Sinema Sayfam

A House on the Bayou (2021)- Her Ev Güvenli Değildir

A House on the Bayou-poster

A House on the Bayou (2021, IMDb: 5,4); gizem, gerilim ve korku etiketlerine sahip bir film. İlişkilerinde sorun yaşayan bir çift, yanlarına kızlarını da alarak Louisiana’da bulunan gözlerden uzak bir orman bölgesinde tatil yapmaya gidiyor. Ancak gittikleri bölgede onları beklenmedik misafirler ve sürprizler karşılayacaktır.

Filmin başrolünde ünlü Westworld dizisinden de hatırlayacağımız Angela Sarafyan yer alıyor.

İzlenimlerim

İlk olarak filmi büyük beklentilerle izlemenizi önermiyorum. Tabii ki bu film kötü anlamına gelmiyor. Filmi doğru beklentilerle seyretmeye başlamak en güzeli.

İkinci olarak filmin senaryosu şaşırtıcı ve bol sürprizli. Finale gelindiğinde dikkatli izleyiciler bile birkaç kez ters köşe olabilir. Karı koca arasında yaşanan gerilimde taraf tutmaya çalışıyorsunuz doğal olarak. Sonra tuttuğunuz tarafı değiştirme ihtiyacı hissedebiliyorsunuz… Bunlar güzel zihinsel oyunlar…

Filmin en büyük eksisi tüm yaşananları net bir çizgiye oturtmakta zorlanması. Tamam bazı çözümler illa ki veriyor ama son noktayı koymadan, çok net soruların cevabını bile bize bıraktıktan sonra bitiyor. Bunu sevmiyorum. Tamam bazı filmlere bu yakışabilir ama böylesi senaryolarda biz seyirciler olarak net cevaplar isteriz. Gördüklerimizin ve yaşananların anlamını tam olarak kavrayamamak bizi rahatsız eder. Filmin en büyük eksiği bu. Final sonrasında bile onlarca soru sorulabilecek bir durum yaşanıyor…

A House on the Bayou, bence tek seyredimlik, çok da ciddiye alınmayacak bir yapım. İzlerseniz çok pişman olmazsınız; tabii ki beklentinizi yüksek tutmayın önerimi ciddiye alırsanız.

Exit mobile version