13.2 C
İstanbul
KategorilerÖnerilerSürpriz Sonlu Filmler - Ters Köşe Böyle Olur

Sürpriz Sonlu Filmler – Ters Köşe Böyle Olur

Finaliyle seni ters köşe yapabilecek tam 8 kaliteli film önerisi geliyor. Listedeki filmlerin tamamını 25. Kare kanalının takipçilerinin mutlaka seyretmesi gerektiğini düşünüyorum.

1. Knives Out – Bıçaklar Çekildi (2019)

Knives Out (2019), zaten senaryo itibariyle izleyicileri ters köşe yapmaya odaklanmış bir film. Polisiye roman yazarı 85 yaşındaki bir adam evinde ölü bulunuyor. Bu ölüm bir cinayet miydi? Zeki bir dedektif bu olayı araştırmak üzere malikâneye geliyor. Tüm aile bireyleri ve evde yaşayanlar şüpheli durumdadır.

Mükemmel oyuncular, mükemmel oyunculuk ve eğlenceli bir film. İzlemediyseniz kaçırmayın.

2. The Perfection (2018)

The Perfection (2018) sadece finaliyle değil finale kadar da izleyicileri birkaç kez sağlam ters köşe yapabilen bir film. Ben beğenerek seyretmiştim. Allison Williams’ın oyunculuğunu her zaman çok beğeniyorum.

Charlotte küçüklüğünden beri inanılmaz bir müzik yeteneğine sahip birisi… Ancak annesi hastalanınca müzik okulunu bırakmak zorunda kalıyor. Tam 10 yıl annesine bakmak zorunda kalan Charlotte’nin yolu tekrar eski müzik okuluna düşüyor. Bu sırada müzik okulunun şu an için en yetenekli öğrencisi olan Lizzie ile tanışıyor.

The Perfection, seyrettikten sonra asla pişman olmayacağınız filmlerden…

3. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (2020)

25. Kare üzerinde bu filmin tam 19 dakikalık bir inceleme videosu yer alıyor. İnceleme videolarımın uzunluğu her zaman filmin kalitesi ve o filmi ne kadar beğendiğimle doğru orantılıdır.

Bu filmin çok sade bir konusu var. Genç bir kadın yeni erkek arkadaşının ailesiyle tanışmak için onların yaşadığı çiftliğe gidiyor. Film baştan sona kadar bitmek bilmeyen diyaloglarla örülü. Eğer aksiyon ve heyecan arıyorsanız bu film doğru adres değil. Ancak gizem, bilinmezlik, metafor ağırlıklı ve bunlarla birlikte hafif dozda gerilim ve romantizm barındıran yapımlarını seviyorsanız bu filmi kaçırmayın.

Filmin sadece sonu değil tamamı sürprizler barındırıyor. Finali seyrettikten sonra tüm filmi baştan bir daha düşünmek zorundasınız.

4. Hereditary -Ayin (2018)

Sürpriz son deyince bu listeye Hereditary’i almamak olmazdı. Ayin, 25. Kare üzerinde 18 dakikalık bir inceleme videosu olan bir korku, gerilim yapımı.

İnceleme videosuna “Hereditary son yılların en başarılı korku-gelirim filmlerinden…” diye başlamıştım ve bu film bu övgüyü sonuna kadar hak ediyor.

Filmde akıl hastası annesi vefat ettikten sonra kocası ve çocuklarıyla annesinin yasını tutan bir kadını seyrediyoruz. Filmin konusu hakkında bu kadar bilgi vereyim. Korku, gerilim ve tabii ki sürpriz son seviyorsanız mutlaka seyredin diyorum.

5. I Am Mother (2019)

I Am Mother (2019) 25. Kare üzerinde detaylı bir incelemesini yaptığım bir başka film. Avustralya yapımı film hem bilimkurgu sevenlere, hem gizem severlere hem de sürpriz son isteyenlere hitap ediyor. Yeryüzünde yaşayan insan nesli tükenmiştir. Genç bir kız, son derece modern bir araştırma merkezi ya da tesiste yapay zekası son derece gelişmiş bir robot tarafından eğitilmektedir. Her şey yolunda giderken bir gün tesislerin kapısına bir insan gelir ve tüm gerçekler yeniden yapılanmaya başlar.

Güzel film… Kaçırmayın diyorum.

6. Ölümcül Oyun (2014)

Avusturya yapımı bu filmin finali farklı okumalara açık. Bu, parçaları birleştirerek bir sonuca varmanız gereken filmlerden birisi. Ben finali nasıl okuduğumu bu web sitesi üzerinde paylaştığım bir yazıda paylaşmıştım.

Peki, nedir bu filmin konusu? Filmde bir yüz değişimi ameliyatından sonra yüzünde sargılar bulunan bir anneyi ve onunla aynı evde yaşayan ikiz çocukları seyrediyoruz. Çocuklar annelerinde bazı tuhaflıklar olduğunu düşünmek ve onu tanımakta zorlanmaktadırlar.

Gizem severler ve sürpriz son isteyenlerin izlemesi gereken bir film.

7. Forgotten (2017)

Bir Güney Kore filmindeyiz. Güney Kore sinemasının hangi filmi sürpriz sonlu değil ki? Filmin adı Türkçede Unutulmuş anlamına geliyor. Filmde anne ve baba ayrıca iki çocuktan oluşan bir aileyi seyrediyoruz. Bu ailenin filmin hemen başında yeni bir eve taşındığı görülüyor. Aile buraya taşındıktan bir süre sonra iki çocuktan birisi bir gece vakti kaçırılıyor. Polisin gayretleri ve ailenin çabaları sonuç vermiyor. Çocuk bulunamıyor. Kaçırılan bu çocuk 19 gün sonra birdenbire geri dönüyor. Ancak ne kendisini kaçıranları hatırlamaktadır ne de nerede bulunduğunu…

Finalde her şey net olarak anlaşılıyor ama finalin kendisi zaten izleyicileri ters köşe yapmayı başarabiliyor.

8. Kurt Kapıda (2013)

Son olarak sizi bir Brezilya filmine götürmek istiyorum. Finali de senaryosu da oyuncukları da etkili ve güzel bir film. Size bir anne ve babasının çocuklarıyla alakalı en büyük korkularından birisi nedir, diye sorsam ne cevap verirsiniz? Hiç şüphesiz ki çocuklarının kaçırılması yanıtı öne çıkacaktır. İşte bu filmde bir çift başlarına gelebilecek en korkunç olaylardan birisiyle yüzleşiyor. Çocukları birdenbire gizemli bir şekilde ortadan kayboluyor. Sonrasıyla ucu yalanlara, aşklara ve karanlıklara çıkan bir yol…

İzleyin, pişman olmazsınız. Sonu da gayet güzel ve şaşırtıcı…

Son Eklenenler

En Popüler

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...

İki Usta Oyuncuyu Birleştiren Film Damaged

0
Terry McDonough tarafından yönetilen, 2024 yapımı bir aksiyon, gerilim filmi olan Damaged (2024); Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel'i buluşturuyor. Film, Chicago'da görev yapan dedektif Dan Lawson ve İskoçya’da...

Amazon’un Post-Apocalyptic Dizisi Fallout İyi Başladı

0
Şiddet, mutasyonlar sonucu oluşmuş canavarlar, karizmatik robot askerler, zombi benzeri yaratıklara dönüşmüş insan Ghoul'larla vs ile dolu Fallout dizisi aynı isimli PC oyununa dayanan...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img