15.4 C
İstanbul
KategorilerAksiyonÖlmek İçin Zaman Yok Peki ya Veda İçin?

Ölmek İçin Zaman Yok Peki ya Veda İçin?

No Time to Die-Ölmek İçin Zaman Yok (2021), şu ana kadar çekilmiş en uzun Bond filmi. Pandemi nedeniyle gösterimi sürekli ertelenen film nihayet gösterimde. Amerikalı yönetmen Cary Joji Fukunaga’nın yönettiği filmde Oscar’lı oyuncu Rami Malek de rol alıyor.

Film Bond’un aktif hizmetten ayrıldığı ve Jamaika’da sakin ve huzurlu bir hayata sürmeye başladığı zamanlarla açılış yapıyor. Ancak emeklilik günleri CIA’den eski arkadaşı Felix Leiter ortaya çıkarak ondan yardım isteyince bir anda altüst oluyor. Kaçırılmış bir bilim adamını kurtarma görevini üstlenen Bond, bir süre sonra olayın ucunun göründüğünden çok daha tehlikeli sulara, yeni nesil bir silaha uzandığını anlayacaktır.

Yazının bundan sonrasında birkaç minik spoiler yer alıyor.

Genel İzlenimlerim

Ölmek İçin Zaman Yok her şeyden önce güzel bir veda filmi… Bond; yepyeni dokunuşlarla, birkaç alternatif Bond filmine konu çıkabilecek malzemelerle veda etmiş. Hiç şüphesiz ki bunların en önemlisi sarışın Bond mu olurdan sonra gelen kadın Bond mu olur sorusuna yaptığı dokunuştu. Olay sanki oraya doğru kayacak gibi. Ana de Armas’ın canlandırdığı ve Küba’da kısa bir süre için seyrettiğimiz karakter 007 unvanı taşımasa da adı konulmamış yeni Bond gibiydi (Oyuncunun kendisi de Kübalı bu arada). Bunun dışında teşkilattaki yeni 007’nin bir kadın olması da hayli ilginç bir seçimdi. Nomi’nin aynı zamanda siyahi bir oyuncu olması, James’le arasında geçen diyaloglar ve özellikle ırkçılığa vurgu yapılan çok net bir sahne (Rus doktor sahnesi), bence gelecek Bond filmleri için önemli ipuçları barındırıyor.

Geleceğin kadın Bond’una yapılmış başka dokunuşlar da var ama spoiler olacağı için yazmıyorum. Seyredenler zaten bunları fark etmiştir diye düşünüyorum.

Romantizmden ve durgunluktan aksiyona geçişler ve heyecanın bir anda ivme yaptığı sahneler çok iyiydi. Filmin aksiyon sahneleri böylesine uzun bir film için azdı; ancak özenle işlenmiş oyun karelerini andıran yürekleri ağza getiren bazı sahneler izlemeye değerdi.

Rami Malek’in karakteri bence No Time to Die için yeterli bir kötü adam olamamış. Zaten bizzat ortaya çıkana kadar kendisinin varlığı hissedilmiyor. Hikâyesi çok zayıf kalıyor ve altı doldurulamıyor. Ortaya çıktıktan sonra da yeterince karizma olduğunu söylemek zor. Rami Malek bence Bond filmine hafif kaçmış ve doğru seçim olmamış. Finalin bu kadar zayıf olmasında bu yanlış oyuncu seçiminin de etkisi vardı (…).

Sonuç Olarak

Ölmek İçin Zaman Yok’ta Skyfall ve Casino Royale seviyesinde bir aksiyon yok. Ancak aksiyon sahnelerinin bir kısmı için az ama öz diyebiliriz. Çok güzel ve çok uğraşılmış, seyir zevki yüksek sahneler vardı. Filmin kötü adamı ya da adamları (fırlayan gözü de sayarsak) net olarak yetersizdi ve hikayeleri iyi işlenmemişti. Bazı soru işaretleri gelecek filme bırakılmış gibiydi.

Şu an için elimizdeki son Bond filmi olan Ölmek İçin Zaman Yok eksileriyle de olsa izlenmeye değer ve duygusal yönü önceki filmlere göre bir adım öne çıkarılmış bir yapım. Daha iyi olabilir miydi? Şüphesiz ki evet. Özellikle final sahnesi (kötü adamla olan sahne)…

Ölmek İçin Zaman Yok sonuç olarak göze batan eksi yönlerine rağmen 007 mirasının nasıl devam edeceğine yönelik önemli ipuçları barındıran bir film olmuş.

Son Eklenenler

En Popüler

Netflix’in Monster Filmi | Konusu ve Detaylar

0
Rako Prijanto'nun yönettiği, Endonezya yapımı korku ve gerilim filmi Monster, bir "canavar" tarafından kaçırılan Alana ve Rabin isimli iki çocuğun hikayesini aktarıyor. Alana ve...

Gizem Filmi The Fare Final Anlatımı

0
The Fare, D.C. Hamilton tarafından yönetilen 2018 yapımı psikolojik gizem filmi. Hikayemizin kahramanı bir tür zamansal döngüye hapsolmuş bir taksi şoförü. Harris adındaki bu...

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık | Ceasar’ın Anısına

0
Wes Ball'ın yönettiği; aksiyon, bilimkurgu ve macera etiketlerine sahip Kingdom of the Planet of the Apes- Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık yeni bir üçlemenin ilk...

Challengers | Böyle Olur Zendaya’nın Rekabet’i

0
Luca Guadagnino'nun yönettiği romantik ve spor etiketlerine sahip Challengers'da Zendaya, gençlik yıllarından itibaren tanıdığı tenisçi arkadaşları Art (Mike Faist) ve Patrick (Josh O'Connor) ile...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

spot_imgspot_img