Sinema Sayfam

Dexter: New Blood 1. sezon 2. Bölüm İncelemesi

Dexter New Blood 1. sezon

Yaklaşık sekiz yıl sonra tekrar Dexter hakkında konuşmak… Harika bir duygu… Dexter: New Blood 1. sezon 2. bölüm yayınlandı… Bölümde neler yaşandı? Bir göz atalım mı?

Bu bölümde hepimizin merak ettiği bir karakterin akıbetini öğrenmiş olduk. Hannah… Tam iki yıl önce kanserden ölmüş. Hannah, en son Harrison’u yanına alarak Arjantin’e gitmişti… Dexter onun ölüm haberini almamış, yani bunca zaman hiçbir şekilde onu arayıp sormamış. Hannah’ın ölüm haberi üzücüycü.

Harrison’un yalnız yaşadıktan sonra kötü alışkanlıklar edindiği bir gerçek. Bir süre uyuşturucu kullandığını öğrendik, kilitli bir kapıyı zorlanmadan ustalıkla açabildi, yeni arkadaşları çantasını karıştırırken onları görünce inanılmaz bir soğukkanlılıkla hareket etti. Babasının çocuğu… Dexter’ın yanında en azından bir süre kalmaya karar verdi. Okula yazılacak… Şu an için karanlık yönleri olmayan normal bir çocuğa benziyor.

Tabii Dexter’ın oğlunun da hayatını mahvetme korkusu doğal olarak çok güçlü ve onu içinden atamıyor. Sadece bastırıyor ve elinden geleni yapacağını söylüyor. Dexter’ın geçen bölüm doğradığı Matt’ın babası Kurt Caldwell’ın bölüm sonunda Harrison’la tanışması acaba gelecek bölümler için bir ipucu muydu? Olay oraya döner mi? “Oğlumu aldın, oğlunu alacağım!” Göreceğiz…

Angela en başlarda Dexter’ın attığı yemleri diğer polislerin aksine hemen yutmadı. Dikkatli bir polis ve işleri kitabına göre yapmayı seviyor. Bu Dexter’ın da hemen dikkatini çekti: “Kız arkadaşım iyi bir polis olmak zorunda mıydı?” Bu şaşırtıcı değil; çünkü Angela’nın Dexter’ın kim olduğunu öğrendikten sonra alacağı kararları izlemek çok heyecanlı olacak. Beyaz geyiğin başındaki yerlinin ona ne söylediğine dikkat (Bunu farklı bir amaçla söyledi ama bizim için önemli bir cümleydi): “Eninde sonunda bir seçim yapmak zorunda kalacaksın.”

Angela ve Dexter’ın yakınlaşması, Angela’nın son derece anlayışlı birisi olması bize maalesef melek Rita Bennett’ı hatırlatıyor. O da inanılmaz derece anlayışlı birisiydi. Angela ve Dexter duygusal anlamda ne kadar çok yakınlaşırsa ilerde yaşanacak şok o kadar büyük olur. Senaryo bizi buna hazırlıyor.

Geçen bölüm kasabadan geçip gideceğini söyleyen genç kız otel odasında sıkışıp kaldı. Onu seyreden kişi petrol kralı Edward mıydı? Ben onun olduğunu düşünmüyorum. Kızı gözleyen kişinin sadece gözlerinin gösterilmesi bu konuda bir sürpriz yaşayacağımızı söylüyor. Aklımı karıştıran tek nokta adamın baktığı ekranın daha sonra Edward’ın evinde de görmemiz (Angela’nın helikopter istemek için gittiği sahnede). Ancak burada çok önemli bir detay saklıydı.

Edward helikopter pilotunun eski bir komando olduğunu ve bölgeyi iyi bildiğini söylüyor. İnanılmaz bir profil… Muhtemelen hiç görmediğimiz bu adam kayıp kişilerden sorumlu bir tür seri katil çıkacak… Meraktayız…

Exit mobile version