood 9. bölüm yayınlandı. Bölüm çok heyecanlıydı. Adeta dikey gelişmeler yaşandı ve aklımızdaki pek çok sorunun yanıtını bulduk.

Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

Dexter Doğru Kararlar Aldı

Dexter, Harrison’a en başta; kodlarına uyan kişileri öldürdüğünü söylemek dışında yaptığı her şeyi anlattı. Ona katillerden, tecavüzcülerden, yırtıcılardan ve bunların hepsine adaletin ulaşmadığından bahsetti. Dexter’ın koduna göre bu canavarları bulmak için adalet sistemine göre güvenmek bir seçenek değil.

Debra, yani Dexter’ın vicdanı bir süre engel olsa da en sonunda Dexter, yakaladıklarına ne yaptığını yani onları öldürdüğünü Harrison’a söyledi.

Bu doğru bir karardı. Diğer seçeneklerin hiçbirisi Harrison için iyi sonlanamazdı. Hastaneye yatmak, terapi almak ya da hapse girmek… Karanlık yolcuyu başka insanların anlamasına imkan yok. Bu nedenle Dexter en doğru kararları verdi.

Kurt’un Ölümü

Dexter, Kurt’la olan hesabını da kapattı. Kurt da bir seri katil; ama çaresiz, yalnız ve hatta yaşı küçük kadınları avlamaya çalıştığı için sınıfsal olarak Dexter’ın altında bir yırtıcıydı. Dexter vahşi ve tehlikeli avların peşine düşüyor; Kurt’sa genç kızları tuzağa düşürerek onları avlıyordu.

Kurt’un evi yakma hamlesini ilk bakışta acemice bulabiliriz ama o bir Dexter değildi. Yapabileceği en öldürücü hamleyi yaparak işi bitirmek istedi ama beceremedi. Dexter ve Harrison o an evde olsaydı belki ikisinden birisi ölebilirdi. Kurt hızlı davrandı; ancak hamlesi boşa gitti.

Bu bölümün beni en çok şaşırtan gelişmesi Molly Park’ın ölmesiydi (Angela artık onunla konuşamayacak). Molly için üzüldüm doğrusu… Kurt gerçekten çok iyi çalışmış. Ancak otel odasındaki kasanın şifresini bilmediği için kasanın içinde bulunan fotoğraf makinesi vs. gibi eşyaları alamamıştı. Bu Kurt’un geride bıraktığı bir izdi. Ancak Angela’nın bu izi sürmesine bile gerek kalmayacak; çünkü Angela, Dexter’ın söylediği gibi Kurt ortada görünmeyince onun evini araştıracak ve sakladığı sırları ortaya dökecek. Orada Molly’nin cesedini bulduğu anda zaten her şey netleşecek.

Mesaj Kimdendi?

Bölümün sonundaki mesaj Kurt’tan geliyordu. Mektubun içerisindeki titanyum bunun ispatı. Görünen o ki bu mektubu ölmeden önce Angela’nın evine bırakmış. Kurt öldü ama yaptığı hamleler Dexter’ı sıkıştırmaya devam edecek gibi görünüyor.

Peki, bundan sonra ne olacak? Ben daha ilk bölümden itibaren aynı şeyi düşünüyorum. Angela Dexter’ın bir katil olduğunu anlayacak. Zaten bunu anlamaya o kadar yaklaştı ki… Bundan sonra onun tüm öğrendiklerini bir kenara atmasını bekleyemeyiz. Dexter’ın ketamin satın aldığını da öğrendi. İğle izini zaten keşfetmişti. Şimdi iyice emin oldu.

Ancak soru şu: Bunların hiçbirisi bir polis için birincil derecede kanıt olamaz. Angela kanunları ezip geçecek birisi değil. Dexter’ın evinde bir iğnenin içerisinde ketamin bulsa bile bir şey değişmez. Dexter’dan ürker, ondan soğur belki ama bunlardan yola çıkarak onu suçlayamaz.

Angela, Dexter’dan zaten şüpheleniyor tamam ama onun için önemli olan birincil derece bir kanıt bulabilmesi. Bunu yapana kadar asla harekete geçmez, geçemez. Böyle bir kanıt bulabilir mi? Umarım bulamaz.

Harrison Hakkında

Dizi finaline geliyoruz. Son bölüm tam bir hafta sonra 9 Ocak’ta yayınlanacak. Umarım Dexter ölmez. Dexter’ın ölmesi için bir neden kalmadı gibi… Geriye sadece Angela kaldı. Angela ne kadar ileri gidebilir? Bunu göreceğiz.

Dizi 9. bölüm itibariyle Harrison’ı geleceğin Dexter’ı haline getirdi bile… Harrison’un yakalanacağını ya da öleceğini düşünmüyorum. Harrison yeni bir dizi için yatırımdı. Babasının yanına geldi ve kendisini buldu. Karanlık yolcusunu keşfetti. Dexter’ı, Kurt’u doğrarken seyretti. Daha ne olsun? Resmen sağlam bir eğitim aldı. Birkaç sene sonra Dexter gibi efsane bir dizi başlayabilir.

Dexter’a ne olduğunu umarım o dizide öğreniriz. Aynen Hannah McKay örneğinde olduğu gibi. Dexter New Blood’da Dexter’ın ölümünü (hele hele Angela’nın elinden) asla seyretmek istemiyorum.

Not: Bu arada “palyaço” kısmı çok güzeldi. Miami günlerine tekrar yaşamak harikaydı.

Exit mobile version