Sinema Sayfam

Trajik Orman: Maya Ormanlarının Gizemi

Selva Trágica-trajik-orman-netflix

Meksika, Kolombiya ve Fransa ortak yapımı Selva Trágica – Trajik Orman adlı filmde evlenmek istemediği bir İngiliz adamdan ormanın içerisine kaçarak kurtulmak isteyen bir kadının hikayesini seyrediyoruz.

Film 1920 yılında Meksika ve Belize arasındaki sınırda geçiyor. Efsanelerin bol olduğu kanunsuz bir bölge olan Maya ormanının derinliklerinde bir grup Meksikalı sakız işçisinin yolları ormana kaçan gizemli bir Belizeli kadın olan Agnes ile kesişecektir. Onun varlığı erkekler arasında gerilime neden olacak ve onların fantezilerini- arzularını uyandıracaktır. Bu sırada bu sakız işçileri ormanın kalbinde gizlenen efsanevi bir varlık olan Xtabay’ı uyandırdıklarının farkına varmazlar.

Orijinal Adı: Selva Trágica
Tür: Drama, gizem
Yönetmen: Yulene Olaizola
Ülke: Meksika, Fransa, Kolombiya
Oyuncular: Indira Rubie Andrewin, Gilberto Barraza, Mariano Tun Xool, Eligio Meléndez
Süre: 01 saat 36 dakika
IMDB: 5,9 – 25. Kare puanı: 5,2

Netflix’te yayınlanan film baştan sona kadar harika bir doğanın içerisinde, güneşin zor girdiği ormanlarda geçiyor. Film bence bu doğayı seyretmek için bile izlenebilir. Oldukça durağan ilerleyen film kendi içerisinde bir tür gizem barındırıyor. Gizem çözüldüğünü zaman öyle çok da sürpriz yaşamıyorsunuz. Düşünsel bağlamda güzel bir konu amatörce ele alındığı için filmin gizem yönü kurgusal olarak zayıf kalıyor.

Trajik Orman, bazı sahneler dışında bir amatör tarafından tek kamerayla çekilmiş izlenimi veriyor. Akıcılıktan uzak bir film. İçerisinde taşıdığı ve final gelmeden önce zaten çözülebilen gizem filmi kurtarmaya yetmiyor. Ancak çekim yapılan ormanın ve doğanın güzelliği gerçekten görülmeye değer. Film sizi bu atmosferin içerisine çekmeyi gerçekten iyi beceriyor.

Exit mobile version