13 C
İstanbul
KategorilerDramMaraşlı 6. Bölüm - Gizemli Kişi Kim?

Maraşlı 6. Bölüm – Gizemli Kişi Kim?

Maraşlı 6. bölüm aslında yeni bir evreye geçişin ilk adımıydı. Dikkat ederseniz birkaç yerde Savaş’ın ailesine ve geçmişine gönderme yapıldı.

Örneğin Ozan kendi yaşadıklarının kötü olduğunu söyleyince Savaş “Sen benim ne yaşadığımı nereden bileceksin?” diyor. Bunun hemen ardında daha etkili bir sahne var.

Savaş gözlerini uzaklara dikiyor ve Türeller holdingin bu kadar kolay tarih olabilmesine şaşırdığını söylüyor. Hemen ardından da babasına gönderme yapıyor. Savaş’ın babasıyla Aziz Bey’in bir ilişkisi olduğu açık.

Bu ilişki uyuşturucu trafiği üzerinden birbirine bağlanacak gibi duruyor. Çünkü Mahur’un annesi Ömer’in arabasına uyuşturucuyu Aziz Bey’in koyduğunu söylemişti. Maraşlı da bunun sonrasında Aziz Bey’in uyuşturucu işini hala bırakmadığını söyledi.

Savaş’ın bir başka ilginç sahnesi daha var. Burada da doğrudan kendi sağ kolunun ailesini soruyor. Onun kendi sağ kolunun geçmişini bilmiyor gibi soru sorması Savaş gibi bir adam için doğru bir soru olmamış ama her neyse…. Oradan hareketle yaşanmışlık yoksa acı da olmaz demeye getiriyor. Yani parçaları birleştirirsek Aziz Bey’in Savaş’ın ailesine zarar verdiğini, hatta öldürdüğünü söyleyebiliriz. Bu olay da Savaş küçükken gerçekleşmiş; anıların olmamasının anlamı bu…

Savaş’ın şu sahnede saldırı olayını duyunca verdiği tepkiye dikkat… Onun bu saldırı olayından en azından haberdar olduğu ya da belki de karıştığı anlaşılıyor.

Sonrasında yine hemen gizemli kişiyi arıyor. Ardından da onun yanına gidiyor. Artık adım adım bu kişinin kim olduğu ortaya çıkıyor. Bu gizemli kişinin hem Aziz Bey’i hem de Savaş’ın ailesini tanıyan birisi olduğunu söyleyebiliriz.

Muhtemelen Savaş’ın ailesi öldürüldükten sonra onu yanına alarak koruyan yetiştiren ve Aziz Bey’lerin üzerine salan bu gizemli kişinin ta kendisi… Şu sahnede Savaş bu güne kadar kimseyi öldürmedin mi diye sorarken biz onun Ömer’i kastettiğini düşünüyoruz ama ya kendi babasını falan kastediyorsa? Bu neden olmasın?

Savaş’ın geldiği yer aslında şehrin ortasında bir yer. Ancak şurada görülen tarihi kapı hiç de modern bir kapı gibi durmuyor. Buradan hareketle Savaş’ın görüşeceği kişinin bir tür tarikat ya da o tarz bir yapılanma içerisinde olduğu söylenebilir.

Maraşlı 6. bölüm incelemesinin tamamını 25. Kare Youtube kanalından seyredebilirsiniz.

Son Eklenenler

En Popüler

Russell Crowe’ın Yeni Filmi Sleeping Dogs

0
Russell Crowe'ın başrolünde yer aldığı; suç, gerilim ve gizem etiketlerine sahip Sleeping Dogs, alzheimer hastası olan eski bir cinayet masası dedektifinin (Russell Crowe) bir...

The Greatest Hits Filmi | Zaman Yolculuğu ve Romantizm

0
Hulu'da yayınlanan The Greatest Hits, bilim kurgu konseptine romantik bir yaklaşım getiriyor diyebiliriz. Ned Benson tarafından yazılan ve yönetilen filmde, Harriet isimli bir kadın...

Civil War- İç Savaş Filmi Konusu ve Detaylar

0
Alex Garland tarafından yazılan ve yönetilen 2024 yapımı Civil War- İç Savaş, distopik bir aksiyon gerilim filmi. Film, ABD hükümetinin distopik bir diktatörlüğe dönüştüğü ve partizan...

İki Usta Oyuncuyu Birleştiren Film Damaged

0
Terry McDonough tarafından yönetilen, 2024 yapımı bir aksiyon, gerilim filmi olan Damaged (2024); Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel'i buluşturuyor. Film, Chicago'da görev yapan dedektif Dan Lawson ve İskoçya’da...
spot_imgspot_img
0BeğenenlerBeğen
1,315TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

İlgili Makaleler

YORUM YAPABİLİRSİNİZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img