Sinema Sayfam

Godzilla vs Kong: Son mu? Başlangıç mı?

Godzilla-Vs-Kong-poster-1

İki Titan aynı anda var olamaz. Birisi yok olana kadar bu savaş durmayacak.

Yapımcılar Godzilla ve Kong arasındaki savaşta sadece bir tanesinin ayakta kalacağını ve birisinin diğerine kesin bir üstünlük sağlayacağını söylemişlerdi ve dedikleri gerçekleşti.

Ben filmi oldukça başarılı buldum. Özel efektler sonuna kadar kullanılmış. Her iki canavar da en ince detaylarına kadar yansıtılmış. Maceraysa macera, savaşsa savaş… Filmde her şey tam tadındaydı. Böyle bir filmde aradığımız her şey senaryoda vardı. Görsel bir şölen seyrettik. Sanıyorum bu film hem Kong hem de Godzilla serilerinde gördüğümüz en etkileyici görsellik ve aksiyona sahipti.

Filmde Kong’un, Kafatası adasında gözetim altında tutulduğunu görüyoruz. Onun bu ortamdan çıktığı anda Godzilla’nın Kong için geleceği söyleniyor. Burası bir anlamda Kong için bir koruma zırhı. Ancak bir tür yaşam gücü kaynağına ulaşmak için Kong oradan çıkarılarak Antartika’ya götürülmek isteniyor. Fragmanlarda gördüğümüz üzere oradan çıkarılıyor ve gemiyle taşınıyor. Bu andan itibaren de Godzilla ve Kong kapışması başlıyor. Bu arada fiziksel olarak yetişkinliğe adım atmış bir Kong seyrettiğimiz için boyutlarının Godzilla’ya yaklaşması normal karşılanabilir. Kong’un yüzünde hemen hemen tüm sahnelere sinen bir olgunluk hatta yaşlılık izleri vardı.

Orijinal Adı: Godzilla vs. Kong
Tür: Aksiyon, bilim-kurgu, gerilim
Yönetmen: Adam Wingard
Ülke: USA, Australia, Canada, India
Oyuncular: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Eiza González, Lance Reddick
Süre: 1 saat 53 dakika

Filmin konusu ilk bazı noktalarda zayıf kalmış gibi duruyor ama bence öyle değil. Karşımızda gerçekten emek verilmiş ve çalışılmış bir senaryo var. İki canavar arasında bir tür denge gözetilmiş. Önceki hikayelerle bunun arasına atılan bağlar var. Bazı sorular cevapsız kaldığı net ama böyle bir filmde tüm yanıtların verilmesi filmi sıkıcı hale getirebilirdi. Aksiyondan uzaklaştırabilirdi. Sonuç olarak ben bu iki yaratığın kapışmasını seyretmek için izledim bu filmi ve beni bu yönden hayal kırıklığına uğratmadı.

Yazının bundan sonrası spoiler içeriyor.

Kim Kazandı?

Bu sanıyorum hepimizin en çok merak ettiği soruydu. Net bir kazanan olmasını bekliyordu. Kong ve Godzilla arasındaki savaş üç raund üzerinden gerçekleşti. İlk raund okyanusun ortasında yaşandı. Burada Godzilla’nın net bir galibiyeti vardı. Eğer su altı bombaları atılmasaydı Kong’u aşağıya çekerek onu boğacaktı. Sonrasında zaten tüm gemiler sessize alındı, motorlar durdu, Kong zaten kendisini gemiye zor atmıştı. Godzilla kazandığını düşündü ve oradan uzaklaştı.

Savaş devam etseydi oradan Kong da dahil olmak üzere hiçbirisi sağ çıkamazdı.

İkinci raund Hong Kong üzerinde yapıldı. Savaş bu kez kara üzerinde gerçekleştiği için Kong’un daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Godzilla sonuç olarak bir deniz canavarı. İkinci kapışma çok uzun sürdü. Kong’un vurduğu sağlam bir darbe sonrasında Godzilla yere serildi.. Kong ayaktaydı. İkinci raund onundu.

Ancak dövüş sona ermemişti ve bu iki efsanevi yaratık arasında gerçekleşen ölümcül savaş tekrar başladı. Mücadelenin sonunda kazanan taraf net olarak Godzilla’ydı. Kong’u kara savaşında alt etmeyi başaran denizler canavarı zafer kazandığına emin olduktan sonra Kong’u bıraktı ve ayrıldı. Kong o uzaklaştıktan sonra ayağa kalkmayı denedi ama bunu başaramadı. Yere yığılan Kong insanların müdahalesi olmasaydı ölecekti.

Godzilla vs Kong incelemesinin tamamını 25. Kare Youtube kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version