Sinema Sayfam

Efsane Geri Döndü: Dexter New Blood

dexter-new-blood-3

Dexter fanları için kesinlikle harika haber… Aradan geçen yaklaşık sekiz yılın ardından Dexter geri döndü: Dexter– New Blood. Dexter’ı tekrar görmek gerçekten heyecan vericiydi.

Bu yazıda Dexter- New Blood üzerine konuşmak istiyorum. Yazıda tabii ki önceki sezonlar da dahil olmak üzere spoiler yer alıyor.

Hikaye 10 yıl sonrasından devam ediyor

Tam on yıl… Hiç kimseyi öldürmeden geçen on yıl… Dexter, 8. sezon finalinin sonunda Debra’yı karanlık sulara bırakmış ve izini kaybettirerek Miami’den ayrılmıştı.

Dexter yeni bir kimlikle küçük ve soğuk bir New York kasabasında yaşıyor. Dexter’in yeni adı Jim Lindsay. Birinci bölüm Dexter’ın bu yeni kimliğini zihninde parçalayarak tekrar Dexter’a dönüşümünü anlatıyor ki ihtiyacımız olan şey zaten buydu.

Angela adında bir polis memuruyla çıkan ve birkaç yıldır av malzemeleri satan bir dükkânda çalışan Jim bize heyecan vermekten uzak bir karakter. Dexter kuralları gereği herkes gibi görünmeye çalışıyor. On yıl temiz kalmak onun gibi birisi için zor ama zoru başarmış…

Bu kez Harry Morgan’ın hayaleti yerini Debra’nınkine bırakmış… Debra… Mükemmel bir karakterdi… Yeri doldurulamaz…

Dexter, bu küçük kasabada birisinin onu izlediğini fark ediyor. Bu kişi en son küçük bir çocukken bıraktığımız Harrison Morgen çıkıyor. Onun Dexter’ı nasıl bulduğunu merak ediyorum. Gelecek bölümlerde bu açıklanacaktır.

Dexter… Sevdiği herkesin hayatını altüst eden Dexter ona kapıyı gösteriyor ve Dexter olduğunu inkar ediyor… Ancak, kasabanın şımarık çocuğu Matt, istemeden de olsa Jim’in Dexter’a dönüşümünü hızlandırıyor. Dexter, tekrar kanla buluşuyor.

Onun kan örneği almasına sinir olmuştum; zira onu Debra’ya yakalatan şey buydu. Ama Dexter sanki beni duyarcasına gelişen bir canavar olduğunu söyleyerek artık kan örneği almayacağını söylüyor.

Bölüm sonunda Dexter yine özüne dönüyor. Başka türlü olamazdı zaten.

Genel İzlenimlerim

Bu 10 bölümlük mini bir dizi olacak. Ben açıkçası ilk bölümde daha fazla hareket bekliyordum. Ama sorun yok. Saflar netleşiyor. Matt’in babam diye bahsettiği kişi muhtemelen ilk bölümde yer almayan Kurt Caldwell çıkacak (ID sorgulamasında Matt’in soyadı Caldwell olarak geçiyor.). Polis memuru Angela’nın kızı Audrey’e bakışları onun içindeki caniyi ortaya çıkarıyordu zaten…

Dexter umuyorum ki önceki sezonların üzerine yatmaz. Dizinin sağlam olabilmesi için sağlam kötüler gerekiyor. Kötü taraf az çok belli ama bu yetersiz. İlk bölümdeki kayıp ilanları ve daha önce yayınlanan fragmanlardan kasabada Dexter’ın bile fark etmediği bir seri katil olduğu anlaşılıyor.

Benim merak ettiğim şey Dexter’ın polis sevgilisi onun kimliğini öğrenince nasıl bir karar verecek? Onun bölümler ilerledikçe Dexter’ı adım adım tanımaya başlayacağı şimdiden anlaşılıyor. Heyecanlı olacak…

Dexter’ın oğlu muhtemelen Dexter’in kimliğinin açığa çıkmasına neden olabilir diye düşünüyorum. Onun da bir seri katil ruhu taşıyıp taşımadığını merak ediyorum ama çocukta seri katil tipi ve karakteri yok gibi. Rita’ya çekmiş. Eğer Dexter bu mini dizi sonunda ölecekse ki ben öyle olacağını düşünüyorum, oğluna yatırım yapmak akıllıca olacaktır. Dexter onu eğiteceğini söylemişti… Harrison’ın olayı bence bu olabilir. Ancak gizemli seri katilin onu kaçırma ya da öldürme olasılığı da var. Bu olasılık bile diziyi daha heyecanlı hale getirmeye yetiyor. Umarım böyle olur.

Dexter’ın dinlemeye doyamadığımız iç sesini (dark passenger) sadece Debra varken duyuluyordu. Ama bölüm sonunda gördüğümüz üzere o tekrar Dexter’a dönüştükten sonra iç sesi daha çok duyacağımıza eminim.

Dexter’a olan özlemimizden ötürü eleştiri ilk bölüme çok fazla eleştiri getirmiyorum. Ama bu mini bir dizi ve olayların daha hızlı ve heyecanlı akması gerekiyor. Dexter’ı Dexter yapan dizideki inanılmaz güçlü karakterlerdi. Debra’nın yokluğu bir nebze halledilecek gibi ama eğlenceli bir aksana sahip Angel, sapık Vince, hak etmediği bir son yaşayan Maria, Debra’nın peşinde dört dönen Quinn, ölümüyle adeta içimizi parçalayan, melek Rita… Hepsi çok iyiydi.

Evet, şimdilik üç nokta koyalım ve sonraki bölümü bekleyelim.

Dexter New Blood incelemesi 25. Kare‘de.

Exit mobile version