Sinema Sayfam

Danimarka Yapımı Elfler Dizisi Nasıldı?

Nisser- Elfler dizisi-netflix

Netflix’te yayınlanan Danimarka yapımı ilginç bir dizideyiz: Nisser- Elfler (2021- ). Dizide Christmas tatillerini gözlerden uzak, sakin bir adada kiraladıkları bir evde geçirmek isteyen dört kişilik bir aileyi seyrediyoruz.  Onların çocukları, orman yolundan geçerken araçlarıyla bir şeye çarptıklarını fark ederler. Ancak araçtan indikleri zaman ortada canlı ya da cansız hiçbir şey göremezler. Aslında onlar araçla, ormanda yaşayan bir elfe çarpmışlardır. Ailenin küçük kızı daha sonra çarptıkları minik elfi gizlice eve getirince farkında olmadan adada elfler ve insanlar arasında var olan dengenin bozulmasına neden olacaktır.

Nisser- Elfler (2021- ) dizisinin konusu oldukça ilgi çekici ve güzel. Muhteşem bir ada doğasını seyretmek insana ayrı bir huzur veriyor. Oyunculuklar ortalama, belki Josefine isimli küçük kız beklenenden biraz daha üst düzeyde bir performans sergiliyor.

Minik bir spoiler vererek bir değerlendirme yapayım. Dizinin en büyük eksisi bana göre, gizemli olması gereken elfleri vahşi orman hayvanlarına çevirmiş olması. Dizi burada benim gözümde inanılmaz puan kaybetti. Ben elfleri ormanda kendi bölgelerinde kendi medeniyetlerini kurmuş bir halde görmeyi umuyordum. Çünkü elfler İskandinav, Anglo Sakson ve Cermen kültürlerinde çok popüler bir halk inanışı figürüdür. Onlar da aynen insanlar gibi bazen çok iyi kalpli, bazen şifa dağıtıcı, bazen de kötü niyetli olabiliyorlar.

Dizideki elfler konuşmaktan acizler. Ormana gelenlere saldıran, ormanda dikenli tellerin ardına hapsedilmiş bir grup vahşi olarak resmedilmiş. Bu beni fazlasıyla rahatsız etti. Elflerin böyle sunulması tabii ki yapımcıların bir tercihi ve buna saygı duyuyorum; ama ben bu elfleri beğenmedim. Elf adı sadece dikkat çekmek için kullanılmış. Orada yayıldığı söylenen kimyasalların hayvanları vahşileştirdiği bir konu böyle bir diziye çok daha uygun olurdu.

Karakterlerin hikayeleri çok yetersiz… Senaryo pek çok noktada tatmin edici olmaktan uzak. Bu iki noktayı açmam için spoiler vermem gerekeceği için detay vermeden geçiyorum.

Dizinin en büyük avantajlarından bir tanesi bölümlerinin kısa olması. Bir diğeri dizinin çekildiği harika ortam ve son olarak dizinin adında ve posterlerinde elflerin kullanılması.

Ben diziyi seyrederken eğlendim. Sonuç olarak beklentinizi yükseltmeden, düşük bütçeli bir fantastik yapım seyretmek için ekran başına geçebilirsiniz. Final bize dizinin onay çıkarsa eğer devam edeceğini gösteriyor.

Nisser- Elfler (2021- ) dizisini eğlenmek ve ilginç bir Danimarka yapımı izlemek için seyredebilirsiniz; daha fazlası için değil.

Exit mobile version