15 C
İstanbul
KategorilerFantastikLoki 3. Bölüm İncelemesi (Full spoiler)

Loki 3. Bölüm İncelemesi (Full spoiler)

2. bölümde Loki’nin Lady Loki ile zaman varyantı elemanlarından kaçtığını gördük. Loki 3. bölümde, iki Loki varyantı, yaklaşan başka bir kıyamet karşısında bir araya geliyor. Bu bölümde karakterler hakkında oldukça önemli bilgileri bizzat onlardan öğreniyoruz.

Bu bölümde Loki ve Lady Loki bir tür kader birliği yaptılar ve hayatta kalmak için mücadele verdiler. Transfer oldukları gezegenin parçalanması için 12 saat gibi bir süre vardı. Bu sırada ikilinin konuşmalarını dinleme şansı yakaladık. Loki’nin biseksüelliği de dahil olmak üzere karakterler hakkında daha önce bilinmeyen birçok ayrıntı ortaya çıktı.

Loki’nin cinsel tercihi ortaya çıktı

Loki ve Sylvie, tren vagonunda bir şeyler içmek için oturdukları sırada konu aşka geldi ve bu konuşmada Loki’nin hem erkeklere hem de kadınlara ilgi duyduğu kesinleşti.

Sylvie, bu konuşmada Loki’ye şöyle sordu: “Peki ya sen? Sen bir prenssin, muhtemel prensesler olmalısın – ya da belki başka bir prens?” Bu soru aslında onun Loki’nin bu yönünden haberdar olduğunu gösteriyor; çünkü soruyu imalı bir şekilde soruyor.

Diğer taraftan daha önceden zaten Disney+ tarafından yayınlanan bir tanıtımda Loki’nin cinsiyetini gösteren bölüme değişken ya da akıştan gibi anlamlara gelen bir kelimenin yazıldığını zaten görmüştük.

Aslında Loki’nin bu durumu 2014’te yayınlanan bir çizgi roman serisinde de anlatılmıştı. Bu seride Loki’nin her iki cinse de ilgi duyduğu söylenmişti.  

Benzer bir durum Thor çizgi romanlarında da görülmüştü. Dark Reign yani Karanlık Saltanat adlı hikayede Loki, Asgardlı Leydi Sif’in bedenini ele geçirmişti ve bir kadının bedeninde kalmıştı.

Lady Loki Hakkında Öğrendiklerimi

Leydi Loki, Sylvie takma adını kullandığını söylüyor ve kendisine Loki denilmesini istemiyor. Buna kızıyor.

Aslında onun en önemli özelliği sihir gücünü kullanarak insanları etkisi altına alabilmesi. O, zihin kontrolü gücüne sahip ve hemen herkesi az ya da çok etkileyebildiğini anlıyoruz.

Bu bölümde Lady Loki’nin, Loki kadar ve eğlence peşinde koştuğunu ama görevini Loki’den daha fazla ciddiye aldığını görüyoruz. Loki de tabiî ki görevine odaklanan birisi ama aralarında teknik anlamda farklar var.

Zaman Ajanları da Varyant

Bu bölümde öğrendiğimiz en önemli bilgi bence buydu.

Loki, zaman ajanlarının da birer varyant olduğunu, onların da birer geçmişe sahip olduğunu öğrendi ki bu inanılmaz bir bilgiydi. Ajanlar bu durumu bilmiyorlar ve eğer öğrenirlerse neler olacağını kestirmek zor.

Bence ajanların başı gibi görünen kadın bunu biliyor olabilir. Ancak diğer ajanlar bu durumda Zaman Koruyucuları’na karşı ya da en azından sisteme karşı bir tür isyana girişebilir veya Loki’ye engel çıkarmaktan vazgeçebilirler. Bunu gelecek bölümlerde göreceğiz.

Son Eklenenler

En Popüler

Constellation 8. Bölüm İncelemesi ve Teoriler

0
Noomi Rapace'ın rol aldığı, Apple TV'nin gizem dizisi Constellation 8. bölümle birlikte her ne kadar bazı soruları yanıtlasa da yanıtsız sorular bırakmayı da tercih...

Ünlü Oyuncu Al Pacino 83 Yaşında

0
Al Pacino, tam adıyla Alfredo James Pacino, 25 Nisan 1940’ta New York City, New York’ta doğmuş Amerikalı bir aktör ve yapımcıdır. Al Pacino, Amerikan...

The Three-Body Problem Dizisi- Gizem Meraklıları İçin

0
Netflix'te yayınlanan The Three-Body Problem- Üç Cisim Problemi dizisi, Liu Cixin’in Hugo Ödüllü roman üçlemesinden uyarlanmış bir bilim kurgu ve psikolojik gerilim dizisi. Dizi,...

Halo 2. Sezon Final İncelemesi

0
Halo'nun 2. sezonunun sonu Master Chief'in hikayesini oldukça ileriye taşıdı. Master Chief, Makee, UNSC ve Covenant'ın kaderi Halo yüzüğünün etrafında birleşti ve dizinin 2....
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

1 Yorum

  1. 3.bolumde Loki tek kasini bile hareket ettirmeden binayı geri yolluyor ama insanlar bunun telekinezi değil zamanı geri almak olduğunu söylüyor Loki zaman tasini asirfi diyorlar fakat taşlar tva gelikten sonra alalade bı taş olduğu söylenmişti bize ben bu yüzden ihtimal vermiyorum.
    Diğer bir görüş ise bunların Loki veya lady loki’nin zihninde gectihi lady Loki uyuyup uyandığında loki’nin dans ettiğini ve olayları gram umursamadıgi görülüyor bide üstüne büyüde hata yapiyor ki Loki gibi büyü uzmanı birinden pek beklenmeyecek bir şey denilene göre Loki lady loki’den öğrendiği numarayı onun üstünde kullandı ve zihnini ele geçirdi bundan sonrası tamamen zihninde Loki bunu yaptığı için güçlerini de istediği gibi manipüle edebildi
    Şahsen ben olmasını istemem bunun.
    3.ihtimal loki’nin zamanla ilgili bir gücü olması Loki tren sahnesinfe frigga’nin ona herşeyi yapabileceğini soyledihini söylüyor ama çok düşük çünkü loki’nin normalde böyle bı gücü yok ki Marvel loki’nin normal güçlerini bile göstermekte bu kadar katiylen exrra güç vereceğini sanmam.
    Peki siz ne düşünüyorsun bunlar hakkında?

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img