Sinema Sayfam

Sürpriz Sonlu Filmler – Bu Filmleri Listene Eklemelisin

Identity-kimlik-film

Sürpriz son finalde senaryonun seni ters köşeye yatırması anlamına geliyor. Örneğin katil bu diyorsun… Dava kapanıyor, her şey sona eriyor ama son anda yaşanılan bir bükülme, bir kırılma, bir sürpriz her şeyi değiştiriyor.

Bu tarz filmleri seviyor musun? Cevabın evetse şu listedeki filmleri kaçırma…

1. Primal Fear- İlk Korku (1996)

Az bilinen bir filmle başlamak istedim. Bu filmin detaylı incelemesini 25. Kare üzerinde bulabilirsiniz. Edward Norton’ın adı bu filmle duyulmaya başlamıştı.

Kekeleyerek konuşan, hatta utangaç bir genç olan Aaron başpiskopos cinayeti nedeniyle tutuklanmıştır. Aleyhinde güçlü kanıtlar vardır. Martin isimli avukat medyatik bir dava olduğu için gencin savunmasını ücretsiz olarak üzerine alır.

Unutulmaz finaliyle herkese sağlam bir şok yaşatan bir film…

2. Identity- Kimlik (2003)

Çok kötü bir fırtına tam on tane yabancının Nevada’da bulunan ıssız bir otelde mahsur kalmasına neden olur. Ancak fark yaş ve cinsiyetlerdeki bu insanlar birer birer ölmeye başlar. Görünen o ki içlerinde bir katil vardır.

Kimlik en şaşırtıcı ters köşe filmlerden bir tanesi. Beğenerek seyredeceksiniz.

3. Oldboy- İhtiyar Delikanlı (2003)

Güney Kore sinemasının unutulmaz filmlerinden bir tanesi. Sıradan bir günde görünüşe göre hiçbir neden olmadan kaçırılan bir adam… Tam on beş yıl boyunca bir yerde hapsediliyor. Daha sonra serbest bırakılıyor. Onu kim ya da kimler neden kaçırmıştır? Neden on beş yıl sonra serbest bırakılmıştır?

O tüm bunları çözecek çözmesine ama sen bu filmin finalini uzun süre unutamayacaksın. Bu listedeki en etkili ters köşelerden bir tanesi… Eğer hala bu filmi izlemediysen film hakkında hiçbir şey okuma, hatta fragmana bile bakma. Hemen seyretmeye başla ama önce zihnini neyle karşılaşacağını bilmediğin o unutulmaz finale hazırla…

4. Hannibal (2001)

Anthony Hopkins’e yapışan ve yakışan onunla adeta özdeşleşen unutulmaz karakter Hannibal Lecter. Serinin tamamı bir efsane… İzlemekten en çok keyif aldığım filmlerden birisi… Dizisini de soluksuz seyrettim.

Hikayenin neresinden başlayacağınız bana göre çok önemli değil. Bu seriyi seyretmeye Kuzuların Sessizliği ile de başlayabilirsiniz… Onun da sonu ters köşe… Ancak serinin bu filminin finali benim için ayrıdır… Hannibal’ın kişiliğini ve karakterini ortaya döken enfes bir kapanışı var…

5. Saw- Testere (2004)

Ben açıkçası Saw serisi bir yerden sonra izlemeyi de saymayı da bıraktım. Uzadıkça, insan aklıyla alay eden sulara yelken açan bir seri haline geldi. Ancak eğer henüz seyretmediyseniz serinin ilk filmini kaçırmayın. Zaten efsaneyi başlayan film bu…

İki yabancı oraya nasıl geldikleri hatırlamadan gözlerini bir odada açar. Kısa bir süre sonra kötü şöhretli bir seri katilin kurguladığı bir oyunda olduklarını fark ederler.

Mükemmel bir başlangıç, etkileyici bir kurgu ve tüylerinizi diken diken eden unutulmaz bir final… Testere 1 kaçmaz…

6. The Others- Diğerleri (2001)

Ters köşe film listesine The Others’ı almamak olmaz. Nicole Kidman’ın harika oyunculuğu çok güzel bir senaryoya ayrı bir hava katıyor. Grace adında bir kadın İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru iki çocuğuyla beraber bir malikanede kocasının savaştan döneceği günü beklemektedir. Çocukların güneş ışığına karşı bir tür alerjileri vardır ve hizmetçilerin de bulunduğu bu nedenle evde katı kurallar geçerlidir.

Ne bu filmi ne de finalini unutamayacaksın.

7. Secret Window- Gizli Pencere (2004)

Stephen King eserlerinden bir tanesindeyiz. Başrolde Johnny Depp yer alıyor. Filmde uzun yıllar evli kaldığı eşiyle sorunlu bir ayrılma süreci yaşayan bir yazarı seyrediyoruz. Gözlerden uzak bir kulübeye gelen yazarın kapısına bir gün kendi hikayesini çaldığını söyleyen bir adam dikiliyor. İşin tuhaf yanı adam bunu kanıtlayabileceğini söyler.

Gizli Pencere hem gizem severlere hem de sürpriz son isteyenlere hitap ediyor.

8. Horse Girl (2020)

Bu filmin incelemesini de 25. Kare üzerinde bulabilirsiniz. Farklı ve gizem dolu bir film. Kendi halinde denebilecek bir hayat süren Sarah’nın atlara düşkünlüğü vardır. Pek arkadaşı bulunmayan bu kadın aynı zamanda garip rüyalar da görmektedir.

Bu filmin sonu gerçekten ters köşe yapıcı… Finali gördükten sonra ne yaşandığını anlamanız için filmi bir daha düşünmeniz gerekecek… Bu noktada hazırlamış olduğum video işinize yarayacak…

İyi seyirler…

Exit mobile version