Sinema Sayfam

Maraşlı 4. Bölüm – Necati’nin Gizemi ve Aziz Bey

maraşlı-4.-bölüm-incelemesi-kapak-1

Maraşlı dizisinin 4. bölümü gerçekten güzeldi ve heyecan hiç düşmeden devam ediyor. Dizinin kalitesini koruduğunu görmek güzel… Bu yazıda dün yayınlanan dördüncü bölümün detaylarını ve beşinci bölüm teorilerini konuşalım.

Savaş ve Amacı

Öncelikle Savaş göründüğünden daha derin bir birisi. Mahur’un ilk bölümde onun fotoğraflarını çekmesi bir tesadüf gibiydi ama sonrasında gelişen olaylar şunu gösterdi: Savaş ve Aziz Bey’in geçmişinde bir kesişim kümesi var. Şahsen tanışıyor olmasalar da geçmişteki gizemli adam Ömer üzerinden bir ortak noktaları var gibi.

Savaş, Aziz Bey’in Ömer’i öldürdüğünü biliyor. Ancak bu bilgiyi nasıl aldığı henüz net değil. Demek ki ilk bölümde, Mahur, Savaş’ı cinayetine tesadüfen şahit olmasaydı da Savaş bir şekilde Aziz Beylerin peşine düşecekti.

Savaş, Mahur’un bu olayı deşmesini istiyor. Onun aklına şüpheler attı ve onu resmen pimi çekilmiş el bombası gibi Aziz Bey’in üzerine saldı. Savaş’ın bunu neden yaptığı büyük bir soru işareti… Muhtemelen bu olayın Savaş’ın işvereni ile bir ilgisi var. Savaş ne kadar yetenekli olsa da onun üstünde birileri olmalı… Tek başına hareket ediyor olamaz.

Ailedeki Hain Ortaya Çıktı

Maraşlı, Ozan’ı fena yakaladı ama işler göründüğü gibi olmayabilir. Savaş bence burada Ozan’ın ipini çekti. Şöyle ki; bu buluşmayı yaptığı konuşmayı Mahur’a bilerek duyurdu. O yer ve saat adı vererek resmen Mahur’un bunu duymasını sağladı. Maraşlı zaten bundan şüphelenmişti. Mahur’un bu konuşmayı duyabilmesini Maraşlı tuhaf karşılamıştı.

Savaş aptal değil; aksine çok zeki birisi. Mahur’un bunu Maraşlıya söyleyeceğini tahmin etmişti. Yani Savaş resmen Ozan’ın ipini çekti. Peki neden? Bunu neden yapsın?

Mahur’a Ömer’i neden anlattıysa ondan. Savaş aileyi paramparça etmek istiyor. Önce Mahur’u saldı ailenin üzerine… Şimdi de Ozan olayı patlayacak. Savaş, planını aileyi dağıtmak üzerine kuruyor ve muhtemelen bunun nedeni kişisel değil. Çalıştığı kişiyle ilgili bir durum. Aileyle asıl sorunlu olan kişi Savaş’ın üstündeki gizemli işveren…

Dilşad’ın Sevgilisi Ozan mı?

Bence öyle. Dilşad telefonda ozanla konuşuyordu. Ozan’ın araçta mesaj attığı kişi de muhtemelen Dilşad’dı. Bunu nereden çıkarıyorum? Çünkü Dilşad, İlhan’la konuşurken yanlışlıkla çocuğu Oğuz’ yerine Ozan’ın adını söyledi. Bu onun bilinçaltıydı ve düşünmeden konuştuğunda ortaya saçılıverdi.

Ozan’ın Mahur’a aşık olduğunu söylemesi de büyük olasılıkla bir şaşırtmaca. Böylece hem İlhan’ı hem de ailedeki herkesin kolaylıkla kandırabiliyor ve dikkatleri kendi üzerlerine çekmiyorlardı.

Diğer taraftan İlhan’ın şurada Ozan’la konuşurken Firuzan’a yakalanması gerçekten kötü oldu. Firuzan’ın öyle bir “Bana güvenebilirsin” deyişi vardı ki bu cümlesiyle aslında resmen “Bana güvenmekle hayatının hatasını yaparsın” demek istiyordu. Bakalım Firuzan bu bilgiyi nasıl ve nerede kullanacak…

Maraşlı 4. Bölüm incelemesinin tamamını 25. Kare Youtube kanalından seyredebilirsiniz.

Exit mobile version